Zamietnuté zlúčené konanie

Dobrý deň, chcem sa s Vami poradiť ohľadom stavania. Bola som na stavebnom úrade sa informovať s projektovou dokumentáciou, či môžeme mať zlúčené územné a stavebné konanie. Pani zo SÚ si to prezrela a súhlasila a tak som pred 2 týždňami odovzdala žiadosti, projekt, vyjadrenia, proste úplne všetko, s tým, že sa vyjadrila, že budúci týždeň bude zvolávať konanie. a tak sme odvtedy začali s prípravami terénu, kopaním základov a priznávam, chceli sme začať skôr stavať, ako naberie povolenie právoplatnosť. všetko išlo tak dobre, že budúci týždeň nám majú zalievať platňu. Avšak včera prišiel šok, keď mi pani zo SÚ volala, že musíme mať osobitne územné konanie a až potom stavebné, že sa ospravedlňuje, ale zistila, že to máme zložitú stavbu kvôli streche a tak bude povolenie najskôr na konci októbra. a my teraz nevieme, čo ďalej, či čakať alebo pokračovať...čo sa týka susedov, nemáme žiaden problém, sú len dvaja a oni sami nám pomáhajú a aj budú pomáhať stavať, takže vieme, že od nich žiadne udania nehrozia. čo by ste vy robili? ďakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ja by som sa isiel informovat, kde je v zakone napisane, ze zlozita strecha je dovod na zamietnutie zlucenia, neviem o tom, zeby tam nieco take bolo. Alebo mate barak cez 300m2, alebo cez 15m vysoky ?
Odpovedať
@beatka25 Jedna vec je ohľadne toho konania a druhá vec je, že ste už začali stavať. Je jedno, či by bolo konanie zlúčené alebo nie, bolo to nerozumné začať s akýmikoľvek stavebnými prácami. Aj keby ti zlúčili konanie, kde máš istotu, že by si už mala vydané stavebné povolenie? Bez stavebného povolenia by som ani bager neobjednal. A nie že už idete betónovať... Aj zlúčené stavebko mohli z nejakého dôvodu pozastaviť (napr. niekto by podal námietky). Či bolo zamietnutie zlúčenia konania správne alebo nie, my nevieme posúdiť. Ako napísal majkoj, treba sa spýtať na stavebnom, aké sú k tomu dôvody. Viem, že na našom úrade to nezlúčia, ak má stavba viac podlaží. Je jedno, čo by sme spravili my. Dôležité je, čo urobíš ty. Či to riskneš a budeš stavať, alebo si počkáš na riadne stavebné povolenie. Ja by som počkal. Škoda riskovať nejakú pokutu. A bude sa to len sprísňovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@beatka25 Ja som zvažoval pôvodne čističku odpadových vôd - tak mi povedali, že najskôr by muselo byť samostatné územné iba kvôli nej. Tak som nešpekuloval a dal som žumpu, lebo mňa už tiež tlačil čas. Ale že kvôli streche...? - to som ešte nepočul. Ale na druhej strane: začať stavať ešte pred vytýčením stavebného konania - to chce odvahu. Veď len pováž: najskôr stavebné konanie, potom cca 14 dní na rozhodnutie a potom ešte cca 14 dní na právoplatnosť... Ak bude pani sviňa, máte pochlebe...
Odpovedať
Profilova fotka
@beatka25 So sklopenými ušami sprav to čo ti káže úradník, inak sa nestihneš čudovať.
Odpovedať
@majkoj tak ani jedno z toho určite nemáme :) vraj kvôli tomu, že nemáme zrezané stropy (teda to nie je podkrovie), lebo bude väzníkový krov. ale statik aj projektant tvrdili, že to tak môžeme mať, lebo už takto projektovali a nebol problém. na ich odporúčania sme zmenili ešte na začiatku projektovania takto strechu. v pondelok tam idú ešte skúsiť niečo dohodnúť, ale neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom pani moze byt svina, ale nemusi vediet, ze uz stavaju, ked jej to oni nepovedali :-) no je to zaujimave ... tiez by som nezacal stavat, keby som nemal na to povolenie, jedine tak vyrovnanie pozemku a take drobnosti, to je v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@beatka25 pre orientaciu : (4) Stavebný úrad spojí územné konanie o umiestnení stavby so stavebným konaním pri jednoduchej stavbe alebo jej prístavbe a nadstavbe, ak sú podmienky umiestnenia jednoznačné vzhľadom na pomery v území; pri ostatných stavbách tak urobí za predpokladu, že podmienky na ich umiestnenie vyplývajú z územného plánu zóny. (1) Jednoduché stavby sú a) bytové budovy, ktorých zastavaná plocha nepresahuje 300 m2, majú jedno nadzemné podlažie, môžu mať aj jedno podzemné podlažie a podkrovie, b) stavby na individuálnu rekreáciu, c) prízemné stavby a stavby zariadenia staveniska, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 300 m2 a výšku 15 m, d) oporné múry, e) podzemné stavby, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 300 m2 a hĺbka 6 m.
Odpovedať
ďakujem Vám všetkým za komentáre. viem, že sme riskovali, keď sme už začali a preto radšej počkáme, keďže sa to komplikuje. aj keď zo skúseností okolia viem, že väčšina známych dostala povolenie, až keď už mali strechu a nič sa nestalo, ale to je aj o šťastí asi :)
Odpovedať
@dulius nevie vôbec, aj keď nepriamo nás sama nabádala, že už je najvyšší čas začať, nech stihneme dať pod strechu do zimy, ale zatvárili sme sa, že to určite nie. ona tam je nová, spadá pod ňu viacero obcí a sama priznala, že v tej časti ešte ani nikdy nebola, ale to je už nepodstatné
Odpovedať
@majkoj no u nás sa to vymklo v písm. a) asi, že to nie je podkrovie... aj keď vraj od budúceho roka bude za jednoduchú stavbu už pokladaný aj dvojpodlažný dom...
Odpovedať
Profilova fotka
@beatka25 Noooo... - záleží aj na to, aké sú "miestne zvyky"... A taktiež na tom, na koho natrafíš. Ale upokojím Ťa: my sme začali robiť základovú dosku v novembri a v decembri sme už boli pod strechou a mali aj okná a vchodové dvere. A 7. júla sme kolaudovali. Určite rozumnejšie je teraz nedráždiť... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@beatka25 to sice moze byt, ale od noveho roka myslim plati novy zakon, kde ziadne dodatocne povolenie neexistuje, takze opatrne :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leonardom ďakujem :-) tak hádam, keď v októbri už budeme mať základovú dosku, tak to v zime už bude pod strechou a na jar sa bude pokračovať. taký bol prvotný plán, tak hádam ho aj s oneskorením dáme.
Odpovedať
@majkoj môžem sa ešte opýtať, bude to platiť len na povolenia od budúceho roku alebo aj na tie vydané ešte v 2015? to dodatočné povolenie. to len pre zaujímavosť
Odpovedať
Profilova fotka
@beatka25 ma byt nejake prechodne obdobie. Ale pokuty sa zvysuju.
Odpovedať
aj nám zamietli zlúčené z toho istého dôvodu. Potom chceli ešte také blbosti, že keď sme dostali stavebné povolenie sme už týždeň bývali v novom. Úradníci sú banda skur... Už bývame vyše roka, ale kolaudáciu som ešte nezačal len z toho dôvodu, že absolútne nemám chuť komunikovať s nejakým úradníkom.
Odpovedať
Profilova fotka
@beatka25 My sme práveže boli dohodnutí tak, že 4-chlapová firmička z našej obce to mala ako prácičku na zimu... Aby netreli biedu... :-) Dotrepali si tam liatinovú pec a pekne robili aj počas zimy, najmä keď bola táká mierna, ako bola... Potom sme už len čakali v máji, aby sa odparila vlhkosť z omietok a podláh - aby mohli nastúpiť kuchyniari, podlahári, skriniari..... a podobní experti...
Odpovedať
@leonardom my máme práve teraz takúto možnosť, že 2 chlapi z rodiny a ešte ich nejakí 2 kolegovia sú všetci stavbári a teraz sú 2 a pol mesiaca doma zo zahraničia, tak sme chceli využiť a aj oni to privítali, že si čo to zarobia. len to stavebné povolenie nebude tak skoro ako malo byť
Odpovedať
@majkoj @beatka25 mozu to oddelit. U nas napr. bolo v uzemnom plane zadefinovane, ze strecha nemoze byt rovna (dokonca tam bol presne vymedzeny skln strechy a pod.). Sused si podaval ziadost na stavebne povolenie - postavil dom s rovnou strechou. SU vyvolal uzemne konanie, kde sa vsetci formalne mohli vyjadrit. A az potom mohlo zacat stavebne konanie. Mozno toto je ten isty pripad. Ak maju v uzemnom plane nieco, s cim je ten projekt v rozpore, tak sa to asi neda spojit. Ja osobne by som na cierno nestaval nic. Ani budu som nestaval, kym mi neprislo rozhodnutie. A to som len ohlasil na stavebnom urade.
Odpovedať
Je uplne jedno zlucene nezlucene aj tak si zacala stavat skor. Takze je to uz fakt putna ake to konanie bude. Ak bude stanie so susedmi na pozemku, pani z uradu tu platnu uvidi na vlastne oci. Ak niekto caka na spravoplatnenie stavebka a zacne robit zakaldy OK, ale skade si si ista ze to stavebko dostanes? Tu nejde iba o susedov ci suhlasia. Hlavne slovo ma SU.
Odpovedať
Profilova fotka
@beatka25 nam nezlucili konanie pre ten isty dovod ako pise @joxe ....dvojpodlazny dom s rovnou strechou. V uzemnom plane bolo spomenute- jednopodlazne stavby a stavby s obytnym podkrovim, ak sme chceli 2 plnohodnotne podlazia, tak prebehlo najprv uzemne a nasledne stavebne. A trvalo to teda dost dlho :-|
Odpovedať
@beatka25 Ja by som tk riskol a zalial aspoň tu platnu nech aspon nieco stihnete. A potom by som počkal. Hadam by som nenechal stavbu len tak rozprplanu. Ak mas dostať pokutu tam nech mas aspon platňu hotovú na zimu. Co ak sa ti to predĺži necháte to tam také? Ja by som sa toho nebál. A panj na stavebnom pekne podakuj za informáciu a tvar sa ze ta to mrzí ale co uz. Zahraj divadielko. Tak ako sa ty budes správať k. Ej tak o a sa bude správať k tebe.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt a bude to potom burat ? :). Ak jej na to pridu az buduci rok, mozno sa nato uz prechodne obdobie nebude vztahovat a jediny mozny koniec je odstranenie stavby.
Odpovedať
@majkoj Nemyslím si ,že by to musela zbúrať len zaplatí pokutu.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt podla noveho zakona, neexistuje moznost dodatocneho povolenia, len odstranenie stavby.
Odpovedať
@majkoj tak nakoniec mi dnes pani zo SÚ dala návrh, že nech sa dohodnem so susedmi, že neprídu na územné konanie, ani stavebné, spíšu sa tlačivá, že sa vzdávajú odvolacej doby, takže 25.9. je územné konanie a do 7 dní bude vydané stavebné povolenie. vie, že sa ponáhľame a trápilo ju to, že to zle vtedy pozrela zle, tak nám takto chcela vyjsť v ústrety a ešte ani poštou to nebude posielať, ale ja osobne im zanesiem pozvánky, aby sme nestrácali čas. a dala nám súhlas, že môžeme začať so stavbou (oboznámila aj starostku), keďže všetko ostatné je v poriadku (v našom prípade teda pokračovať :D). neviem, či je takýto postup správny, ani neviem, aké majú byť lehoty presne, ale aspoň to budeme mať v poriadku ešte tento rok.
Odpovedať
Profilova fotka
@beatka25 no niekedy sa ludia k sebe spravaju ako ludia, to ma vzdy potesi :)
Odpovedať
@beatka25 klobuk dole pred takymto stavebnym uradom
Odpovedať
SLOVENSKÓÓÓ :-D :-D :-D
Odpovedať
@beatka25 Myslim ze to je uplne v poriadku, u nas to islo podobne, aby sa usetril cas.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?