Za aký čas nám schvália stavebné povolenie?

Aky je to dobry pocit po piatich mesiacoch dat konecne žiadost na stavebne konanie. :-) dufam, že to nebude dlho trvat a to stavebne z uzemnym konanim bude coskoro ;-) Neviete mi povedat aky cas to moze trvat? Pan na stavebnom my povedal, ze to bude behom mesiaca marac, ale konkretnejsie sa nevyjadril :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
maju 30 dni na vyjadrenie. samozrejme zalezi to od toho, ako mate projektovu dokumentaciu. myslim, ci je vsetko ako ma byt. Ak hej, tak do 30 dni ho vydaju a potom sa dorucuje a od posledneho dorucenia 15 dni na pravoplatnost... Zial, neviem, ci niekto mal tieto idealne podmienky. U mna si nasli zakazdym nieco, kvoli comu sa mi to natahovalo... 5-6 mesiacov nie je ziadne prekvapenie...
Odpovedať
Profilova fotka
@majuska451 5.12.2013 - žiadosť, 24.1.2014 - stavebné povolenie, 19.2.2014 - právoplatné.
Odpovedať
@ohen10 a co take si tam nasli?koli comu sa to tak dlho tahalo, ja len koli tomu co mam asi cakat
Odpovedať
@topvideo tak dufam ze to bude skor, povedal mi ze on ma na spracovanie 7 dni, ale ze ked susedne pozemky nebudu mat LV, tak to potrva dalsie dva tyzne.Ale to som ho nepochopila ci tie LV musia mat doma, ci ako to myslel.
Odpovedať
Profilova fotka
@majuska451 Po podaní žiadosti k stavebnému povoleniu som vybavoval vyjadrenia k projektu, preto to toľko trvalo. Žiadosť som podával bez vyjadrení preto, lebo som potreboval oznámenie stavebného úradu o zlúčení územného a stavebného konania. Toto vyjadrenie som prikladal k žiadosti o vyňatie pôdy z pôdneho fondu. Bol to správny postup. Všetky vyjadrenia som vybavil poštou okrem vodárni /tam som bol osobne/. Ty už máš vyjadrenia v ruke? Ak áno, tak to budeš mať rýchlejšie ako ja.
Odpovedať
@majuska451 tak ako prve presne 30 dni od ziadost mi napisala, ze mi chybaju stavebne objekty napr. Boli tam asi 3 veci v PD co mi vtedy vytkla. Podotykam, vyjadrenie mi prislo asi po mesiaci a pol a nie po 30-tich dnoch. Tak som dolozil chybajuce veci. po dalsom mesiaci a pol, zase nieco... a tak sa to tahalo. Ale co narobim, urady su v niektorych mestach take. Preto som napisal, ak vsetko mas v poriadku, do 30 dni to musia poslat. Mna neskutocne vytocil pristup uradnicky, ktora miesto toho, aby vsetko presla a napisala, ze toto a toto je zle, toto a toto chyba, jednoducho spisat vsetky vady a potom len poslat. Vsetko by som jej dodal rychlo, boli to len prkotiny, ale neskutocne sa to kvoli tomu natahovalo. Kazdopadne prajem lepsiu uradnicku a nech to mas asap.
Odpovedať
ja som uz dala vyjadrenia na stavebny urad, od vodarov, plynarov, elektrikarov, potom som potrebovala ohladom vjazdu na pozemok vyjadrenie od spravy a udrzby ciest, od okresneho uradu ohladom vjazdu, dokonca este jedno vyjadrenie chcelli od policie, ale to zas potrebovali na okresny urad, inak by mi bez toho vyjadrenia zasa neposlali vyjadrenie z okresneho uradu, dufam ze som to nenapisala velmi komlikovane, tak som este davala LV, kopiu katastralnej mapy,vyjadrenie obvodneho pozemkoveho uradnu, vyjadrenie obci k zamyslanej novostavbe, obec sa mi vyjadrovala aj ku kanalizacii, kedze je to obecna kanalizacia, pisala som aj suhlas, ze manzel moze stavat na mojom pozemku, kedze pozemok je pisany na mna.Mozno som este nieco zabudla ,ale bolo toho dost, ale hlavne som rada, ze som to pri mojom syncekovi zvladla, casto som ho tahala po uradoch kedze som si vsade chodila osobne, ale malo to aj svoje klady, kedze pani uradnicky za detickami idu :-) :-) :-)
Odpovedať
@topvideo kuk vysie, zabudla som vas oznacit pri sprave
Odpovedať
@ohen10 tak pan uradnik, ktory sa mi ktomu bude vyjadrovat ma hned pital tel.cislo, tak dufam ze si ho nepital len tak pre paradu, ale ak sa vyskitne nieaky problem, ze to cislo aj pouzije :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@majuska451 alebo ťa zavolá na kávu 8-) , ja som ešte dával vyjadrenia Telecom, Orange a Krajský pamiatkový úrad. Prvé dve kvôli tomu, či tam nie sú siete a tretie kvôli možným archeologickým nálezom.
Odpovedať
@topvideo :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) na kavu? :-) nie nie dakujem staci ked my posle vyjadrenie ;-) mna nepital vyjadrenie od Telecom, orange ale ten pamiatkovy urad my vrta hlavou od zaciatku, kedze sme mali na pozemku taku malu kaplnku, ale tu sme darovali cirkvy, takze uz nesto na nasom pozemku, ale je len 20 m od nasho buduceho domceka, tak len dufam ze to nebude este problem
Odpovedať
Môj ty bože ešte šťastie,že nepýtajú vyjadrenie od gynekológa. :-) :-( :-) :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majuska451 aj ja som nechaval cislo... nedostal som ani jeden call a ani pozvanie na kavu...
Odpovedať
@ohen10 no super tak to si ma potesil
Odpovedať
Profilova fotka
kým nebude aspoň kávička, dezertík.....vždy sa niečo nájde....ver mi...)))
Odpovedať
Profilova fotka
nikto z Vas nema tolko starosti s vybavovanim povolenia vynimky ochranneho pasma 60m železnic,snazil som sa skratit cas tak som vytelefonoval od najvyssieho uradnika az po toho kto to konkretne robi.Oni potrebuju same prve železničnu mapu,tu nam poslu za poplatok zeleznicna geodezia, kde si vyznacite to pasmo 60m a az potom sa to posiela spolu s dalsimi papiermi uradnikovi, ktory ma tu vynimku udelit.Namiesto toho aby mali tieto kancelarie nablizku, tak to oni posielaju do vselijakych sekcii a my doma mozeme len snivat o 30 dnovej lehote vyjadrenia,Ked to uz pride a tesime sa ze to už mame dalsia drama je na obzore ze to treba poslat znovu na tie zeleznice ale uz na ministerstvo ako keby to vyjadrenie nestacilo a dalsia 30dnova lehota..ja som momentalne v stadiu cakania na vyjadrenie z ministerstva :-( Zatial len tento jeden papier na ktory cakam vybavujem uz pomaly 3mesiac... Vsetky ostatne podklady na stavebne konanie uz mam vybavene,len tento jediny papier mi chyba a to RD vobec nezasahuje do toho pasma...Ide ma šlak trafit s tou byrokraciou....To je slovensko...
Odpovedať
My tiež momentálne čakáme na územné konanie, lebo sa to v našom prípade nedalo zlúčiť so stavebným. Dokonca sme museli žiadať o vyjadrenie (okrem iných sietí) aj Ministerstvo obrany - ževraj novinka :-D Ale aspoň im to netrvalo 30 dní ako napr. SPP ale asi za týždeň sme to mali doma.
Odpovedať
@janci60 tak pevne nervy a prajem nech to cim skor vybavite
Odpovedať
@1member sak to jedny to mozu poslat aj za tyzden a druhy maju na vyjadrenie mesiac, tak preco by sa ponahlali
Odpovedať
Profilova fotka
@1member ale prosim ta, co je to MO, ja som musel riesit Letecky urad, lebo u nas v Ocovej je "letisko" a ten "A380" co tu pravidelne pristava by mohil naburat do moejeho 4,6m vysokeho domu , ktory je hned za stromami, ktore su vyssie :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?