Výnimka pre stavbu pri vysokom napätí

zdravim vas, idem poziadat o vynimku stavebneho povolenia pre stavbu pri vysokom napati 22kV, podmienka je tam 10m. Bolo mi povedane ze si mam dodat projekt a 2 ludia to budu schvalovat. Ide mi o to ci ma niekto s tym skusenosti, a ako sa ludovo vravi dat im nieco "do vacku" a mat to iste, alebo sa spoliehat ze to schvalia bez problemov. Dakujem.
Odpovedať
1
2
@tomopolus Scenar je takyto - das ako sa ludovo vravi nieco do vacku -shvalia Ti to a potom budes s celou rodinou svietit ako meduza do konca zivota!!! 8-)
Odpovedať
@tomopolus a rozmyslal si nad tym ze preco tych 10m tam je?
Odpovedať
Profilova fotka
je vedecky dokazane ze dlhodobz pobyt v blizskosti VN sposobuje leukemiu najcitlivejsi su na to prave detsky pacienti , skuma sa suvis medzi VN a zvysenym poctom zhubnych nadorov mozgu... tak ostava len popriat spokojne byvanie
Odpovedať
svietit? :-D to ma pobavilo, len tak pre zaujimavost, byvaju tam na opacnom konci 3 rodiny z toho 2 uz druha generacia a predstav si ze ani jeden nesvieti, ja neriesim preco nie ale ako ano...skor by ma zaujimal prispevok typu ja som to riesil pred pol rokom a stalo ma to 300€ 8-)
Odpovedať
to all: ano ja toto kvitujem ale podla mna je rozdiel 22kV a napr. 110 a viac ...
Odpovedať
Ale ked raz to musi byt podla niecoho 10m tak asi to nebude zo srandy. Ked preskoci na dom 22kV obluk, tak tvoj TV to asi nepochopi a vy to doma nerozdychate ani s harmancekom. @tomopolus
Odpovedať
@tomopolus tak to sa ti cudujem..... fakt nemozesna useku okolo tvojho pozemku dat do zemem kabel? bezne sa toto robi potom je ochranne pasmo +-1 m.
Odpovedať
@tomopolus Tu ked preskoci iskra to neznamena,ze si sa zamiloval ! :-o
Odpovedať
@tomopolus Aj u nas byva jeden edison pod VN a16 rokov mu huci v usiach,hodinky na ruke mu idu opacne a ked ide okolo banky tak sa pusta alarm. :-o 8-)
Odpovedať
@tomopolus Ber to s humorom a s nadhladom az taky horor to urcite nieje,ale tema je fantasticka . :-o 8-) :-o To Ti iba zavidime ten bezplatny odber ee.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme na pozemku tiež VN 22, dom máme v dostatočnej vzdialenosti ale na garáž sme žiadali výnimku a dostali sme s miernym poplatkom, pretože nám bolo povedané, že už velmi málo dávajú výnímky :-S
Odpovedať
Ochranne 10m pasmo okolo 22kV vedenia tam nieje z dovodu ochrany ludi pred vedenim ale naopak, z dovodu ochrany vedenia. Nesmu tam byt stromy stavby ... . Vyrazne ti neodporucam tam stavat. Ale ak chces pozdiadaj ZSE, VSE, alebo SSE o vynimku. POZOR nerob to nacierno, lebo ak je to nahodou uzemie ktore je urcene v buducnosti na dalsie vedenia, budes plakat ked ti budu burat dom. Uz sa aj take veci stali. Ak by si sa predsa len pustil do toho. 1. ak zaplatis mozu vedenie kabelizovat (veeeelmi drahe) 2. skus u nich argumentovat ze v CR je ochranne pasmo pre 22kV len 7m
Odpovedať
Článok sa načítava...
ako vidim, vsetci tu maju uplne jasno :-D @foxo @maznacik007 elektricke vedenie ma vplyv na ludsky organizmus a nie prave najlepsi. Ale vsetko zalezi od tej vzdialenosti... 10m od 22kV vedenia je vzdy mensie zlo, ako vedenie 230V, ktore mate vedene v stenach trebars v spalni vedla postele... @marrad presunut vedenie 22kV do zeme stoji na 100m presne 13.744EUR. Mam to naponukovane od Enermontu @tomopolus nikomu nic do vacku nemusis davat, nic ti to nepomoze. Podla zakona o energetike, vynimka z ochranneho pasma 22kV sa moze dat max. na 5m od krajneho vodica el. vedenia. To ti daju, pokial sa nejedna o vysoku stavbu a pokial nemas situovany balkon na strane vedenia. Taktiez je nepripustna plechova strecha. A aj na tych 5m stale plati, ze viac ti pomoze do hrobu zasuvka vedla postele, ako to vedenie 22kV... :-)
Odpovedať
pifo si perfektný, konečne mi to niekto vysvetlil. Ja chcem stavať záhradný domček pri Vysokom napätí. Máme tam záhradu už 20 rokov, chodíme tam často a nič na zdravotnom stave nepociťujeme.
Odpovedať
A ja mam pri posteli predlzovacku s 5 zasuvkami. Takze ja som uz teoreticky po smrti. x-)
Odpovedať
Profilova fotka
v realite je ochrana VN požadovaná preto, že laná vodičov majú určitú životnosť, po nej sa musia vymieňať. robí sa to tak, že lano sa ťažkým stojom roztiahne po zemi a kladkami zdvihne na stľpy. Na túto manipuláciu je potrebný nezastavaný pás okolo trasy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@maznacik007 je to vedecky dokazane?? tak o tom pochybujem.. sice nie som elektrikar ani lekar, ale kvoli kamoske ktora zvazuje stavbu na podobnom pozemku som si pozerala vyskumy, a hadaj co. nic relevantne sa nezistilo.. jedina studia, ktora nasla suvislost, bola ta ktora skumala aj vplyv obav z efektu vysokeho napatia na zdravie.. ti, ktori tie obavy mali, aj reportovali nejake zdravotne problemy:) tj. nestras aby im tie obavy nejake problemy nesposobili:)
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca http://www.pluska.sk/izdravie/archiv/... a viem ze boli take studie ktore to potvrdzovali nevravim ze slovenske studie boli to zahranicne ak budem mat viac casu tak ti to dohladam ... ale ako kazdy ako chce nech byva...
Odpovedať
Profilova fotka
@maznacik007 ziaden autor, ziadna odvolavka na studiu. pre mna menej relevante ako klebety v novom case. fakt chcem vidiet nieco seriozne..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@pifo chcem sa opytat ci sa moze presne pod vedenim postavit plto s betonovym zakladom asi 17m. Stlp nie je na mojom pozemku, ale vedenie presne oddeluju pozemok od suseda. dakujem
Odpovedať
@scorp nie
Odpovedať
@scorp ano
Odpovedať
@dominik_boksansky @pifo Tak ako? Zavolam na elektrarne? :-)
Odpovedať
@scorp Ano, ja mám 11m plotu s betonovým základom a vstupnú bránu pod vedením 22kV Nesmieš presiahnuť výšku plotu 3m
Odpovedať
@anett9 dakujem je to asi myslene asi 3m od drotov nie?
Odpovedať
@scorp Nie od drôtov. Výška plotu a aj stromov môže byť max 3 metre od zeme
Odpovedať
@anett9 vdaka
Odpovedať
@scorp ja mam plot do vysky 2.5m a pri kolaudacii uplne bez problemov. Mam to uplne pod vedenim...
Odpovedať
@pifo ahoj vdaka za info u mna to vyzera takto nejak, hrubo cervenea ciarkovana je koniec mojho pozemku
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?