Vynatie z podneho fondu - vybavenie SP

Ahojte, Potrebovala by som poradit. Vybavujeme stavebne povolenie pre RD na pozemku oznacenom ako parcela C - zastavane plochy a nadvoria. Na urade mi povedali ze zrejme budem potrebovat aj potvrdenie o vynati z podneho fondu. Mate s tym niekto skusenosti? Ak je parcela oznacena ako zastavana plocha vazne potrebujem ziadost na vynatie z pody? Za kazde info alebo radu dakujem :)
Odpovedať
@lucy7718 Buď ti zle povedali, alebo ty si niečo zle pochopila. Ak je pozemok "zastavané plochy a nádvoria", tak sa nemusí vyňať z pôdneho fondu. Taký pozemok je už v podstate pripravený svojim zaradením na výstavbu. Vyníma sa poľnohospodárska pôda - orná pôda, vinice, ovocné sady.... Ale mohlo sa stať, že v minulosti tam chcel niekto stavať a pozemkový úrad povolil vyňatie. Ak sa nakoniec nič nepostavilo, tak to povolenie na vyňatie stratilo platnosť a pozemok by mal byť znovu ornou pôdou. Minulý týždeň sa tu rozoberala táto problematika, prečítaj si túto tému: http://www.modrastrecha.sk/forum/proj...
Odpovedať
@chrobak7 dakujem za info. Na pozemku je uz stary dom, ktory sa neskor bude burat s tym ze my budeme stavat tak dalej akoby v zahrade. Uradnicka mi povedala ze ked je to ako "kvazi v zahrade" ze potrebujeme toto vynatie. Ale ked pozeram podla popisu na LV tak su tam zastavane plochy a preto predpokladam ze v takom pripade je to uplne bezpredmetne, len zas nerada by som bola aby ma potom otacali ze to predsa len treba..
Odpovedať
@lucy7718 Možno zamestnankyňa stav. úradu zmýlila. Treba za ňou prísť s listom vlastníctva a ukázať jej, že pozemok je typu zastavané plochy. Ak bude trvať na vyňatí, nech to vysvetlí prečo.
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo ak bude mat novy dom vacsiu vymeru ako stary, preto to vynatie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?