Vyňatie z pôdneho fondu

Profilova fotka
Ahojte :) chcem sa spýtať, či mi viete poradiť, čo znamená ,, zastavaný pozemok podľa PD je potrebné vyňať z pôdneho fondu,,. Čo to pre mňa znamená. Viem že to treba spraviť pri stavebnom povolení. Dakujem :)
Profilova fotka
na ornej pode sa nesmie stavat. Na ziskanie stav.povolenia ju treba pred tym, ako sa poda ziadost o stav.povolenie, vynat z podneho fondu a z ornej pody spravit napr. zastavane plochy (zapis na liste vlastnictva). Treba mysliet na to, ze to stoji nejakych par euro, ze to trva nejake 2-4 tyzdne a ze to zdvihne dan za pozemok. Najma v BA odporucam vynat len tu cast, kde bude stat dom, zvysok nechat ako ornu podu.... pri dani za stavebny pozemok to spravi par 100 EUR rocne, po kolaudacii par desiatok EUR rocne. Ak sa samozrejme da.
Profilova fotka
a ta cena za vynatie ornej pody sa urcuje podla bonity tej pody za m2,myslim nie?
Profilova fotka
musí sa to robiť aj keď je pozemok podľa ÚP obce v zóne zástavby RD ?
Profilova fotka
Musi, my to tiez teraz ideme riesit, mame pozemok vedeny ako ornu podu, rozparcelovany s novymi sietami a komunikaciou. V UP je vedeny ako plocha urcena pre vystavbu RD. Dame vynat iba plochu pod domom kvoli daniam.
Profilova fotka
na to vynatie treba aj projekt alebo sa len uvedie zastavana plocha?
Profilova fotka
My podla projektu, cize zastavana plocha domom. Urcite sa da aj bez projektu, ale na pozemku musi byt presne vytycene co je plocha urcena na zastavanie. Cize asi geodet. Nam to tiez zameriaval kvoli osadeniu na pozemok a projektant presne zakreslil kde bude dom stat a to ideme vynat. V katastralnych mapach je presne ciarou nakreslene co je aka poda. Moji rodicia maju napriklad stavebny pozemok aj cast kde nic nestoji, ale mohlo by.
Profilova fotka
@pksoo jj ano urcite iba zastavana plocha , aby sa neplatilo vela pri vynati celho pozemka..
Profilova fotka
@nikolla2 tu kdesi na ms sa uz o tom pisalo,a ak si dobre pamatam,tak do 500m2 sa za vynatie z podneho fondu plati iba 3€ kolok.....ak je pozemok tejto velkost alebo mensi,tak ti asi projekt nebude treba.....
Profilova fotka
@nell201 super, ja mam malicky pozemok , 379 m2. resp. taky akurat na domcek 8,5x9 + dvor a vzadu teraska,
Profilova fotka
Téma je duplicitná, pre lepší poriadok na stránke ju zamykám. Pokračovať môžete tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/poze... Pekný deň
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?