Vyjadrenie vlastníka susednej nehnuteľnosti

Ak by mi vedel niekto poradiť budem vďačná ...Budeme stavať na úzkom pozemku a na susednom pozemku ktorý je vedený ako záhrada je na čierno postavená malá chatka, treba aj v takomto prípade žiadať povolenie od suseda ak by sme mali dom od jeho plota umiestnený na menej ako 2 metre? ďakujem :-)
Odpovedať
Myslim, ze kazdy majitel susedneho pozemku /je jedno ci zahrada, zastavane plochy, orna poda ... / je ucastnikom stav. konania ..to znamena, ze mu musi byt umoznene nahliadnut do projektovej dokumentacie a v stanovenej lehote moze podat namietky, potom uz je na SU, aby ich vyhodnotil ci su opodstatnene, alebo nie ..u nas to bolo tak, ze som susedom ukazal cely projekt vopred, presiel s nimi detaily a stacilo im to, pripomienky nevzniesol nikto ..u nas to bolo komlikovanejsie v tom, ze sa musela na obci robit aj verejna ohlaska na obecnej tabuly po dobu 15 dni, nakolko susedime aj s pozemkom, ktory ma cca. 200 podielnikov ..
Odpovedať
jasné a v prípade ak bude dom od plota 2m potrebujem aj tak nejaký podpis ?
Odpovedať
Budú tam aj 2 okná
Odpovedať
oboznameny bude aj v pripade, ze budes stavat 10m od hranice jeho pozemku ..tvoja parcela susedi s tou jeho, tym padom je ucastnikom stav. konania ..pokial budes mat projekt, ktory respektuje uzemny plan obce a stav. zakon, tak by jeho pripadne namietky mali byt neodovodnene ..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?