Vyjadrenie sa k inžinierskym sieťam

Profilova fotka
Zdravím Vás, bol by som rád ak by mi niekto Tu poradil. Momentálne začínam riešiť stavebné povolenie, v mojom prípade je to tak že som kúpil pozemok v novovybudovanej ulici, kde developer dotiahol všetky siete ( voda, plyn, elektrika, kanalizácia, optický kábel ) na hranicu každého pozemku, momentálne developer kolauduje a odovzdáva všetky siete. Otázka znie či musím žiadať všetkých sieťarov o vyjadrenie sa k prípojkám keď sú teraz všetky novovybudované a na hranici pozemku. Lebo keď som sa opýtal na SÚ tak so zistil že vlastne oni sami nevedia či treba alebo netreba. U nás na Slovensku je to úplne úžasné........ Budem rád ak sa niekto vyjadrí, kto bol v podobnej situáci. S pozdravom....
Odpovedať
To, že sú prípojky fyzicky v teréne, ešte neznamená, že sa dá pripojiť. Stačí problém pri kolaudácii sietí.
Odpovedať
záleží presne, ako sú robené siete, či len prechádzajú po hranici pozemku a musíš si robiť odbočky /voda, plyn, kanál/ alebo už máš vytiahnuté jednotlivé prípojky na pozemok, aj s optikou a elektrickým káblom.
Odpovedať
Profilova fotka
@insed Zdravím, všetky prípojky sú hotové: - odbočka plynu, - odbočka vodovodu, - odbočka kanalizácie, - odbočka elektriny, - odbočka optického kábla, všetko mám na pozemku ( trčia von zo zemd ), len sa pripojiť. Čo sa týka podmienok pripojenia a pripojovací poplatok, to je samozrejmosť toto už mám vybavené. Zaujíma ma len či musím žiadať o vyjadrenia sa k sieťam.
Odpovedať
v tvojom prípade nemusíš žiadať o vyjadrenia iných sietí, keďže de facto už máš prípojky na vlastnom pozemku. Požiadaj jednotlivých dodávateľov o pripojenie a oni ťa už nasmerujú. Keď developer skolauduje siete, tak distribučné spoločnosti budú presne vedieť stav vyhotovenia prípojok a budeš to mať jednoduchšie. Mnoho záleží od jednotlivých dodávateľov v tvojom regióne.
Odpovedať
Profilova fotka
@insed Vieš, jedná sa mi konkrétne o to že či musím žiadať dodávateľov o vyjadrenie sa k projektovej dokumentácii. Teraz som našiel tie tlačivá na ich stránkach. Ďakujem za odpovede....
Odpovedať
@tomino84 požiadaj priamo dodávateľov o pripojenie na už jestvujúce prípojky a ak im bude niečo chýbať, sami ťa požiadajú o dodatočnú dokumentáciu. Prípadne sa opýtaj developera, či poskytuje čiastočnú dokumentáciu k jednotlivým prípojkám.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?