Vyjadrenie od suseda.

Profilova fotka
Ahojte, nájde sa tu niekto, kto ma konkrétne tlačivo na oznámenie stavby susedom?
Odpovedať
Akym tlacivom to chces oznamovat? Ved to spravi stavebny urad. Ak chces navyse vopred pokecat, zajdi za susedom priamo.
Odpovedať
Profilova fotka
@klimover No, chcela som tomu trochu dopomôcť, na stavebné povolenie čakáme už 5mesiacov a stále nič, ani len oznam susede neposlali 🤦‍♀️ tak som si povedala, že by som zašla osobne ku nej nech mi podpíše tlačivo, že nemá žiadne pripomienky. 🤷‍♀️
Odpovedať
@dendush_dudu_kiss no tak treba na stavebny tlacit ... ale vyjadrenie bude ...ale korona ...
Odpovedať
@dendush_dudu_kiss nepotrebuješ konkrétne tlačivo, ale za susedom choď s fľaškou slivovice a povedz mu čo chceš. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@shadowmilan No ja tlačím, stále volám, píšem tej pani co to ma na starosti ale ona už ani nereaguje na spravy 🤦‍♀️ lebo, že ma toho veľa..
Odpovedať
Poznate ako robia urady nie?ak maju na odpoved napr 30dni tak to pisu na 29. alebo 30.den. telefony sa nedvihaju uz vobec, vsetkym vravia ze mate infolinku.
Odpovedať
Profilova fotka
@dent Nemám slov už 🤦‍♀️, som taká nasrata na tento systém. 🤣
Odpovedať
@dent akurat ze ma urad na to 30dni a ono prešlo 150...
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanby to by bolo aj na sťažnosť ale to mi moc asi nepomôže 🤷‍♀️
Odpovedať
Profilova fotka
@dendush_dudu_kiss tak v prvom rade si treba uvedomit ze SU ma na preskumanie ziadosti 30 dni, pokial tam nieco chyba, treba sa informovat ako je na tom dana ziadost. A na SU treba ist, nie tam vyvolavat ako splaseny byvol. Ked je takych ako Vy 1 500 a kazdy den tam zavola len 40 ludi ako na tom je ich ziadost - kedy maju robit ? Ved si uvedomme jednu vec, nie ste jedina osoba, zial je to urad, nespravite nic. Ja som mal kladne vyjadrenie do mesiaca od podania vybavene - samozrejme som odovzdal pri ziadosti vsetko co si SU vyziadal. Ak chcete info, treba ist osobne. A korona uz davno vyjadrovacky nespomaluje. Pripomienkovace konanie riesi stavebny urad, ten aj rozosle dotknutym osobam listy na zaklade ktorych sa oznami stavebne konanie a mozu sa pripomienkovat. Treba zobrat projekt, situaciu, ist za susedmi (tymi ktorych sa to tíka) ukazat im to aby vedeli o co ide. Nic viac. Stavebny posle korespondenciu kazdemu a ak nebudu mat vyhrady, do dvoch tyzdnov sa to schvali. Treba trpezlivost, sme v bananistane
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_galaba V poriadku, aj takto sa dá na vec pozerať. Ohľad som brala viac než dosť. Ale nakoľko už mi dochádza trpezlivosť keďže dotyčná na US mi pred mesiacom povedala, že oznam ma prichystany a pôjde ho poslať ale oznam poslaný ešte nieje 🤦‍♀️.. Stale len zavádza a klame. Nie som jediná ktorá má taký to problém. Bola som za ňou a viete koľko ľudí jej chodí klopkat na dvere, že slušnosť každé aspoň na pár sekúnd zdvihnúť mobil. Podľa mňa je neschopná, nevie si dat veci do poriadku..kazdemu na sľubuje ako ona všetko výbavy a potom ma naozaj toho veľa.
Odpovedať
Profilova fotka
@dendush_dudu_kiss a co takto sa stazovat u jej nadriadeneho
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dendush_dudu_kiss Treba sa sťažovať ďalej, keď to takto naťahuje. Mne sa to našťastie pohlo. Po tom čo som tam bol osobne a bolo mi oznámené, aby som sa im "pripomínal" na čo som sa opýtal, či pomôže keď tam každý deň zavolám alebo prídem.... takže v skratke 18.8.2021 som doniesol žiadosť zo VŠETKÝM čo bolo treba. Bolo mi povedané, že majú toho veľa a vidia to tak na 3 až 6 mesiacov. 26.1.2022 som ich navštívil asi 2 krát s tým, že 5 mesiacov je fuč. Zázrakom sa do toho obuli a 3.2.2022 to posielali na obec. Obec si tiež dala na čas a odoslala to 11.2.2022. Do schránky mi prišlo oznámenie o začatí 14.2.2022, manželke o deň neskôr 😄 Pripomienky boli do 1.3.2022 - to som sa bol informovať a nikto žiadne nedal. Prebehlo 10dní a stále čakám vyjadrenie. Dúfam že 1.4. môžem začať s výkopom. O týždeň mi majú prísť DTčka 🙂 @dominik_galaba Na SU treba ísť... jasné, keby to fungovalo ako to nefunguje. Akurát, že keď tam príde 40 ľudí denne, tak to bude trvať dlhšie ako 40 telefonátov. Mňa dopredu upozornili že toho majú veľa, ale keď som tam išiel - úradné hodiny majú pondelok a stredu, tak som tam niekoho našiel v týchto dňoch len 2x. Ostatné razy dovolenka alebo PN. s banánistanom súhlasím.
Odpovedať
Profilova fotka
@dendush_dudu_kiss sťažnosťou si len zavaríš 😄 odkial si ?
Odpovedať
nie je možnosť, že by to prevzal na riešenie niekto iný od tejto veľmi ochotnej pani? akože išla by som aj do tej sťažnosti, keď si v práve.
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanby Uff, aj vy ste dosť dlho čakali. No my sme tiež chceli v apríli už začať 🤦‍♀️ ale obávam sa že do vtedy stavebné povolenie nebude. Dtcka sa chystám objednať, plus makadam,.. Ale najskôr pôjdem za tou susedou ci nebude mať nejaký problém,. Snáď nie. Keďže len oracinu ma pod našim pozemkom 🙄.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenikkk4 🤦‍♀️Moc som nechcela ísť do sťažnosti,. V piatok pôjdem za ňou a uvidím ci ju tam zastihnem 🤷‍♀️.
Odpovedať
Profilova fotka
@dendush_dudu_kiss tak ale ak sa inak nedá, nebudeš mať iného východiska ak to budeš chieť mať hotové
Odpovedať
Ono staznost nepomoze v konecnom dosledku a to ti mozem povedat z vlastnej skusenosti, ale aspon im ukazes cez nariadenych ze su neschopaci. Co mozes realne spravit je este poziadat o vratenie spravneho poplatku v stavebnom konani. Ak cakas 5 mesiacov ako pises neostane im nic ine len to zakceptovat. Viem ze to nieje ziadna vyhra ale aj malickosti v prietahoch pomozu.
Odpovedať
Inak tieto pani na úradoch. Známy môj tiež dostavuje dom a bol sa priamo pýtať že jednoducho tie povolenia všetky čo potrebuje, kde sú a normálne bez hanby mu odpovedala, že robí všetko iné len nie to jeho čo potrebuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@ziit To je sila, ja idem akurát na úrad tak som zvedavá.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, riešim podobný problém, zatiaľ sa teda nesťažujem (snáď nebudem musieť🙂 ale SU chce doložiť súhlas pri rekonštrukcii bytu od susedov. Nemáte prosím k dispozícii Vzor tohto tlačiva ? Naša pani správkyňa (suseda) má svoje roky a o ničom podobnom ešte nepočula. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Tak držím palce aby sa ani potom nesťažovali oni to tak vedia, že dlho je ticho a potom sa zobudia s nápadom že ideme robiť problémy.
Odpovedať
Profilova fotka
Tie tlačivá nájdete na nete voľné dostupné a môžte si text upraviť ako potrebujete... Tiež sme tak stiahli, upravili ( keďže sme nemali dodržaných 7 metrov od potencionalneho budúceho susedného domu) s tým, že sudeda je uzrozumena, že je tam 4,5 metra od plotu nás dom a to ake dokladovali na stavebné. Z úradu nám potom aj tak dali ešte neoficiálne stavebné a svoje tlačivo, s ktorým sme šli zas za susedmi, že teda s takto vydaným stavebným povolením a popisom stavby súhlasia. Po dolozeni tychto tlačív nám potom obratom vydali oficiálne stavebné povolenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?