Vyjadrenie od SPP k projektovej dokumentácii.

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Potrebovali by sme vyjadrenie od SPP či a kade idú cez nás plyn a aké sú možnosti napojenia. Poslala som žiadosť na SPP a oni mi bez diskusie poslali faktúru na zaplatenia 157 eur, bez nejaké vyjadrenia či komunikácie. Keď som tam volala, tak mi chlap povedal, že pokiaľ to nezaplatím, žiadne vyjadrenie nedostanem. Máte s tým niekto skúsenosť????
Odpovedať
@cikitka18 divne, odo mna chceli cez 200EUR az ked som riesil zmluvu o pripojeni... ale nie som si veru isty, ci som neplatil nieco este predtym, bolo to davno. Co uz, plynari su mafia...
Odpovedať
To je blbost, zaskrtla si nespravne policko. Ty potrebujes vyjadrenie o existencii sieti. Ja som toto vybavovala pred mesiacom, nic som neplatila, cca do troch tyzdnov som mala zadarmo vyjadrenie. Zavolaj si na zakaznicku linku SPP, ked budes mat ziadost o vyjadrenie pre sebou, tety ti to pomozu vyplnit. Tiez som to urobila a boli velmi ochotne.
Odpovedať
ja som tam siel osobne a na pockanie mi to vyjadrenie dali, pani pozrela do mapy a potvrdila ze ziadne ich rozvody cez nas pozemok nevedu, no my sme pripojku nechceli tak mozno pre tych co potrebuju pripojku je to na dlhsie , tam potrebuju zistit ci maju kapacity na poskytnutie dalsieho odberneho miesta
Odpovedať
@cikitka18 vyjadrenie k existujucim sietam cez moju parcelu dala pani z SPP na pockanie, len pozrela do svojej mapy a bolo, bez poplatku, presne ako pise stavitelsamouk, ide o zilina v mojom prípade.
Odpovedať
Profilova fotka
@cikitka18 je to divné, ale tiež som najprv zaplatil pripojovací poplatok 153,7€ a potom som dostal vyjadrenie k PD na SP Nepíšeš, či budete mať plyn...Ak áno, aj tak to budeš musieť v budúcnosti zaplatiť. Ak nie, tak im to napíš.
Odpovedať
Profilova fotka
@cikitka18 Arogancia ma na Slovensku zelenu. Prajem Ti pevne nervy.
Odpovedať
musela si zle oznacit co chces. Lebo za vyjadrenie, kade ide plyn sa neplati. Iba ak chces uz vyjadrenie ku svojej pripojke do domu. Tak vtedy platis za pripojenie, aj ked ho budes realizovat niekedy v buducnosti. Lebo vtedy im posielas aj projekt plyn. pripojky ku stavbe - domu. Inak len za vseobecne vyjadrenie kade ide siet sa neplati (okrem telekomunikacii - 16,5E )
Odpovedať
@cikitka18 poplatok 157EUR je faktura na uhradu za pripojenie. ak nie si pripojena a chces sa pripojit, musis toto zaplatit. 1. krok je ziadost o pripojenie 2. krok je zmluva o pripojeni 3. krok je vyjadrenie k projektovej dokumentacii atd.
Odpovedať
Vážené FÓRUM, tak vás musím vyviesť z omylu. Ja som chcela tiež len chcela stanovenie technických podmienok k prípadnej prípojke plynu pre môjho architekta - a bolo mi vysvetlené, že musím si dať žiadosť ... A skrátka, od 1.2.2015 musíš najprv vypísať žiadosť, potom zaplatiť nejaký poplatok, potom ti pošlú zmluvu a znovu platiť atď. - Pýtam sa ako amatér, čo potrebujem k vybaveniu všetkých papierov k stavebnému povoleniu - a dostanem takú istú amatérsku odpoveď - musíte postupovať podľa postupu, ktorý je na našej stránke. Niekedy mám dojem, že tzv. call centrum zbiera ľudí medzi bezdomovcami bez akejkoľvek znalosti a schopnosti poradiť. Pýtam sa pani z Vodární, čo potrebujem poslať, čo potrebujem od nich k stavebnému povoleniu aké stanovisko- a ajhľa - musím najskôr vypísať Žiadosť o pripojenie nehnuteľnosti a spolu so stavebným povolením (a inými ďalšími podkladmi - medzi nimi aj ich súhlasné stanovisko ako majiteľa sietí) poslať na ich adresu. Okrem toho, že musím doručiť projektovú dokumentáciu, znovu musí doručiť situáciu areálu alebo geometrický plán, na ktorom musia byť vyznačené strechy,,,, a pod.), čo už je v PD. :-| Nezdá sa Vám to ako Hlava XXII? Mne už áno, a pri tom iba začínam. :-S
Odpovedať
Ja som riešil stavebné povolenie vlani, nič som neplatil za vyjadrenie od SPP. Ked som sa pýtal, že kde sa budem napájať, dostal som odpoveď. že to potom určí technik, ale súhlas mi dali. ( chcem sa napájať od suseda lebo to mám bližšie, ako kopať popod cestu.) Dalej som to už neriešil, stále rozmýšlam či budem mať plynové kúrenie.
Odpovedať
ja som vybavovala stavebne povolenie teraz v oktobri 10/2014. Za vyjadrenie, kade idu siete som neplatila nic. Cakala som 3 tyzdne, kym prislo. Potom, ale pripojovacie podmienky - pre projekt ku domu a za schvalenie projektu pripojenia som platila. Tych spominanych 157 E.
Odpovedať
My začíname tiež vybavovať a tiež musíme najprv zaplatiť 157e za pripojenie do siete aj ked sme pripojeny na starý dom ktorý sa po novostavbe zbúra, volala som do spp aj 4 krát vraj teraz je taký postup 1.žiadost o pripojenie do siete 2.zmluva k pripojeniu 3.vyjadrenie k PD
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?