Dá sa vybaviť vyjadrenie Telekomu k projektovej dokumentácii online?

Ahojte, prosim Vas da sa vybavit vyjadrenie k projektovej dokumentacii pre stavebne povolenie v online aplikacii telekomu? (k existencii uz mam cez online aplikaciu) Alebo to je nutne poziadat len postou.
Odpovedať
cez email to máš lacnejšie v prvom rade a samozrejme rýchlejšie.Mňa to poštou stálo 24 € a cez email to je cca 13 €
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 cez net máš vyjadrenie doma za 10minút a stojí to 13.90€ zaplatíš cez sms.
Odpovedať
@ajo323 ano, k existencii sieti som to tak spravila. Prislo mi to do minuty. Ale ak chcem vyjadrenie k projektovej dokumentacii pre staveben povolenie tak vyuzijem tu istu aplikaciu?? Netreba tam pripajat ziadne prilohy, len urcit zaujmove uzemie?
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 ja som nič iné ani nepotreboval,priniesol som na stavebný úrad vyjadrenie z telekomu o existencii sietí a povadali mi že ani to som nemusel že oni to nepotrebujú .Vybavujem v TT
Odpovedať
Podla mna sa Ti Telekom k projektovej dokumentacii vyjadrovat nemusi. Staci Ti to potvrdenie co uz mas, ze na tvojom pozemku pri stavbe neprides do konfliktu s ich zariadeniami. Horsie by to bolo ak by tam konflikt bol...:(
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak, staci to co vybavis online cez stranku a zaplatis cez SMS. Na stav. povolenie ine nepotrebujes.
Odpovedať
Profilova fotka
prosim vas kde ste na telekom.sk nasli to potvrdenie? dajte sem prosim vas link,lebo to neviem najst. dakujem
Odpovedať
@ljenockaa https://www.telekom.sk/vyjadrenia/lay...
Odpovedať
Vyjadrenie k projektovej dokumentacii riesi stavebny urad. Oni vyzvu ci ma Telekom pripomienky ak nie konanie pokracuje, ak maju, vyzvu investora aby nieco dolozil. Vyjadrenie k existencii sieti na pozemku (stavebnej parcele) je potrebne pred zaslanim projektovej dokumentacie a poziadanie o stavebne povolenie.
Odpovedať
@niless Stavebný úrad nevyzýva Telekom. Stavebník musí priložiť k žiadosti o stav. povolenie vyjadrenie Telekomu k umiestneniu stavieb - či dôjde alebo nedôjde ku križovaniu sietí Telekomu. A vybavuje sa to on-line, ako napísala rebecca. Teraz som to vybavoval. NA stránke vyplníš formulár, príde ti SMS, zaplatíš 13,90 EUR spätnou SMS a stiahneš si elektronické potvrdenie, ktoré si vytlačíš. Mal som to hotové aj so zaplatením aj vytlačením dokumentov do 10 minút.
Odpovedať
@chrobak7 Este raz ! ..... napisal som ze pre stavebne povolenie treba dolozit vyjadrenie TELEKOMU to je to co sa riesi cez internet a je spoplatnene SMS ale nasledne ked sa zacne stavebne konanie Stavebny urad dava na vedomie Telekomu ako strane ktora ma pravo vyjadrit sa k stavbe (ucastnik konania). A tam Telekom ak by mal namietky tak da vediet sTavebnemu uradu a ten Vas vyzve ak by bolo nutne nieco riesit alebo dolozit. Ked Vam pridu oznamenia o zacati stavebneho konania, o ukonceni konania a o povoleni stavby tam to mate komu vsetkemu idu tieto veci na vedomie. Ja som to absolvoval celel leto. Ja som mal aj od vodarov vyjadrenie k stavbe pred stavebnym povolenim a pocas konania zastavili to lebo cosi sa pani od vodarni nelubilo...alebo potrebovala vykazat nejaku cinnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 dakujem :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@ajo323 prave vyplnam formular telekom,, ziadost,, k stavebnemu povolenie a vsak nieje mi jasne co mam vyplnit aku prilohu mam k tomu dodat ? popis stavby , co tam mam napisat? nazov stavby? @ljenockaa @niless @chrobak7 @sonulka81 @ann295
Odpovedať
Profilova fotka
@lubo310 popis stavby som dal montovany rodinny dom a nazov stavby som dal rodinny dom a moje meno a priezvisko. Priloha myslim kopia katastralnej mapy alebo si urob printscreen z kataster portalu a oznac svoj pozemok.aj cislo parcely.
Odpovedať
Ja som to tiez riesil cez net a poslali mi to na mail za cca 2 minuty
Odpovedať
@ajo323 dakujem, a keby som ako prilohu poslal situaciu osadenia domu na pozemok?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubo310 telekomu staci tvoja parcela a jej cislo lebo oni sa budu vyjadrovat k svojim sietam ktore mozno vedu popred tvoju parcelu.
Odpovedať
@ajo323 aha, takze lepsie bude poslat preskenovany geometrak?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubo310 geometrak je ok bol som to prave pozret na mojom a je tam vsetko potrebne.
Odpovedať
ahojte neviete mi poradit ako alebo kto by mi vedel spravit projekt osadenia domu na pozemok a pripojenie is ? nove zamky :) a este mam jednu otazočku zhanam vyjadrenia od zse, vodarov , potrebuju oni ten projekt osadenia domu ? alebo to poterbuje az stavebny urad ? Dakujem
Odpovedať
@ajo323 JA SOM S TOHO SKLAMANY , JE TO MOZNE STIALI MI PENIAZE A STALE MI PISE NACITAVAM OBSAH BALICKA, ALE DOKEDY?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubo310 Ja ked som to stahoval tak mi to islo asi na tretí pokus.Nakoniec mi to stiahol Explorer lebo cez Chrome to2x zblblo.
Odpovedať
@ajo323 JAJ, NO SKUSIM TO AJ TAK, DIKY MOC :) ZA RADY
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte čo mám dať ako dôvod žiadosti, keď to budem teraz potrebovať na územné rozhodnutie a potom aj na stavebné rozhodnutie? či to je jedno?
Odpovedať
@kiki23 Ja som dala vyjadrenie pre stavebne povolenie a to mi akceptovali aj k ziadosti o uzemne rozhodnutie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Vo vyjadrení Slovak Telekomu k existencii telekom. vedení....v jednej z podmienok je uvedené: "Žiadateľ môže vyjadrenie použiť iba pre účel, pre ktotý mu bolo vystavené. Okrem použitia pre účel konaní podľa stavebného zákona a následnej realizácie výstavby, žiadateľ nie je oprávnený poskytnutié informácie a dáta ďalej rozšírovať, prenajímať alebo využívať bez súhlasu spoločnosti Slovak Teleekom, a.s." Čiže vyjadrenie k existencii......poskytnuté aj elektronickou formou je stanovisko dotknutého orgánu pre potreby konaní, v ktorých koná stavebný úrad..
Odpovedať
@janetbla Ja len takú technickú poznámku - dobré je, keď klikneš na "Odpovedz" pod príspevkom, na ktorý reaguješ, aby bolo vidno, komu odpovedáš a adresát bol na odpoveď upozornený. Takto je to len taký "výkrik do tmy".
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
A ked mam od slovak telekomu kabel na pozemku daju mi aj k tomu vyjadrenie? Dik.
Odpovedať
Ahojte, mám takú otázočku. Tiež som si vyžiadala vyjdrenie od Telekomu k existencii káblov a sieti cez náš pozemok. Vo vyjadrení je napísané, že nedôjde ku stretu vyznačeného územia a ich vedením. No problém je, že kábel tam je, len ho nemajú nikde zakreslený, typujem že nemajú ani povolenia na tie stĺpy, ktoré už pomaly padajú k zemi. Mám to s nimi nejako riešiť, či len doložiť toto ich vyhlásenie k stavebnému konaniu a viac sa nestarať. Trasu káblov máme zakreslenú aj v projekte.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte, maju tieto vyjadrenia nejaku casovu platnost? aktualne vybavujeme projekt a kym bude, tak by som rada podala ziadosti o vyjadrenia, nech to mme cim skor. len netusim, ci to plati 3m alebo dlhsie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?