Vyjadrenia k stavebnému povoleniu

Ahojte, finišujeme s projektom a už sa snažím riešiť vyjadrenia, ktoré treba k stavebnému povoleniu. Máme sevak, SSE, SPP, UPC, Slovak telekom. Ale máme v tlačive od stavebného úradu doložiť aj vyjadrenia: - orgánu hygieny - požiarnej ochrany, - dopravy, - ochrany PPF alebo LPF, - ochrany prírody, ovzdušia, odpadového hospodárstva, - vodohospodárskeho orgánu, - inšpektorátu práce. Hygienu a požiarnu ochranu som sa nejako dopátrala k tlačivám, ale ten zvyšok som bezradná. Orgán dopravy je obec, alebo policajti? Tiež ste toto všetko dokladali? Neviem, komu adresovať projektovú dokumentáciu na vyjadrenie, nejaké adresy, oddelenia. Jedná sa o okolie Žiliny. Poradíte? Vopred ďakujem všetkým.
Odpovedať
Tou dopravou asi myslíš správcu miestnej komunikácie.
Odpovedať
Profilova fotka
@siska1313 ked ide o zilinsky kraj, tak by som projekt adresovala na nejake take oddelenie na policii. oni by sa k tomu mali vyjadrit. alebo sa informuj prave na stavebnom urade. tam by ti mohli poradit, co od teba vlastne chcu
Odpovedať
Profilova fotka
@siska1313 a to si sa pýtala, či to všetko vážne potrebujú? pretože my sme tiež mali popísané v tlačive, ale pracovníčka SÚ nám presne zaškrtla, čo potrebuje. a ak som nevedela, čo aký orgán znamená, tak som sa pýtala jej.
Odpovedať
@kamilka22381 áno, pýtala som sa priamo na stavebnom úrade, pracovníčka povedala, že mi to pošle mailom všetko, no a prišlo toto. dokonca chcú aj vyjadrenie SPP, pričom obec nie je plynofikovaná, keď som sa pýtala, či to fakt potrebujú, tak po asi dvoch týždňoch prišla stručná odpoveď ÁNO. obec nemá kanalizáciu, o čom vedia na SÚ, a museli sme doložiť aj vyjadrenie sevaku. tak na tie ostatné sa už ani nejdem pýtať. doložiť ich doložím, len ani neviem, komu to mám poslať
Odpovedať
@magnetick87 čiže ak je prístupová cesta obecná, tak to poslať na obec?
Odpovedať
@siska1313 Spýtaj sa na stav. úrade, čo z toho zoznamu skutočne požadujú. Mne tiež na štandardnom tlačive vyznačili, čo treba a čo nie. Poslal som ti do SS excel. tabuľku, kde sú uvedené súbjekty, od ktorých sme potrebovali vyjadrenia. Bola to naša pomocná tabuľka, aby sme vedeli, čo už máme a čo sme už požiadali.
Odpovedať
Profilova fotka
@siska1313 no, nezávidím ti. ani tú spoluprácu so SÚ :-( . u nás to šlo ľahko, viac ti neporadím. tak veľa zdaru x-)
Odpovedať
@chrobak7 už prišla, ďakujem veľmi pekne, strašne mi to pomôže. poslala som ti aj ss
Odpovedať
@kamilka22381 ďakujem veľmi pekne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@siska1313 projektant to nevie?
Odpovedať
@jan45 pravdupovediac, ani ma nenapadlo sa ho spýtať, vďaka za radu :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
prosim Vas, kde najdem ziadosti na vyjadrenie sa k stavbe - poziarna ochrana a lesny fond?dakujem krasne
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cleya hasiči sa k jednoduchej stavbe nevyjadrujú.. požiarna ochrana je súčasťou projuktu rod. domu a vypracuje ju osoba odborne spôsobila - projektant PO, ktorý zodpovedá za to, že stavba vyhovuje z hľadiska ochrany stavby pred požiarmi.. Čo sa týka lesného fondu, tak prísl. orgánom - úradom na vyj. je prísl. odbor pozemkový a lesný Okresný úrad v sídle okresu, v ktorom má byť stavba umiestnená.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?