Vydanie stavebného povolenia

Ahojte. Chcem sa len spýtať, kedy by sme mohli mať vydané stavebné povolenie. Keďže 6.5. máte ešte len stretnutie so susedmi... Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
na čo sa potrebujete stretnúť so susedmi, to budete stavať kolektívne? Už ste podali žiadosť?
Odpovedať
@jan45 Momentálne nám visí vyhláška na obecnom úrade (ak má niekto námietky, čo sa obyvateľov dediny týka, môžu sa vyjadriť) a po 15 dňoch sa uskutoční stretnutie so susedmi, či nemajú voči stavbe námietku atď. Potom nám na stavebnom úrade môžu vydať povolenie. Toto je typický postup. Chcela som len vedieť, ako dlho budeme potom ešte čakať na povolenie, či týždeň, dva..
Odpovedať
Profilova fotka
to nie je typický postup, ale asi tomu rozumiete lepšie.
Odpovedať
@jan45 Vidno, že nestaviate.. Nechápem, prečo sa niekto ako vy vyjadruje k téme, ku ktorej nemá čo povedať a neodpovie priamo na kladenú otázku. Choďte si radšej von pokecať so susedmi ]-(
Odpovedať
@14054 mozno to je typicky postup pre vasu obec, keby takto mali pri a v bratislave postupovat tak asi ludia nerobia nic len sa stretavaju kvoli stavebnym povoleniam ;) podla zakona toto naozaj nie je typicky postup, takze by ste nemali utocit a urazat ludi, ktory sa vam snazia vyjadrit k teme. Ak chcete vediet ako dlho trva vydanie stavebneho povolenia a jeho nasledne spravoplatnenie tak si nastudujte zakon a ratajte s najdlhsou moznou dobou pretoze pri uradnikoch clovek nikdy nevie :)
Odpovedať
Povolenie dostat mozete za 1 den, 30 dni aj za 90 dni a aj za rok.........to my nemame ako vediet ako dlho to bude SU trvat a kolko ludi sa odvola. Stretnutie so susedmi nieje klasicky postup. Davno to mohli mat v poste a Vam by uz bezal cas,takto cakate do 6.5. uplne zbytocne. Okrem ineho ked visi vyhlaska,naco sa s nimi mate stretnut???? Nevedia citat?
Odpovedať
@14054 na co stretnutie so susedmi, to my sme si ich obehli sami a skor aby sme necakali a ziadali sme o povolenie 2x koli dodatocnej zmene ''zumpy'' na COV. Tak ked ste aktivna obehajte si to a ked nie tak cakajte na stretnutie
Odpovedať
@jano2007 Stretnutie preto, lebo nám prišiel papier, že sa máme zúčastniť a všetkým susedom tiež + tam bude architekt + stavebný dozor. Podpíšu, že nemajú námietky, obec to potom odošle SÚ a ten bude môcť vydať povolenie.
Odpovedať
@14054 sak vam hovorim zozbierajte podpisy a nech to starosta na SU posle, co z toho vedu robite
Odpovedať
ja som napr meral cestu z nr do bb kvoli jednemu podpisu...a to dokonca dvakrat - raz uzemne, raz stavebne...tiez nerozumiem na co cakat.ja som chcel cim skor pravoplatne SP, preto som si to tiez vsetko obehal sam
Odpovedať
@jano2007 Ja by som si to aj sama obehala, keby jeden zo susedov nebýva mimo nášho kraja. Nakoľko dedko prepísal pozemok a dom na vnuka a ten býva mimo.
Odpovedať
obec setri na postovnom a otravuje ludi. Opytala by som sa ich kto Vam preplati den dovolenky koly tomu stretnutiu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@14054 nemám kedy kecať so susedmi, som stavebný dozor, (ak viete, kto to je) môj názor je irelevantný, ale od ostatných dúfam dostávate dostatok info. Prajem Vám rýchly postup.
Odpovedať
@jan45 Písala som, že sa i stavebný dozor zúčastní, tak asi viem kto to je.
Odpovedať
Pravdou je, že niektoré obce to robia presne takto, že pošlú dotknutým stranám oznam o tom, že v presne stanovený čas môžu prísť na daný pozemok ohľadom pripomienok k vydaniu SP...niektorí to možno iba využíjú na to, aby spoznali nových susedov :-) my sme takéto stretnutie mali zrovna pred pár dňami. Prebiehalo to tak, že sme tam prišli iba my a pán zo stavebného úradu, ktorý nám má vydať povolenie. Keďže nikto iný neprišiel, podpísali sme papiere, čím sa oficiálne ukončilo stavebné konanie a nasleduje lehota 30 dní, počas ktorej stavebný úrad vydá SP (môžu to samozrejme spraviť aj za deň, alebo týždeň).
Odpovedať
@driver123 alebo za polroka az rok, niektore urady "vraj" toho maju vela.
Odpovedať
@driver123 Presne takto je to i u nás. Ďakujem za podporu. Lebo človek čakal radu, ale dočkal sa len toho, že sa tu každý do neho obul :-) ;-)
Odpovedať
@atlaska No myslím si, že nejaká lehota tam musí byť, keď už všetky podklady pokope. Ale pol roka, rok to isto nebude :-D
Odpovedať
by si sa cudovala,kolko ludia cakaju na SP. Lehota je, u nas sa dodrziava, ale nieje to tak vsade.
Odpovedať
Aku si cakala radu? kolko bude trvat vydanie SP? To nevie fakt nik. O "obuvani" sa do niekoho,ze pises prave ty?
Odpovedať
@14054 Presne viem čo teraz prežívaš :-) tiež už nám pomaly stojí naštartovaný bager na kraji pozemku a čakáme na ten jeden papier...
Odpovedať
@driver123 Asi tak nejako ;-)
Odpovedať
@atlaska Nerieš to, bude lepšie a ber si príklad z iných, viď. driver 123 ;-)
Odpovedať
V com konkretne si mam z neho brat priklad? Riesis ty problem,nie ja.
Odpovedať
Profilova fotka
@14054 v strede októbra minulého roku som podával žiadosť o prístavbu k rodinnému domu. Do dnešného dňa som nedostal povolenie. Ja len že to je už pol roka...
Odpovedať
@atlaska No za problem by som to nepovazovala.. A odpoved uz bola poskytnuta, tak nechapem, na co to tu stale rozoberas.
Odpovedať
@prirodokochac Ja som nakoniec volala panovi, co riesi nas projekt na SU a povedal mi, ze po stretnuti nam vyda povolenie do 14 dni :-), tak sa tesiiim :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?