Vydanie stavebného povolenia po odovzdaní papierov

Ahojte chcela by som sa spýtať aky čas má stavebný urad na vydanie stavebného povolenia po odovzani a zdokladovaní všetkých papierov, keď sa už ani susedia neodvolajú ani nikto. Stavebné konanie bolo začaté 25.7.2017. ďakujem za odpoveď
Odpovedať
So stavebnym povolenim je to tazko, no zvacsa je vydavane do 60 dni, ak im teda nieco nechyba alebo to pre nieco ine nepozastavili. No tiez poznam pripady, kedy sa cakalo na vydanie SP aj dlhsie.
Odpovedať
Od začiatku stavebného konania po rozhodnutie o povolení/nepovolení by to malo byť 30 dní. V zložitejších prípadoch 60 dní, ale to by Vás mal úrad vopred informovať. Ja som sa išla po 30 dňoch informovať na úrad, pani nazrela do papierov či sa niekto odvolal. Zistila že všetko bolo OK, pozrela na dátum tak jej cvaklo že povolenie už malo byť napísané. Ospravedlnila sa že má veľa práce a že o týždeň si mám prísť pre povolenie. (u nás na stavebnom úrade je táto pani len 1x za týždeň).
Odpovedať
Profilova fotka
Veľmi individuálne...Mám skúsenosť od 30 do 120 dní. Každý SÚ je iný, niekde Vám po 90 dňoch povedia, že ešte je pred Vami 50 ľudí. Žiaľ, mám takéto skúsenosti a človek si niekedy nepomôže. Nehovoriac o tom, že každý SÚ pýta niečo iné a to máme byť jednotný!
Odpovedať
@leusa26 to ako vieš, že už máš všetky papiere? väčšinou sa stáva, že v priebehu konania SÚ príde na nedostatky, ktoré je potrebné zo strany stavebníkov ešte odstrániť... :) konanie začína dňom podania žiadosti o SP, na základe ktorej SÚ môže pri jednoduchej stavbe zlúčiť územné konanie so stavebným.. Do 7 dní odo dňa kedy je žiadosť úplná SÚ oznámi začatie stavebného konania účastníkom konania a dotknutým orgánom.. potom záleží od toho, či účastníci konania vznesú nejaké oprávnené námietky pri ústnom pojednávaní, na základe ktorých by bolo potrebné niečo doplniť..pokiaľ áno, tak SÚ konanie preruší, počas ktorej lehota nebeží.. Zákonná lehota vo všeobecnosti je 30 dní od podania žiadosti, v zložitejších veciach 60 dní - táto je obvyklá pri konaniach podľa SZ.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to potom nie je take strasne
Odpovedať
@janetbla začiatok stavebného konania sme mali 25.7. V ten deň sa všetci podpísali že neznášajú pripomienku. Od toho dňa už sú dva mesiace a stále nič preto sa pýtam či sa mi tam oplatí ísť a pýtať sa kde je problém?
Odpovedať
@leusa26 25.7. ste už zrejme mali stavebné konanie, ktoré začalo dňom podania žiadosti o SP.. Určite je potrebné urgovať vybavenie žiadosti e-mailom a každý druhy deň telef., prečo SÚ nekoná :) a možno žiadať vrátenie správneho poplatku v zmysle zákona o správnych poplatkoch, nakoľko SÚ nedodržiava zákonné lehoty na vybavenie podania...
Odpovedať
@janetbla Je v niektorom zakone uvedene, ze SU do 7 dní odo dna kedy je ziadost podana a uplna musi oznamit zacatie stavebneho konania ucastnikom konania. Ja som 8.9.2017 odovzdal vsetky potrebne dokumenty, ktore hned prekontrolovali a vsetko bolo v poriadku, do dnesneho dna som nic nedostal.
Odpovedať
@sajo63 je to uvedené v § 61 zák. č. 50/1976 Zb. - stavebný zákon - odporúčam prečítať celý http://www.zakonypreludi.sk/zz/1976-50 § 61 (1) Stavebný úrad oznámi začatie stavebného konania dotknutým orgánom, všetkým známym účastníkom a nariadi ústne pojednávanie spojené s miestnym zisťovaním. Súčasne ich upozorní, že svoje námietky môžu uplatniť najneskoršie pri ústnom pojednávaní, inak že sa na ne neprihliadne. Na pripomienky a námietky, ktoré boli alebo mohli byť uplatnené v územnom konaní alebo pri prerokúvaní územného plánu zóny, sa neprihliada. Stavebný úrad oznámi začatie stavebného konania do 7 dní odo dňa, keď je žiadosť o stavebné povolenie úplná.
Odpovedať
@janetbla Dakujem. Nechapem, ak je to takto pekne napisane v zakone - "do 7 dní" - na SU sedia taki pani, ze mozu robit hocico? Beru nas za hlupakov? Ake nastroje mame voci nim?
Odpovedať
@sajo63 odporúčam písomne urgovať SÚ, prečo nekoná a uviesť treba aj to, že budeš žiadať vrátenie správneho poplatku, nakoľko nedodržuje zákonné lehoty.. Keby niečo chýbalo, tak ako som už písala, mal by vyzvať na doplnenie a konanie prerušiť.
Odpovedať
@janetbla Dakujem. Este jedna otazka. Tych 30 dni, co ma SU na vybavenie SP sa pocita od podania ziadosti, alebo od dorucenia Zacatia stavebného konania?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sajo63 konanie začína dňom podania žiadosti - doručenia žiadosti na SÚ, od tohto dňa sa počíta lehota...pokiaľ je konanie prerušené lehoty neplynú.. Obvykle SÚ podanie, na ktoré sa vzťahuje správny poriadok vo väčšine prípadov vybavia rozhodnú v predĺženej 60 dňovej lehote..do 30 dní by mal byť zo strany správneho orgánu vykonaný aspoň jedne úkon, napr. výzva na doplnenie podanie (pokiaľ niečo chýba), prerušenie konania, ozn. o začatí konania ... účastníkom a dotknutým orgánom... Žiadateľovi by mal SÚ - správny orgán oznámiť, že podanie vybaví v predĺženej lehote... správny poriadok neurčuje akou formou - ústnou alebo písomnou.
Odpovedať
Zbytocne sa clovek rozculuje. Podali sme 3.5., mali sme vsetko potrebne. Po XY urgenciách sa zahajilo konanie zaciatkom septembra. Nikto sa neovolal, ale obec si vymyslela ze kedze sa rekonstruovala cesta a dali sa nove prechody pre chodcov a vyznacili sa chodniky, tak musíme este ziadat dopravakov o suhlas/ zmenu vstupu na komunikaciu. Povedali nam to dnes, takze sa opat vsetko predlzuje :-(. Drzim vsetkym palce a pevne nervy :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?