Vybavenie stavebného povolenia krok za krokom

Ahojte viete mi prosím napísať rozpis všetkého čo treba na vybavenie stavebného povolenia krok za krokom a koľko co všetko stojí (kolky. ..) Veeeelmi by ste mi pomohli ;) DAKUJEEEEEEEEM
Odpovedať
Myslím si, že v prvom rade je treba mať projektovú dokumentáciu k stavbe, prestavbe alebo k tomu čo idete robiť a potom zájsť na stavebný úrad. Tam vám dajú presný zoznam toho čo potrebujú. Aké vyjadrenia, stanoviská, a čo ja viem čo ešte. Ide o to, že každé miesto má svoje špecifiká, napríklad, sa môžete nachádzať v pamiatkovej zone mesta alebo už len na základe toho čo chcete realizovať môžu vyžadovať niečo špecifické. Ako som písal treba ísť na stavebný úrad s projektovou dokumentáciou. A to odporúčam začať riešiť čím skôr, lebo zachviľu sú tu sviatky potom dovolenky, a úradné hodiny sú zväčša tri dni v týždni a to v piatok zväčša iba do obeda :)
Odpovedať
presne tak, treba ísť na stavebný úrad a tam dostanete všetky info k vybaveniu SP
Odpovedať
Profilova fotka
@simonka1789 vo fóre je vyhľadávacie okienko, tam zadaj stavebné povolenie a máš čo čítať do veľkej noci :-)
Odpovedať
1. Musis mat projekt. Na jeho zaklade by ti mali na stavebnom urade povedat ci budes mat samostatne uzemne a stavebne konanie, alebo ho mozes mat zlucene (ak ide o jednoduchu stavbu) Územné konanie je konanie o umiestnení stavby na pozemku. Stavby pre ktoré nepostačuje ohlásenie, podliehajú stavebnému konaniu. Stavebné konanie začína stavebný úrad na základe tvojej žiadosti (ak si stavebník). Výsledkom stavebného konania je stavebné povolenie. 2. Na urade ti daju zoznam co vsetko musis dolozit k ziadosti o SP. Zvacsa ide o tieto dokumenty: - list lastnictva - kopiu katastralnej mapy (tu platis kolok) - projektovu dokumentaciu - vynatie z podneho fondu (ak je potrebne) - stavebny dozor (resp. vyjadrenie firmy ak nestavias svojpomocne) - suhlas s malym zdrojom znecistenia - vyjadrenie jednotlivych institucii k pripojkam teda: elektrina, plyn, voda, kanalizacia - ine (specificke veci vzhladom na lokalitu a pod.)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Obnovujem túto tému, neviem ako ďalej postupovať. Chcem zájsť na stavebný úrad, zistiť si, aké vyjadrenia potrebujem. Ku každému vyjadreniu potrebujem LV a kópiu katastrálnej mapy. Tomu rozumiem, problém je ten, že kataster ešte nerozhodol, a ani tak skoro nerozhodne (Prešov, škoda rečí). Vie mi niekto poradiť, ako má vyzerať nejaký súhlas ešte terajšieho majiteľa pozemku? Alebo nejaká plná moc, alebo niečo, neviem čo. Zmluva je, vklad na katastri je, ale nie som zapísaný ako majiteľ.
Odpovedať
@quintes to ti nebráni tomu aby si išiel na stavebný úrad. Tam ti zakružkuju čo potrebuješ (vačšinou je to vyjadrenie od elektrikárov, vodárov, plynárov, telekomu, zivotného prostredia, od hasičov , od správy ciest a od polície). Ver mi, kým si toto všetko obeháš a kým ti pridú odtiaľ vyjadrenia tak LV na tvoje meno už dávno mať budeš :D :D :D všade majú na vyjadrenie 30 dní (no počítaj niekedy aj 40 - napríklad elektrikári si dávajú mega načas). na tieto vyjadrenia od horespomenutých ti stači situačný nákres z projektu (osadenie a pripojky). Mení sa len vlastník, č. parcele ostáva rovnaké či si robil nový geometrický plán na rozdelenie parciel (kupil si len časť)?
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl číslo parciel ostáva, idem o to, že podľa oficiálnych info z netu je potrebný LV. A ver mi, kataster tak skoro nerozhodne, sú tam ešte konania, ktoré riešia podiely na ceste, a ešte ani tie nie sú vyriešené. Ja som si možno mylne myslel, že ak žiadam o vyjadrenia, tak musím byť majiteľ, alebo žiadať namiesto majiteľa, s plnou mocou napr. Je mi jasné, že ísť na stavebný úrad môžem aj bez otázky položenej sem...
Odpovedať
Ahojte, v strede pozemku mi konci pamiatkova zóna, stavba bude stat mimo pamiatkovej zonu ale parcela je v pamiatkovej zóne potrebujem teda povolenie od pamiatkarov?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?