Vŕtanie studní- čo treba vybaviť pred vyvrtaním

Profilova fotka
Prosím Vás chcem sa poradiť ako a čo treba povybavovať pred vŕtaním studne ? ďakujem :)
Odpovedať
@nikushka2012 ja som nic nevybavoval. Zavolal som firmu, vyvrtali, hotovo.
Odpovedať
@nikushka2012 Ak budeš mať studňu ako zdroj pitnej vody, budeš potrebovať projekt a stavebné povolenie. Po realizácii vrtu, treba rozbor vody, geometrický plán (nám stačil len vytlačený z kataster portálu) zaplatený poplatok a čakať na kolaudáciu.
Odpovedať
Profilova fotka
snowy66 - bo som počula že musíš mať povolenie stavebné pred tým ako Ti ju vyvŕtajú....
Odpovedať
Profilova fotka
ivetbal ďakujem, no len my ideme stavať domček tak že najskôr si dať povolenie na stavbu studne potom kolaudáciu a potom zasa vybavovať stavebné na dom a zasa kolaudácia ?
Odpovedať
@nikushka2012 nic netreba, ked tu vodu nebudete pit.
Odpovedať
@nikushka2012 myslim, ze to povolenie zavisi aj od toho, akym sposobom sa bude voda zo studne cerpat. Ak je to elektrickym cerpadlom, je potrebne stavebne povolenie
Odpovedať
Profilova fotka
práve že to bude pitná voda... no jednoznačne zajem pozisťovať na stavebný aaa veľmi moc ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
ešte sa Vás spýtam cca finančná stránka koľko vás to stálo?
Odpovedať
@nikushka2012. my sme potrebovali k ziadosti o stavebne povolenie nasledovne doklady. doplnila som poplatky a ako dlho sme na ne cakali. -žiadosť o stavebné povolenie 30 € (30 dní) -originál listu vlastníctva 8 € (na počkanie) -originál katastrálnej mapy 8 € (na počkanie) -vyjadrenie obvodného úradu životného prostredia : úsek odpadové hospodárstvo 0 € (oficiálne 30 dní, odpoveď prišla za týždeň) -vyjadrenie obvodného úradu životného prostredia : úsek ochrany prírody a krajiny 0 € (oficiálne 30 dní, odpoveď prišla za týždeň) - kópia listu vlastníctva - kópia katastrálnej mapy - kópia technickej dokumentácie - vyjadrenie obce 0 € (oficiálne 30 dní, odpoveď prišla za 3 týždne) - kópia listu vlastníctva - kópia katastrálnej mapy - kópia technickej dokumentácie - výpis z obchodného registra firmy, ktorá bude studňu realizovať alebo stavebný dozor - projekt 100 € (2 týždne) za samotnu studnu s obsypom sme platili 70€/bm (v cene je uz aj praca aj material - certifikovana rura na pitnu vodu, odkalenie aj cerpacia skuska), s tym, ze s firmou sme mali uzavretu zmluvu, kde sme mali uvedenu vydatnost ako poziadavku. Firma nakoniec musela robit dva vrty. Ale platili sme iba za jeden. Tak isto boli odkalovat studnu na niekolkokrat.
Odpovedať
Profilova fotka
@kivcek presný popis a seriózne ceny, podľa lokality sa môžu požiadavky ŽP rozšíriť na vyjadrenia dotknutých orgánov a organizácií. Mal som robiť koreňovú čov pre rád sestier, veľký park, umiestnili sme čov, pre istotu som požiadal o vytýčenie sietí, zo stavby zišlo, pretože krížom krážom boli vedené káble, za socializmu sa nepýtali, či môžu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kivcek ahoj, mohla by si prip. napisat firmu a ako to funguje po case? spokojnost atd? prosim do IP dakujem :-)
Odpovedať
ako je to s vrtanou studnou ak ju budem pouzivat len napr. do WC ... co k tomu treba aby to bolo legalne???
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
legálne je ručné odoberanie vody , tam netreba povolenie, pri čerpadle už treba vodoprávku. Ako to funguje, o tom nehovorím. Myslím, že málokto má povolenie, zatiať sa to nekontroluje.
Odpovedať
@jan45 rucne odoberanie????aha mechanicke.... jasne zase nase super slovensko....cize ked pride kolaudacna misia ku nam tak poviem ze do potrubia zo studne tlacim vodu rucne ...cize zena splachne wc a ja pojdem dopumpovat vodu do nadrzky ...az ta bude plna zena z okna zavola ...milacik uz nepumpuj ...ou yeah aky som rad ze som slovak
Odpovedať
Profilova fotka
@doors454 je riešenie, zachytávať dažďovú vodu a túto používať na technické účely.
Odpovedať
@jan45 radsej pojdem nelegalnou cestou.... :-|
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ja som hovorila so studniarom,cena : 50€/bm na pitnu vodu a 43€/na polievanie.Povedal,že v tom je všetko.Potrebuje elektrinu a vodu od susedov...
Odpovedať
Stavebné povolenie som tiež potrebovala..
Odpovedať
@ivuska68 Nechápem ten cenový rozdiel, prečo si účtuju viac za "pitnú vodu"??? Veď predsa postup práce je ten istý, a ako vie, hneď pri vŕtaní, že tá voda je nezávadná a pitná??? Veď najskôr tú vodu treba dať na rozbor...... Alebo sa mýlim????? :-S
Odpovedať
@mmstudne mozno je ten rozdiel kvoli pouzitemu materialu. Na pitnu vodu potrebujes ruru s certifikatom na pitnu vodu. Aj ked ta, by sa mala pouzivat vo vseobecnosti, vela studni je este s klasickou oranzovou rurou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?