Vjazd na pozemok z cesty prvej triedy

Profilova fotka
Zdravim Chcel by som vediet preco mi treba vybavovat vjadzd na pozemok ked uz tam jeden je a je tam uz dlhsie nez mi pamet siaha. Pozemok je hned pri hlavnej ceste a medzi pozemkom a cestou je len priekopa ktoru si samozrejme kosim sam a nie sprava ciest alebo obec kde sa pozemok nachadza. pozemok je v strede dediny. Dakujem
Odpovedať
ja som na tom rovnako. Akurát som si dal robit projekt na vjazd na pozemok. Ak nemas od toho papier tvrdia ze to mas pesi vstup na pozemok :) darmo tam máš bránu.
Odpovedať
Profilova fotka
No tak to mam vybavene bez projektu. Na stavebnom mi bolo povedane ze potrebujem vyjadrenie os spavy ciest ze vjazd je postacujuci. Sprava ciest mi dala vyjadrenie ze ak je vjazd udrziavany tak nepotrebujem nic viac vybavovat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den, my mame podobny problem, byvame v obci, kde nasa ulica nie je pod spravou obce ale mesta a vraj potrebujem projekt a specialne povolenia z inspektoratu spravy ciest ci kde a aj dopravnu znacku a dokonca aj sachtu, resp. poklop ktorym budem cistit vjazd - mostik. Je tam uz jestvujuci od zaciatku ale potrebovali by sme ho rozsirit a je tam jarok/priekopa. Fakt je to tolko potrebne ked ja sa staram o to a este aj taketo blbosti treba platit?? A ak by som to proste len spravil - je tam nejaka pokuta? Alebo co sa moze stat? Ved kazdy kasle nato a ja mam platit za blbosti! :)
Odpovedať
@2l8 riesil som podobne...ked tam chces stavat,musis to absolvovat....mne dopravak 3xvratil projekt vjazdu prepracovat....bez toho nedostanes stavebne povolenie...ina vec je,ze som vjazd samozrejme nerobil podla projektu...to by som tu vybudoval serioznu "krizovatku"... Skolaudoval som v pohode,akurat po dvoch rokoch mi volal pan z SSC ze ci budem realizovat ten vjazd,tak reku zahodte to,isto nie... :-D P.S. uvidis co vsetko budes muset mat v tom projekte,napr.mne tam vyslo tusim do 20 dopravnych znaciek osadit pri realizacii budovania vjazdu...v reale stacili dva stare trojuholniky z auta. . :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Keď už vjazd existuje tak by mal existovať aj projekt vjazdu a niekto by ho mal mať.Tiež bojujem s touto zbytočnosťou ktorú vôbec nepotrebujem a bez ktorej mi nevydajú stavebné povolenie.
Odpovedať
tiež som to riešil, banalita. 150e projekt. Len jak z ľudí vytiahnúť peniaze.. a taktiež tam vjazd bol.. a bola to 3.trieda slepá ulica.
Odpovedať
Ten ísty problém mám aj ja a ževraj birokracia na ústupe. Hovada
Odpovedať
Podľa § 139b ods. 8 písm. d) stavebného zákona priechod na susednú nehnuteľnosť je drobná stavba, na ktorú postačí techn. náčrt. taktiež drobnou stavbou je priepust, http://www.zakonypreludi.sk/zz/1976-50 Pokiaľ je už existujúci a má byť upravovaný, tak v zmysle § 3b ods.1 a 4 cestného zákona jeho úpravu povoľuje prísl. cestný správny orgán so súhlasom majetkového správcu cesty a zaväz, stanoviskom prísl. dopr, inšpektorátu http://www.zakonypreludi.sk/zz/1961-135
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
poprosím vás o radu- mám pozemok, ku ktorému si potrebujem poriešiť príjazdovú komunikáciu. Riešenie je, že kúpim od suseda starý rod. dom s pozemkom, momentálne už dlhé roky neobývaný avšak k tomuto domu je existujúci vjazd - jedná sa o vjazd z cesty I. triedy. Ja ho chcem kúpiť hlavne preto, aby som si tým pozemkom poriešila prístup k môjmu pozemku kde chcem stavať, nakoľko pozemok so starým domom je priamo susediaci s mojim pozemkom. Priebežne som sa informovala a vraj, ak tam už je existujúci vjazd, nepotrebujem to riešiť so Slov. správou ciest aj keď sa jedná o cestu I. triedy. Stačí mi vraj projekt a mesto by mi malo vydať staveb. povolenie, je to tak??? vďaka za rady. Som v tejto problematike nováčik :-)
Odpovedať
@kvietky Tu nikto nepozná tvoju konkrétnu situáciu. Ak chceš mať zaručenú odpoveď, treba sa informovať na stavebnom úrade ohľadne možnosti a podmienok výstavby na tvojom pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 snažila som sa moju situaciu dosť konkrétne popísať... Skôr som mala na mysli či mi vie niekto poradiť a má skúsenosť s prístupom-vjazdom na pozemok z cesty 1. triedy. Každopádne ďakujem za reakciu, to že ak chcem stavať na pozemku potrebujem k nemu prístup - ten momentálne nemám, pozemok som zdedila, to je mi jasné.
Odpovedať
@kvietky už som to tu viackrát písala, že podľa cestného zákona s vjazdom na susednú nehnuteľnosť musí súhlasiť majetkový správca cesty (v tomto prípade SSC - Slovenská správa ciest) a záväzne stanovisko vydáva aj prísl. Kraj. riad. PZ - Kraj. dopravný inšpektorát.. Pokiaľ je to I. tr. a veľká intenzita, tak to nebude jednoduché vybaviť povolenie vjazdu.. Záväzne stanovisko vydáva Okr. úrad v sídle kraja s predchádzajúcim súhlasom SSC a záväznym stanoviskom KDI..
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?