Uzemny plán obce

Profilova fotka
Ahojte.ideme stavat dom,projektant nám už kreslí projekt,na ktorom sme sa zhodovali asi 4 mesiace,ked zjistíme,ze obec ma v uzemnom plane stanovené, ze pri pozemku o vymere 500m stvorc. Moze byt maximalne 25% zastavanej plochy.no a my mame projekt na 180 metrov stvorcovych.je možné to nejak obist alebo sa dohodnut?
Odpovedať
Na obci ste sa pýtali?
Odpovedať
Profilova fotka
@timik15 tak to bol riadny urbanistický (pôvodne som chcel napísať blbec) odborník, ale schvalovali to poslanci, asi majú problém s percentami. Je aj druhá možnosť, pre lepšie využitie pozemku nedoporučujú bungalov, potom som na ich strane
Odpovedať
dohodnut sa so susedmi nech pozičaju par metrov stvorcovych aby to sedelo , ide len o papier aby bolo vydane stavebne povolenie, hned ako bude pravoplatne tak papierovo zas susedom ich metre aj s flaskou slivovice vratite :-D
Odpovedať
@timik15 u nas je zastavanost tiez len 25%. Cize bud ist do poschodaku alebo podstatne mensi bungalov o uzitkovej ploche cca nieco nad 100m2
Odpovedať
Zmenit projektanta, ako moze zacat nieco kreslit,ked nepozna uzemny plan obce? Je to diletant. Obist sa to da,jedine,ak Vam obec udeli vynimku.
Odpovedať
To už potom nedokážem postaviť ani garáž, prístrešok, alebo hocijakú malú drobnú stavbu, lebo presiahnem 25%?
Odpovedať
@dbe @jan45 @timik15 @dedo758 Aj tak nechapem ako to chcu tieto obce limitovat. Ved v terajsej podobe zakona mozem bez problemov zastavat cely pozemok drobnymi stavabmi, obci to len oznamim a vsetci sa mozu aj na hlavu postavit a nedokazu mi to zakazat. Tam postavim garaz, tam pristresok na auto, tam altanok, tam zahradny domcek,....vsetko do 25m2 ale spolu to bude mat kludne aj 300m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd drobná stavba plní doplnkovú funkciu, nesmie presiahnuč 25m2 a je obmedzená aj výškovo. Ak si niekto tak znehodnotí pozemok, to obec nerieši, Aj keď budem mať na pozemku uložených 300m3 dreva nebude tam trávnik.
Odpovedať
@danculd obce to chcu limitovat tak, ze nedostanes stavebne povolenie na stavbu. V uzemnom plane pre nas blok je toto: - Regulácia intenzity využitia pozemku maximálny index zastavanej plochy: 0,25 - minimálny index zelene: 0,65 - Podlažnosť 1+1 (max. 10 m nad pôvodným terénom) Mne s toho vyplyva, ze mam 0,1 na drobne stavby resp parkovacie miesta Osobne si myslim, ze tieto regulativy su spravne a malo by sa dbat, aby sa dodrziavali, nech tie nase nove ulice vypadaju rozumnejsie a nevznikaju zbytocne nedorozumenia medzi susedmi Kazdopadne ohladne tych drobnych stavieb si to zisti priamo na stavebnom urade. Predsa len nase info nemusia platit u vas a naopak.
Odpovedať
@dbe regulativy by boli spravne vtedy, ak by sa tykali vsetkych. U nas jedine slusne vyzerajuce dvory su prave tie , kde su novostavby. Ludia vacsinou stvaju dom preto, ze chcu dvor, zahradu. Nas buzeruju koli par m2, hlavne ze dookola maju vsetci uchvatne budy pozbijane z cohokolvek, m2 ani omylom nezodpovedaju drobnej stavbe, postavene na hranici pozemkov, strecha samozrejme smerom k susedovi a najviac ma dojal sused, ked isiel zhadzovat sneh, aby mu ta buda nespadla, no hadajte, kam ho hadzal...
Odpovedať
@stavitelsamouk a ako potom skolauduje? :)
Odpovedať
@peta_petruska uplne normalne, nikde v zakone (si myslim)neni napisane ze cast stavebneho pozemku sa neda predat pred kolaudaciou stavby, ak by tam takyto problem bol tak by sa snad dalo dohodnut so susedmi ze sa to papierovo vrati az po kolaudacii ale to si nemyslim ze by malo nastat a urcite sa da ten pozemok vratit skor
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dakujem za Vase názory.pravdepodobne budeme musiet íst do poschodoveho.keby sme chceli dohodu do susedmi,neviem či by sa podařila a bolo by to aj nákladné.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska aku vynimku mozem obec udelit?
Odpovedať
No taku,ze povolia postavit vacsi dom ako povoluje zastavanost. Treba dat ziadost, dat tam omacku okolo toho, ze bude vysoky pomer zelene okolo, minimum betonovych ploch..........popripade ak mate pred pozemkom zeleny pas, ze ho vysadite......
Odpovedať
@jan45 trochu som nepochopil Tvoj prispevok. Podla mna je spravne ze na 500m2 nemaju tam dovolene zastavat viac ako 25 percent. Ved to je uplne v poriadku. Ako otrasne vyzeraju take domy na malych pozemkoch natlacene na seba? Nove? Nepoviem stare jadra obci, alebo cv mestach, kde je tiesen a je to zauzivane ze je dom na dome-ved mesto, no ale volne na vidieku? Sak to potom vyzera tie satelity ako nejake vredy. Uplne to narusuje krajinny raz, nehovoriac o tom ako to narusuje kvalitu zivota. V Rakusku by v niektorych lokalitach bol problem uz len s takou velkostou pozemku. Tam by im s takym malym pozemkom nepovolili ZIADNU stavbu domu. Niekto tu dava dohromady zahradne domceky s parkovacimi miestami ci terasami. Do zastavanej plochy sa hadam vsade na svete (neviem ako na SK) rata iba dom samotny, prilahle budovy, zahradne domceky, garaz, ale urcite NIE parkovacie miesto ci nejaka vydlazdena terasa.
Odpovedať
@dbe Ale ved na drobnu stavbu nepotrebujem stavebne povolenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 ale veď tvrdím to isté, som proti nezmyselnej zástavbe rozľahlými budovami, v blízkej budúcnosti sa nebudú môcť stavať. Lenže náš stavebný zákon stále nevyšiel. V okolí Bratislavy sa nerešpektuje ani odstup 2+5, ak nie sú kná dáva sa 2+2.To by som potom radšej dal radovku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravim, mam otazku na zbehlejsich, nakolko len zistujem co a ako. Ide o to, ze chceme stavat na vlastnom pozemku dom, ale ten pozemok je mimo UP obce. Na OÚ sa vyjadrili, ze dalsia mozna zmena bude v roku 2018. Posledne zmeny sme presvihli, lebo sme stavbu este neplanovali. Chcem sa opytat ci existuje nejaka mozna vynimka stavat mimo ÚP. Nas dovod je ten, ze nemozeme stavat v ramci uzemneho planu (aj ked plocha na to na nasom pozemku je) kvôli susedom, ktorí by nam kurili rovno do okien cely rok, nakolko kurenim si pripravuju aj TV. Je mozne nieco take udat ako dovod pri poziadani o zmenu? Dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?