Uzemný plán - nevhodná forma zástavby Nitra - je možné stavať rodinný dom?

Mám zdedený pozemok v širšom centre Nitry a chceli by sme s maželom postaviť rodinný dom. Pozemok je 5árov veľký a ako druh je na liste vlastnítva uvedená "záhrada". Manžel sa bol opýtať na Mestskom úrade na možnosti stavby. Tam mu povedali že je to vylúčené, lebo v územnom plánovaní je uvedené ako plánovaná forma zástavby - vybavenosť a doplnkovo priemyselná výroba. Na argumenty že okolo sú rodinné domy povedali že to bolo voľakedy, teraz sa to tam nedá postaviť. Stavať sa tam dá jedine nejaká polyfunkčná budova, a ani to nebudú môcť scháliť ak tam nebudú prevládať priestory na vybavenosť alebo priemyselnú výrobu. A že to preto nám preto neschvália, lebo je tam hluk od železnice a že intenzívna doprava a nie je to vhodné na bývanie. No taká je doba že úradník rozhoduje čo môžme chcieť a čo nie. Je to na Železničiarskej ulici a sú tam všetky siete, občianská vybavenosť a blízko všade do mesta. Odporučili nám stavať v Párovskych hájoch, za diaľnicou smeron na Kynek - kde nie je plyn, kanalizácia, doprava, cesty sú prašné a žiadna občianská vybavenosť. Ale je ticho... Nevie niekto ako sa dá obísť ten územný plán. Na mestskom úrade povedali že máme dať návrh na zmenu do územného plánu, ale nevedia kedy sa to bude prerokovávať (až keď bude dosť podaní asi) a či sa to schváli vôbec. Zaujímavé že Polygón, ktorý je rovnako ďaleko od železnice a navyše sa tam premelie kvantum busov na autobusovej stanici je výborné miesto pre stavbu bytov.
Odpovedať
preco nepovies projektantovi nech ti naprojektuje polyfunkcny objekt? nech su na prizemi "kancelarie" a na poschodi byt pripadne naopak... on uz bude vediet ako na to... po kolaudacii nikto nebude zistovat ci tam naozaj su kancelarie - budes tam jednoducho byvat a vybavena vec...
Odpovedať
Projektant povedal aby sme na mestskom úrade zistili územnoplánovacie informácie na ten pozemok a potom sa môžme pustiť do navrhovania. Tam povedali že sa na tom pozemku neda stavať rodinný dom tak sa vrátil manžel s prázdnou rukou. No musím zajtra poslať manžela aby išiel podať žiadosť o informáciu a o vydanie územnoplánovacej informácie, ale aby tam uviedol náš zámer stavby ako polyfunkčný objekt a nie rodinný dom.
Odpovedať
funguje to inak... pozriete si uzemny plan na webe - Nitra ho isto bude mat... tam najdete v lepsom pripade aj podlaznost atd. potom podla tohto si nechate u projektanta spracovat zakladny projekt - staci nacrt, nejaky podorys a zakladne umiestnenie na pozemku no a toto vsetko spolu so ziadostou poslete na magistrat. (3x som klikol a tu: http://gisportal.msunitra.sk/weboffic... ked si najdes svoju ulicu tak tam najdes ake su regulativy. Pohladaj dalej na nitra.sk alebo inde ze co znamena ten tvoj regulativ tam a podla toho sa zariad. Vyzera to ze cely ten "dom" by mal byt ako kancelarsky priestor, pripadne predajna... to, ze to potom bude vyuzivane na byvanie nikoho nezaujima).
Odpovedať
Niekto sa pripravuje na lacny vykup lukrativnych pozemkov?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?