Územné rozhodnutie. Ako postupovať pri vybavovaní?

dobrý deň chceli by sme stavať rodinný domček... pozemok sme dostali ...bol v extraviláne obce tak sme dali návrh na zmenu územného plánu ktorá chvála bohu prešla tezaz ak budeme chcieť dostať stavebné povolenie potrebujeme územné rozhodnutie... len ako sa k nemu dopracovať?( kedže to bude nová ulica na kraji obce 4 rod. domy ) ako prílohu treba doložiť aj situačný výkres súčasného stavu územia na základe katastrálnej mapy so zakreslením stavby ... musí to byť od projektanta alebo si to môžeme nakresliť aj sami??? čo všetko ste potrebovali k územnému rozhodnutiu? a koľko vydanie uz. rozhodnutia trvalo? prípadne kde ste to všetko vybavovali?
Odpovedať
Dobrý,Treba ist na stavebný urad,K uzemnemu rozhodnutiu potrebujete ,uzemno planovaciu informaciu.Zakreslenie stavby musite mat od projektanta.ten vám tam zahrie už všetko.Musite mat od geodeta vymeranie a zameranie stavby... pozemku,Ak tam máte susedou tak aj suhlas od nich.Na stavebnom urade vám urobia kompletný plan a tam vam aj poradia čo ešte budete potrebovat.
Odpovedať
Tiež mám pozemok v extraviláne. Kedže je to trávnatý porast je potrebné ho vyňať na pozemkovom úrade. To vyňatie je potrebné k stavebnému povoleniu. Treba ísť na obecný úrad a ak tá ulica bude určená na zastavanie tak obec Vám dá potvrdenie, že to bude zahrnuté do územného plánu ak zatiaľ nie je. A s tým pôjdete na vyňatie na pozemkový úrad a potom to doložiť na stavebný úrad k stavebnému povoleniu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
kolko trvalo vyjadrujuce stanovisko vynatia polnohospodarskej pody na nepolnohospodarske učely? dakujem
Odpovedať
@katarinka2010 nám to trvalo 7 dní na pozem.urade
Odpovedať
@juraj000 nepotrebuješ súhlas majiteľov susedných nehnuteľností,ale ich vyjadrenie,to je rozdiel,sused nemá čo súhlasiť alebo nesúhlasiť s tvojou stavbou.Môže sa k nej len vyjadriť:Uzemné rozhodnutie trvá 30 dní.
Odpovedať
@macka01 no len ta naša uradnička robi najskor protekčne a až potom tie čo ma na kope...tak mi to pripada..lebo ked som oslovila stavebny dozor či ju nepozna tak jej volal a povedala že to urobi..ked som jej ja volala..tak sa ohanala dovolennkou počas sviatkov a tak..dakujem..kolko maju zo zakona na vyjadrenie? 30 dni?
Odpovedať
@katarinka2010 nech žijú usilovne uradničky :-D :-D ano 30 dni
Odpovedať
@macka01 dakujem..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
zdravim vie mi niekto poradit s tymto, jedna sa o vybavenie uzemneho rozhodnutia ale neviem kde to vybavit ani za kym ist a co vsetko si mam pytat a co k tomu potrebujem nech ma 10x neotacaju : 1. situačný výkres súčasného stavu územia na podklade katastralnej mapy so zakreslením predmetu územného rozhodnutia a jeho polohy s vyznačením väzieb na okolie 2. dokumentacia pre uzemne rozhodnutie oba body sa prikladaju vo dvoch vyhotoveniach za skoru odpoved dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj tak ja som to práve vybavoval, potrebuješ vyplniť tlačivo na obecnom úrade alebo mestskom úrade to záleží, kde chceš stavať. To tlačivo si môžeš stiahnuť buď zo stránky obce alebo mesta. Vypíšeš to a všetky veci t.j. LV, kópia katastrálnej mapy originál to ti dajú z katastra, potom potrebuješ vyjadrenie od elektrárni a plynárov (musíš podať oficiálne žiadosť a odpoveď ti príde do cca 1 mesiaca), ďalej vyňatie pôdy z poľnohospodárskeho pôdneho fondu (podstatné je či je to intravilán alebo extravilán zober so sebou LV, potrebuješ 3 € kolok a vypísať žiadosť na pozemkovom úrade), 2x projekt, zaplatiť správny poplatok 6,50 € v pokladni obce a všetko to zanesieš na mestský úrad aspoň u mňa to tak bolo to si zisti presne na obecnom úrade!!!!!!!!!!!!! TAKTIEŽ SA OPÝTAJ O ZLÚČENIE ÚZEMNÉHO KONANIA SO STAVEBNÝM mne to nikto nenavrhol a musel som to všetko absolvovať 2 x a momentálne čakám na stavebné povolenie, pričom keby starosta chcel pomôcť tak už môžem kopať základy atď.................... Každopádne všetko sa pýtaj na úrade!!!!!!!!!! lebo budeš behať hore dole ako handra vlastná skúsenosť!!!!! Tu som ti skopíroval čo som mal doložiť k územnému rozhodnutiu v skutočnosti som doložil všetko čo som ti hore napísal tak veľa šťastia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) K návrhu na vydanie územného rozhodnutia pre umiestnenie stavby je potrebné doložiť náležitosti podľa § 3, ods. 3 a 4 vyhl. č. 453/2000 Z. z. · doklad navrhovateľa že je vlastníkom pozemkov, stavieb, alebo že má k pozemkom či stavbám iné právo - nie starší ako 3 mesiace v originály · kópiu z katastrálnej mapy - originál nie staršiu ako 3 mesiace · záverečné stanovisko o posúdení vplyvu stavby alebo činnosti na životné prostredie alebo rozhodnutie zo zisťovacieho konania,/ak umiestňovaná stavba podlieha posudzovaniu vplyvov činnosti na ŽP/ · doklad o zaplatení správneho poplatku v hodnote fyzické osoby 6,50 €, právnické osoby alebo fyzické osoby ak je objekt určený na podnikanie 16,50 € · rozhodnutia, stanoviská, vyjadrenia, súhlasy, posúdenia dotknutých orgánov štátnej správy a samosprávy podľa druhu navrhovanej stavby, rozsahu dotknutého územia a vplyvov stavby na okolitú zástavbu § súhlas s napojením na inžinierske siete od jednotlivých správcov sieti verejného technického a dopravného vybavenia územia- dotknutých orgánov § Vyjadrenie k existencii podzemných a nadzemných vedení inžinierskych sietí a ku kríženiu od ich správcova § Záväzné vyjadrenie cestného správneho orgánu, správcu komunikácie a vlastnícka cestného telesa, na ktoré bude stavba a jej prípojky napojená @blacknigga
Odpovedať
diky za odpoved ja mam z toho uz polovicu obehanu ale dnes mi povedal projektant ze mam ist na stavebny urad a poziadat ich o zlucenie uzemneho a stavebneho konania, aby som to vsetko nemusel vybavovat 2xako ty tak som zvedavy co mi tam zajtra povie ta mila pani
Odpovedať
ahojte, musim najprv vyňať pôdu z pôdneho fondu a až potom začať vybavovať stav. povolenie alebo to môžem robiť súčasne? resp. ak budem chcieť súhlas k staveb. povoleniu od spravcov sieti, moze byt este na LV orna pôda?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja som mal tiež zlúčene, najprv miestny úrad vydal nejaký papier a stým som išiel na pozemkový, tam to trvalo 28 dní. Ono totiž jeden zákon hovorí o zákonnej lehote 30 dní, avšak toto čislo sa stáva bezpredmetným v momente ked majú ¨veľa¨roboty, lebo v tedy zákon hovorí že v ojedinelých prípadoch to môže trvať aj viac. Na tomto princípe funguje SR úrady ako aj kataster nehnuteľností a pod...
Odpovedať
Ahojte potrebovala by som poradiť. dali sme si žiadosť na stavebný úrad aj so všetkými vyjadrovačkami,ale zaskočili nás,že chcú aj ku územnému konaniu súhlas suseda cez ktorého bude viesť naša kanalizačná prípojka.Mysleli sme,že to bude nutné až ku stavebnému.neviem si rady s tým súhlasom ako to napísať.vie mi niekto s tým pomôcť???
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Prosím Vás poradte... potrebujem vediet čo potrebujem k uzemnému rozhodnutiu. Čitala som čo budem potrebovat ako jednotlivec, ale nas je viac a musime to vybavovat sučasne. Mame vypracovanu zastavovaciu štúdiu pre danu oblast. budeme si vytvarat vlastnu cestu v ktorej mame každy podielovu čast. V tej ceste sa maju tahat aj inžinierske siete. Ide vlastne o vystavbu novej ulice čiže i chodinky osadenie značiek, svetiel... Je nas 13 vlastníkov. budem rada ak mi poradite . Čitala som na fore že vybavenie uzemneho rozhodnutia trva pre jednotlivca cca 1 mesiac. Neviete kolko to bude trvat ked sme viacerí vlastníci? Jeden pan sa ponukol, že nám to vybaví za cca 2000 eur plus poplatky a bude mu to trvat trištvrte roka. Nevieme či si to mame začat vybavovat sami alebo to nechať naňho.. Možme sučastne žiadat aj o stavebne povolenie? dakujem za každu radu
Odpovedať
@monikahanuliakova ak máš na mysli územné rozhodnutie pre prístupovú komunikáciu, chodníky a inžinierske siete, najprv potrebuješ projektové dokumentácie, ku ktorým sa vyjadria všetky dotknuté inštitúcie. Zoznam úradov, ktoré treba osloviť dodá stavebný úrad. Pokiaľ je tam veľa účastníkov, robí sa to verejnou vyhláškou, čo trvá necelé tri mesiace. To isté je potom pri vybavovaní stavebného povolenia - taktiež oslovenie dotknutých orgánov, žiadosť na stavebnom úrade a opäť pokiaľ je to verejnou vyhláškou, tak ďalšie tri mesiace. Ešte upozorním, že na vodovod a kanalizáciu (vodoprávka) vydáva stavebné povolenie špecializovaný stavebný úrad z okresného úradu životného prostredia. A až potom, keď sú právoplatné všetky stavebné povolenia - komunikácie a chodníky, inžinierske siete a vodoprávka, môže stavebný úrad vydať územné a stavebné povolenie na výstavbu RD. Takže všetko toto môže trvať kľudne trištvrte roka a aj dlhšie. Záleží na tom, či už máte vypracované projektové dokumentácie na komunikácie a chodníky, vodovod, plynovod, kanalizácie, elektrika, verejné osvetlenie, rozhlas, atď. Mne to už trvá 12 mesiacov a 18. januára budem mať konečne právoplatné prvé stavebné povolenie na vodovod a kanalizáciu. Potom ešte musím čakať na ostatné stavebné povolenia. V mesiacoch marec - apríl by sme už mali mať právoplatné stavebné povolenia na RD a mohli začať s ich výstavbou. Takže držím palce :-)
Odpovedať
@monikahanuliakova pevne nervy, nam vsetko vratane kolaudacie sieti a cesty trvalo vyse 2roky. Najlepsie by bolo aby ste si vsetci vytvorili zdruzenie a splnomocnili predsedu + 1 zastupcu na pospisy na uradoch + spravovanie financii, bankovy ucet.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?