Uzemne konanie

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa opýtať kto su účastnici uz. konania - susedne parcely, z jednej strany je nevysporiadana parcela (E-KN, kde maju adrsu iba 2 ludia a podla dat. narodenia je jeden na 99% mrtvy....) z druhej strany je este nasa parcela kde nestaviame, najblizsi dom je 23 metrov, z druhej strany viac ako 40 m nad pozemkom je les - ine kat. uzemie a pod je cesta..... a este sa chcem opýtať čo je myslene pojmom dotknute pozemky - susediace? dakujem za rozumne odpovede tých čo vedia, na stavebnom urade mi nepovedia (nie je s nimi rozumna rec, uz som to skusala 3x, odpoved je dones projekt domu a vyjadrenia aj urobim zvysok - pan ina urade nechape ze najprv uzemne, potom vynatie, potom stavebne) potrebujem to rýchlo takze nie je čas čakat kým to ona pochopi..) ?
Odpovedať
Dotknutí nemusia byť len vlastníci bezprostredne susediacich pozemkov, ale všetci, ktorých práva môže daný zámer ovplyvniť. Ak je problém s identifikáciou účastníkov resp. ich pobytu alebo je ich veľa, úrad bude doručovať oznámenie vyhláškou.
Odpovedať
spravne, ak su nezisteni vlastnici pozemku riesi sa to verejnou vyhlaskou. Tiez soom to tak riesil. trosku zdlhavejsie, ale ide to
Odpovedať
Profilova fotka
@janocka1987 nie je to náhodou tak, že vysvetliť to vie každý, len ja to nechápem? Stavebný úrad môže upustiť od územného rozhodnutia, tak načo to komplikujete? Projekt, žiadosť na stavebné povolenie, kolok , vyjadrenia, odovzdať a čakať.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 nie je to tak, bola som na obecnom urade po stanovisko obce (aby som mohla poziadat o stanovisko pozemkovy urad) po nekonečnom dohadovaní som vypačila od nich tlačivo (rovno mi nanutila aj na stavebne povolenie) kedze obec nema uzemny plan a musim robit vynatie kedze sme extravilan TTP, spojit uzemne a stavebne nemozme, musim najprv urobit uzemne - s pravoplatným uzemným a ostatnými dokladmi poziadat o vynatie a potom o stavebne povolenie.... ja som len chcela vediet či je nieaký predpis kto sa posudzuje ako účastnik, kedze v zakone to nie je nieako konkretizovane.... uradnicka na obci do mna hustila ze musim jej doniest komplekt projekt a geometricky plan (hoci ten som nevedela ako mam dat urobit, kedze som nemala stanovisko pozemkoveho, a to som zase nemala bez stanoviska od nej) ale asi nema vyznam pytat sa na forach...........
Odpovedať
Profilova fotka
@janocka1987 no v tejto veci asi nema, pretoze kazdy SU vyzaduje nieco ine. U mna si npr SU doplnil ucastnikov konia sam :).
Odpovedať
Profilova fotka
@janocka1987 Chápte aj úradníčku, ona sa musí rozhodnúť podľa projektu, , napr. rod. dom sa posudzuje do 300m2, ale mám projekty cez 300 a potom je to už iný charakter stavby a aj iný spôsob vybavovania, môžete mať parcelu 3000m2, a stavať na nej v rôznych kútoch, preto GP, atď. Pýtate sa, ale neuvádzate podklady, preto nemôžete ani dostať primerané odpovede.
Odpovedať
@janocka1987 Samozrejme, že je to na predpis, konkrétne stavebný zákon a správny poriadok. V žiadnom predpise však nenájdete presné vymenovanie účastníkov konania, ale len definíciu, kto ním je. Dokonca účastníkom správneho konania je aj ten, kto len tvrdí, že jeho práva môžu byť zámerom dotknuté; účastníkom je až do času, kým sa nepreukáže opak. Nikto Vám však nebráni nepýtať sa na fórach, ale hneď sa obrátiť priamo na odborníka napríklad v oblasti práva a za príslušnú protihodnotu to s ním odkonzultovať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte, je normalne, ked nam pred mesiacom pozastavili uzemna konanie kvoli doplneniu viacerych veci, medzi ktorymi boli take veci ako ze si niekto nevsimol naznacene dazdove zvody zo striech v projekte a vypracovanie svetlotechnickeho posudku aj napriek tomu ze sa jedna o znizenie stavby a absenciu okna z obyvatelnej izby na susednom pozemku ale nikto neriesil ze strecha je plocha a dali mi o tom vediet az dnes telefonatom, ze s tym vlastne nesuhlasia. Mal som za to, ze najprv posudia ziadost ako celok, napisu zoznam nedostatkov, ktore treba doplnit, tie sa v zakonnej lehote doplnia a ide sa dalej. Takto nas mozu natahovat co mesiac po polozke az do kym nevycerpaju vsetky moznosti. Pride mi to ako pochybenie zo strany stavebneho uradu, ktore sa mi len niekto snazi hodit na hrb. Ma to za nasledok totizto komplikaciu viacerych veci od nacerpania hypotekarneho uveru az po organizovanie stavebnych firiem. Neexistuje daka moznost ako zodpovednost za pochybenie hodit naspat na stavebny urad?
Odpovedať
Profilova fotka
@tommy87 Nám trvalo uzemné konanie od septembra do teraz.za pár dni ho budeme mať právoplatné.bohužial jeden učastnik konania neprebral doručený list,tak čakame už 3 týždne. Už 3 domy by som postavila za ten rok kým sa to všetko vybavý.už v septembri sme mali bývať.
Odpovedať
kolko krat vam to takto pozastavili?
Odpovedať
@tommy87 nerozumiem kto dnes telefonoval, že nesúhlasí a s čím ? Predpokladám, že máte územné konnaie spojené so stavebným konaním, Čo Vám chýbalo a čo ešte máte doložiť? SÚ by mal do výzvy na doplnenie chýbajúcich náležitosti uviesť naraz a stanoviť primerenú lehotu na ich doplnenie a preruší konanie.. Pokiaľ na základe doplnených podkladov alebo na základe výsledkov z konania s miestnym šetrením vyvstane potreba doplnenia ďalších dokladov - podkladov, tak je to v súlade so SP a správnym poriadkom a stanoví ďalšiu lehotu na doplnenie.. Po doplnení všetkých náležitosti SÚ pokračuje v konaní v zákonných lehotách, t. j. do 7 dní od kedy je žiadosť úplna oznámi účastníkom konania a dotknutým orgánom o zmene podkaldov a zvolá ústne prerokovania alebo stanoví lehotu na podnaie námietok - min. 7 prac. dní..
Odpovedať
@eis4 mozem sa opytat ako to dopadlo s tym ucastnikom co neprebral doporuceny list? Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@katka27112014 bola som na obecnom úrade či mi dajú podacie čísla.pani hneď pozrela sama na nete ,keď som jej povedala ,že je to mesiac.on to prebral už 14teho, len pošta stratila doručenku 8-( pani z obecného si vypýtala potvrdenie z pošty ,že to prebral a to poslala na stavebný. Takže to dopadlo dobre,ale keby som tam nešla tak by ďalej čakali.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?