Učastník stavebného konania

Ahojte, Mal som ísť zajtra na ústne konanie o stavebnom povolení ( nie mojom) ale dnes mi po 4pm prišlo z prace ze mám ísť neodkladne preč Na konanie som sa chcel ísť pozrieť kedže sa jedna o susedove nové stavanie ale už som nestihol stavebný úrad Budú to zajtra riešiť aj bezo mna ze som im nedal včas vedieť?
Odpovedať
Ak neprides, berie sa to tak, ze so všetkým suhlasis. A potom si už môžeš len pískať...
Odpovedať
@topfield ale prd, v stavebnom konaní má účastník také silné práva, že by sa 5,5 milióna Slovákov čudovalo. :-) @adam_janka ak si mala pripomienky tak si ich mohla uplatniť aj písomne pred ústnym pojednávaním - takisto si mala a (stále máš) právo nazerať do spisu a tam si sa mohla pozrieť čo ide sused staviať - áno aj bez teba, možno si mala v papieri že sa na neskoršie námietky nebude prihliadať ak sa nedostavíš, ale to nevadí - ako to skončilo, tak ako účastník dostaneš rozhodnutie, predpokladajme že to bude stavebné povolenie - ak dostane stavebné povolenie, tak ti dojde toto rozhodnutie a proti nemu sa dá odvolať - a dalšie možnosti podľa situácie - práva účastníka konania sú silné, len treba preberať poštu, prípadne sledovať úradnú tabuľu a včas si tieto práva uplatnovať, čiže rešpektovať lehoty
Odpovedať
No tak počujete, dostavil som sa na ústne konanie o dodatočnom povolení pre prípad "drevárne" ktorá je podľa geom. Zamerania 0.36m2 na našom pozemku s tým ze strecha drevárne a zvody presahujú cca 40cm viac na nás pozemok. Z jednania vysvitlo ze je všetko v poriadku, sused nemusí byt odskoceny od hranice pozemku co len 1m (nebytova stavba) a teda oni s tým nemôžu nič robiť, dreváren je na hranici a je to teda OK Je toto možné????
Odpovedať
@adam_janka treba sa pisomne odvolat, stavba a ani jej akakolvek cast nesmie presahovat hranicu pozemku. Druha vec je to, ze 0,36m2 je tak malo, ze to za celozivotny stres so susedom nestoji. Urcite by som vsak trval na skrateni presahu strechy, 40cm je vela. Pravdou je, ze hospodarska budova moze stat 1m od hranice pozemku, po suhlase suseda moze kopirovat hranicu.
Odpovedať
@stowasser Jj nestojí to za to ale už sú susedské vzťahy dosť narušené. Ja som nedávala žiadne písomne či slovne povolenie ze môže ísť na hranicu. Normálne ze cumim
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?