Treba mať projekt na ČOV k stavebnému povoleniu?

V juni by sme chceli zacat stavat a v projekte mame COV. Neviem ci treba k ziadosti na stavebne povolenie aj projekt na COV alebo ho staci az neskor. Kazdy hovori inak tak by som uvitala vase skusenosti. Dakujem
Odpovedať
To až neskor. Až ked ju budete naozaj riešiť.
Odpovedať
Nam bolo povedane tak,ze ak mame v projekte COV,tak k tomu treba aj projekt,tak asme dali do projektu klasicku zumpu a potom budeme ziadat o zmenu.
Odpovedať
ak máš už v projekte zakreslenú COV, tak načo ďalší projekt, tam by malo byť napísané, kde pôjde odpad z COV, povolenie treba ak sa voda z cov odvádza do nejakého miestneho kanála alebo tak, nie ak ju používate napr. na polievanie. projekt treba iba ak by ste ju dodatočne robili ako ja. Ide ma trafiť čo včetko kolo toho treba, keby to bolo už v stavebnom povolení, tak by mi netrebalo nič a pri kolaudácii by to len skontrolovali podla povolenia ]-( , ale je tu jeden starší pán, ktorý ti podá relevantné info, ale neviem meno
Odpovedať
@eluma - nie je to take jednoduche na COV musi byt normalny projekt ako na dom, projektova dokumentacia a schvalovanie na zivotnom prostredi. Pred kolaudaciou domu ma prebehnut kolaudacia COV (tu nerobi stavebny urad, ale zivotne prostredie - oddelenie vodnych stavieb alebo ako sa vola, lebo COV je vodne dielo a az bez jej kolaudacneho rozhodnutia ti dom neskolauduju. Podla skusenosti nasich susedov by som takuto ciernu stavbu nikdy nerobila, maju velmi velky problem skolaudovat dom uz 5 rokov.... a stale to nemaju doriesene.
Odpovedať
Trnavačka piše jasne..okrem projektu (cca 100e), bude treba aj hydrogeologicky prieskum čo stoji nemale peniaze (my mame informaciu že okolo 300e). Najskor treba mat povolenie na čov a až potom možete žiadat o stavebne povolenie. Ja by som takisto nestavala čov na čierno..ale budeme takisto postupovat ako evus..s tým že do projektu dame žumpu a potom budeme žiadat o zmenu..resp. uvidime ako budu reakcie na klasifikáciu "žumpa s prečistením" teda s čov. My mame problem v tom že mame studnu takže nad čov s priesakom ani neuvažujeme, kanalizaciu mame daleko takže čov s odvodom do kanalizacie nepripada do uvahu a vodný tok mame takisto daleko..takže by nam asi čov ani nepovolili...ak mate v projekte čov a nechcete čov, resp. chcete to riešit inak..projektant vam urobi projekt na žumpu (nas to stalo do 100e). snad som pomohla..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?