Treba informovať susedov o začatí stavby?

Profilova fotka
Nie som si istá, ale dostali sme stavebne povolenie, začali sme stavať a nie som si istá či treba ešte nejaký úkon vybaviť čo sa týka obce a susedov... Ďakujem za Vaše skúsenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak mate na stavebnom povoleni peciatku pravoplatnosti, tak uz nic netreba. Pokial nie je pravoplatne, mozu sa k nemu susedia vyjadrit na stavebnom urade v zakonnej lehote. @zaba88
Odpovedať
Profilova fotka
nie nie, my už sme po 15 dňovej lehote, máme opečiatkované projekty, len som nevedela či treba ešte ohlasovať začatie stavby
Odpovedať
@zaba88 Ak presla 15 dnova lehota na odvolanie voci uradnemu rozhodnutiu, mozete susedov akurat nechat pozdravovat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado dobre necháme :) Len známi ešte niečo obehávali susedov keď betónovali, že aby vedeli že stavba začala...
Odpovedať
@zaba88 pozor, nielen projekty musia byt opeciatkovane. Opeciatkovane musi byt aj stavebne povolenie, az vtedy je pravoplatne. Ak ste to este neurobili, tak treba len zbehnut na stavebny urad, povedat, ze zacinate so stavbou a oni vam ho opeciatkuju a vyznacia datum, kedy nadobudlo pravoplatnost. Zoberte si obe kopie (pripadne viac ak mate).
Odpovedať
Profilova fotka
@winternight to "stavebne povolenie" čo sa dáva na ohradu? to všetko máme...
Odpovedať
@zaba88 Aj ohradu? :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado tu si daj ty! x-) ďakujem vám za pripomienky... :-)
Odpovedať
@zaba88 ja myslim ten papier, ktory sa vola "Stavebne povolenie" :) A na ohradu by som ho urcite nedaval, este ho budete zoparkrat potrebovat.
Odpovedať
Profilova fotka
kópiu mi kázali dať, len tá pani telefonovala ked som si po to šla na SÚ, tak som sa jej nemohla povypytovať... :-|
Odpovedať
to fakt niekde aj pozaduju? Ja to mam tiez napisane v stavebnom povoleni, ze by som mal mat stavbu oznacenu. Ale nemam tam ani stavebne povolenie, ani ohradu :) resp. ani nepoznam nikoho, co to tam realne vyvesil.
Odpovedať
@zaba88 ohlasuje sa pamiatkarom ze ste zacali kopat, susedom nie. Na plot staci vyvesit oznam kto stavia,kedy zacal, kto je stavebny dozor s telefonnymi cislami. Stavebne povolenie + jeden cely projekt ma byt stale na stavbe k nahliadnutiu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atlaska ďakuje, ani nevieš ako som rada! Milujem tých čo maju potrebu sem prispievať a nemajú ani šajnu...
Odpovedať
@winternight @zaba88 @atlaska Na SÚ davaju okrem povolenia aj taky tvrdy papier A4, kde je napisane velkym pismom, ze "stavba povolena". Je tam meno stavebnika, dozoru a neviem co este. Treba to mat vycapene na viditelnom mieste v obale. Stavenisko musi byt podla stavebneho zakona oplotene... Ked ti pride zlodej kradnut salungy a zlomi si nahodou nohu v sachte, alebo stupi na klinec, stavebnik je na vine.. Kravina, ale je to tak.. :-p
Odpovedať
@matorado Suhlasim a tiez mam v stavebnom povoleni podmienku, ze takato tabulka by mala byt umiestena pri vstupe na stavenisko. Ja taku nemam, takisto nemam ani oplotene stavenisko a v praxi som taku tabulku ani na ziadnej stavbe nevidel. Iba na priemyselnych stavbach. Tym ale nikoho neodhovaram, aby to neurobili.
Odpovedať
@winternight @matorado ziaden taky papier sme nedostali, napisali sme si to na PC a vytlacili, u nas je to normalne bezne ma to tu 90% stavieb RD.Sme mestska cast Bratislavy.
Odpovedať
V pripade zacatia stavby je potrebne splnit ohlasovaciu povinnost voci obci, vacsinou to byva aj v podmienkach stavebneho povolenia a zaslat oznam o zacati aj s prislusnym datumom. Takisto zabezpecit stavebny pozemok a oznacit ho tabulou s identifikatormi o stavbe, stavebnikovi, stavebnom dozorovi a datumami zacatia a ukoncenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?