Technicky list od kachiel

Profilova fotka
Ahojte vybavujeme stavebne povolenie v projekte domu mame planovane kachle. Teraz sme boli na urade kde nam povedali ze potrebujeme od kachiel ktore samozrejme este nemame technicky list. Neviem ci je to normalne a ani neviem kde ten technicky list zozenieme. Stretol sa s tym uz niekto? Naozaj to potrebujeme?
Odpovedať
My sme mali toto isté s krbom, napísala som firme a bez problémov mi poslali všetky papiere aj certifikáty, neskôr sme si krbovú vložku od nich kúpili a namontovali.
Odpovedať
To som este nepocula, ze by niekto musel priniest tech.list pri stavebnom povoleni od niecoho, co este ani nema... Nie je to len nejaky vymysel neznaleho uradnicka? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 no ja som to tiez este nepocula. Ako im mam dat technicky list ked este ani nevieme ake kachle tam budeme mat este sme nepozerali ake by sa nam pacili. To si mam najskor kupit kachle a potom poziadat o stavebne povolenie len kvoli technickemu listu? :-D Ved toto je uplne smiesne. Uz ma to vytaca. Stale nieco. :-| :-|
Odpovedať
@lucla ... certifikáty predkladáš až pri kolaudácii
Odpovedať
Profilova fotka
@1palo1 tak preco mi uradnicka na stavebnom povedala ze to potrebujeme ku stavebnemu povoleniu?
Odpovedať
neviem ci pani nemyslela len typ. Ten sa udava pri povoleni maleho zdroja znecistenia. Je to ale len informativne, pocas realizacie si to mozete zmenit. Uvedu max. vykon krbu a ten treba dodrzat. Aspon ja som to tak mal.
Odpovedať
@lucla ... tak to netuším, ja keď natrafím na proaktivného úradníka riešim to s jeho nadriadeným a keď nepochodím (zvyčajne pochodím) tak idem za vyššou autoritou. Zoberie to nejaký ten čas, ale na 99% dosiahnem to čo potrebujem, pripadne sa dopracujem ku rozumnému kompromisu. A celkom ma to aj baví, by si neverila aké rôzne výhovorky si dospelý ľudia vedia vymyslieť (ako male deti) a baví ma aj to že keď chceš od úradníka termín tak jeho odpoveď je vždy v neurčitku a keď naliehaš tak rovnako ako dieťa vyhýba sa odpovedi, no keď to nevzdáš tak aj ten termín sa dozvieš a to znamená že máš záväzok a veci sa začnú diať. :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?