Sused má nelegálne postavenú garáž a oporný múr

Dobrý deň...Chcem sa vás spýtať sused čo býva za nami má murovanú garáž ktorá má 35m2 vedenú ako "prístrešok". A nemá stavebné povolenie na oporný múr ktorý má naprieč celým pozemkom ktorý ohrozuje aj nás keď sa prípadne zosunie celý svah čo má za domom. Kde mám podať sťažnosť ? Aké existujú voči tomu pravné úkony ? Prosím o radu. Ďakujem PS: Nechcel som na neho podávať sťažnosť ani nič ale už stačilo. Furt robí rozbroje medzi susedmi a vrchol bol keď si zrovnával pozemok ( popritom v plánoch keď sme stavali dom bolo uvedené že medzi pozemkami nebude plot ale bude mať mierne svahovitý pozemok) tak nanášal masy hliny a tým pádom nás na rýchlo donútil si postaviť oporný múr inakšie by hrozilo že sa zosunie pôda a poškodí nám statiku domu. A chceli sme ho dať dodatočne zlegalizovať. Ale sused podal na nás sťažnosť atď tak vraciame úder. Už nám došla trpezlivosť snimi.
Odpovedať
Fíha.Mám pocit že si so susedom nemáte čo vyčítať.Rád by som počul aj verziu druhej strany.K tomuto poviem len že by som nechcel byť Váš sused.
Odpovedať
virnik27 - presne tak a všetko mu vadí. Oni si žijú jednoducho svoj svet a neberú ohľad na nikoho. Ako sa hovorí vodu kážu a víno pijú. mikazibanejad - mi sme absolútne nekonfliktná rodina ale čo je moc to je moc. Nenecháme si skákať od sopliaka po hlave trpeli sme mu to 5 rokov ale už stačilo ideme si aj mi hlavu postaviť....A prečo si nemáme čo vyčítať ? On nás donútil si ten oporný múr postaviť a potom zákerne na nás podal podnet na inšpekciu hneď ako sme to dostavali....A to sme chceli hneď ako to dostávame dodatočne zlegalizovať a áno už to je aj zlegalizované. Hm verte či nie keby ste ho poznali tak by ste tvrdili že nechcete byť ich sused keďže oni sú s každým rozhádaný ;) Takže chyba je asi v nich.
Odpovedať
@ancestors A prečo si to nepostavil hneď legálne? Prečo až dodatočne si to chcel zlegalizovať - až potom, čo on na vás podal sťažnosť? Tak daj podnet na preverenie na stavebný úrad. Ale tvoj spor so susedom to nevyrieši, budete sa ešte viac neznášať a robiť si naprieky.
Odpovedať
Profilova fotka
@ancestors treba na stavebny urad podat ziadost o vykonanie statneho stavebneho dohladu ... tiez mam takeho kkta vedla ale uz mu bolo povedane uz ma respekt ;-)
Odpovedať
@ancestors A kde byvaju taky dobri susedia lebo ich ma asi kazdy ked zacne stavat a robit si ploty a oporne muri.Ale s tym sa asi neda nic robit max mu daju pokutu ale zburat to nedavaju a budete este sa viac nenavidit.To je moj nazor.
Odpovedať
chrobak7 - no preto lebo som to potreboval riešiť hneď keďže som nechcel čakať na to povolenie a každú chvíľu čakať že sa to na nás zvalí...No to určite dám ja si myslím že horšie to už ani nemôže byť ;) wolodymyr - no na toho debilka neplatia žiadne milé slová ani vyhrážky že dáme podnet... petka456 - nemusia to zbúrať ale nech chlapec konečne dostane od života po hube...
Odpovedať
@ancestors Čiž tebe ani nevadí ten múr, len chceš susedovi ukázať, že nie si žiadna mäkkota. :-| :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@ancestors ako vieš ze garáž ma 35m2?
Odpovedať
chrobak7 - nieže sa ukázať ale hlavne sa pomstiť chce si robiť napriek tak prosím... jankazb - na mape katastra tam je všetko uvedené...
Odpovedať
@ancestors na stavebný úrad podať písomný podnet na výkon štátneho stavebného dohľadu, ktorý bude vo veci nepovolenej stavby konať podľa stavebného zákona..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?