Sused chce nahliadnut do projektu - ma na to pravo ?

Dobry den, bolo zacate stavebne konanie a sused chce nahliadnut do nasho projektu. Myslim ze nie je nasou povinnostou mu ho ukazat, alebo sa mylim ? Ako by ste v takejto situacii postupovali vy a preco ? Len upresnim ze sa jedna o stavbu noveho RD. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze praveze ma na to narok, pretoze aj on dava suhlas k stavbe....
Odpovedať
Myslím že má. Čo také sa mu bojíš ukázať? Susedské vzťahy skús mať dobré.
Odpovedať
No ja si myslim, ze ak mu projekt neukazete Vy, tak do neho moze nahliadnut tak ci tak vramci stavebneho konania. Je totiz ako sused jeho ucastnikom a myslim ze by mal mat pristup ku dokumentom, ktore sa v konani prejednavaju. Mozte si to overit na stavebnom urade. Otazny je dovod, preco tam chce nahliadnut, mozno ho zaujima len ako bude vyzerat dom z jeho pohladu, nejaka drobnost. Komunikacia je teraz to najdolezitejsie, bude vasim susedom pravdepodobne este velmi dlho, takze sa ho smelo spytajte, co ho zaujima.
Odpovedať
Ma na to zakonne pravo a doporucujem vam, mu to v ramci vybudovania co najlepsich susedskych vztahov umoznit pred stavebnym konanim, z vlastnej skusenosti viem, ze pani zo SÚ to pri stavebnom konani zohladnila a brala to z nasej strany ako ustretovy krok. Moji rodicia vdaka tomu ovplyvnili stavbu ich suseda, ktory povodne chcel nadstavovat tak, ze by v rovine s hranicou vznikla stena vysoka 7,5 metra.. Dohodli sa pred konanim a vsetko bolo ok (zavisi aj od suseda samozrejme..)
Odpovedať
Na stavebny urad ste dali projekt na stavebne povolenie. Sused ako ucastnik konania ma pravo nahliadnut priamo na stavebnom urade. Takze ak mu to neumoznite priamo vy, tak stavebny urad ano. Ja mam uz oboch susedov a v ramci stavebneho konania, u obidvoch z nich som bol nahliadnut do projektu a osadenia stavby. Mne hlavne islo o dodrzanie regulativu a 3,5m od hranice so susedom, kde sme u jedneho z nich nakoniec nasli kompromis 3m, vzhladom k tomu ze sa jednalo o garaz. Povodne chceli ist na meter, neskor na 2, no to by im aj tak stavebny urad neschvalil.
Odpovedať
hanka_april@ on nedáva súhlas, used môže dať len námietky s ktorými sa musí popasovať stavebný úrad...
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sused bude mat namietky, SU musi brat na ne ohlad a odpisat pripadne zamietnut mu jeho namietky.Ak sused poda odvolanie aj na odpoved SU,tento urad to automaticky musi posunut na vyssi teda Krajjsky SU.Tento urad to musi znova presetrit a odpisat.Ak odpise Kraj.SU a sused sa aj voci tomu odvola tak to ide na sud.A pak sa to taha...Takze so susedom treba komunikovat! Ak bude chciet sused robit problemy vie vam pekne predlzit vydanie Stav.povolenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?