Súhlas od susedov

Dobre deň, chcem sa spýtať či potrebujem nejaké povolenie od susedov, ktorí majú záhrady vedľa pozemku na ktorom chceme stavať.
Odpovedať
Susedia su ucastnici stavebneho konania. Ked nebudu mat namietky, berie sa to ako suhlas
Odpovedať
@ak1n1mod Väčšinou sa neoplatí nikoho sa pýtať ,pretože z toho čo som tu vyčítal na MS si týmto narobili viac problémov ako keď boli prizvaný na stavebné konanie. Nechaj tomu voľný priebeh. Ten komu bol doručený dopis o začatí stavebného konania a bol prevzatý ale nikto sa nezúčastnil a nedali žiadne námietky do 15 dní ,tak to znamená ,že nikto nemá žiadne námietky.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to diskutabilné... A asi nie na všetkých platia rovnaké pravidla. My sme pri stavebnom konaní museli brat ohľad, resp.boli oboznámení Aj susedia bývajúci oproti našmu pozemku. Čiže im bolo písomne zo stavebného úradu oznámené začatie stavebného konania. 10 metrov od nás na jednu stranu ide stavat sestra, 20m na druhu stranu od nášho pozemku ide stavat suseda , všetci v rovnakej pozícii ako my - teda majú susedov , ale pri ich stavebnom konaní uz nemuseli byt oboznámení susedia o začatí stavebného konania.
Odpovedať
@zita19 Asi bude záležať od toho či v ÚP obce je pozemok určený na zastavanie, alebo nie. V ÚP tieto základné vyjadrenia sú už poriešené.
Odpovedať
som pozerala, že koľko má majiteľov ten pozemok a má ich 23 ... takže keby som mala všetkých obehať , tak sa zbláznim.. a 1/4 má podiel na tom aj Slovensko.. bol by to nejaký problém ? Potrebujem vôbec súhlas od nich, keď tam nič nemajú ?
Odpovedať
@ak1n1mod Ale ked tam je tolko majitelov tak sa na ten podzemok vykasli a zhanaj iny.Bude to na dlhe lakte lebo s kazdym jednym musis mat kupnu zmluvu a samozrejme ze budu chciet od teba peniaze a najde sa jeden co ti to nepodpise alebo sa mu bude zdat malo penez tak nepostavis tam nikdy.A otazkou je po kolko metrov tam kazdy vlastnik ma a ci este aj niektory ziju.Ak nie tak su zase po nom deti vlastnici atd.Ja by osobne na to nervi nemala lebo sa musis kazdemu prisit a k tomu plateniu este aj u notara overenie podpisu to platis ty Ale ak mas na to cas a nervy tak skus a oslov kazdeho ak to mas v dedine ci by boli ochotny ti to predat a potom sa do toho az pusti.
Odpovedať
@srlinka ten pozemok , ktorý vlastní 23 majiteľov susedí s mojím pozemkom . Chcem stavať na svojo pozemku dom , ale neviem či potrebujem súhlas od všetkých 23 majiteľov, čo vlastnia susedný pozemok
Odpovedať
nepotrebujes od nich ziadne vyjadrenie. to obstara SU.
Odpovedať
Ja nechapem, co tu vsetci riesite susedov, uz je tu o tom X tem. Ak dodrzite zakonom dane podmienky, sused sa moze aj na mihalnice postavit, ale je ho velke gulove do toho, co vy idete na svojom pozemku robit. Sused bude ucastnikom konania a moze sa vyjadrit, ale ak vy dodrzite zakon, tak on do toho nema co hovorit. Absolutne sa vykaslite na susedov, vy sa zodpovedate jedine SU. Nik iny vam nema pravo do toho kecat..
Odpovedať
@ak1n1mod Presne tak ako ti napisala akvi .Ja som si myslala ze ten podzemok si chces kupit a stavat na nom kde je tolko vlastnikov.Za tymi ty nemusis chodit ale metre od ich podzemku si radsej dodrz .2m z jednej a 2 m zdruhej strany a kozes zacat stavat .Dom si uz na svojom podzemku umiestnis ako ty budes chciet.
Odpovedať
Profilova fotka
@ak1n1mod vysloveny, alebo pisomny suhlas nepotrebujes. Ale na druhej strane je podla mna slusne zajst za susedmi (samozrejme ak ich je naozaj 23 je to nieco ine), predstavit sa a povedat co planujes. Z vlastnej skusenosti viem, ze mne naladu velmi nezlepsilo, ked som mal zrazu v schranke oznamenie, ze niekto chce stavat dve velke stavby na pozemku vedla.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj mal by si lepšiu, ak by za tebou prišli osobne? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@topvideo tak vies, ked v dopise je 7m vysoka "hospodarska budova" a musis letiet na urad sa ukludnit, ze je to "sklad" a nie nejaka mastal a k tomu netusis celkom kde ten 18m dlhy barak bude umiestneny, tak ano mal. Vzhladom na posledne udalosti a konflikty (nie so mnou :) ), je mozne, ze coskoro budem prispievatelom v rubrike o podarenych susedoch :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?