Súhlas od susedov na stavebné povolenie. Ako ho napísať?

Môžete mi prosím niekto poradiť, ako presne napísať list (dokument), kde nám podpíšu susedia vyjadrenie, že súhlasia so stavbou nášho rodinného domu. Ide, že nám to môže urýchliť stavebné konanie a po vydaní stav.povolenia nemusíme čakať 1 mesiac na prípadné vyjarenie (alebo nevyjadrenie) susedov, ktorý by mohli vraj teoreticky napadnúť stav. konanie a stavbu RD. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
ahoj, my sme mali na vyjadrenie a aj nasi susedia 7 pracovnych dni, to nieje az taka hrozna doba. potom nam hned vydali stavebne povolenie, kedze sa nikto nevyjadril.
Odpovedať
Jeden budúci sused nám poradil, že to vyjadrenie máme radšej napísať a dať podpísať susedom....Inak tiež sa nám zdá, že 1 mesiac je akosi dlho, tých 7 dní na vyjadrenie od susedov, to nájdem v nejaké vyhláške alebo kde presne????
Odpovedať
Ale sused ti ziadny suhlas nedava,pokial samozrejme stavba nezasahuje do jeho... Podpisuje sa to, ze sa vzdavaju odvolania proti vydanemu stavebnemu povoleniu. My sme ziadny suhlas nepotrebovali, susedom poslal stavebny urad oznamenie s terminom nasho konania a kto neprisiel, tak nic sa nedialo.Potom, ked obec vydala suhlas, tak bol nejaky teramin na moznost odvolania proti ...,ale nikto sa neodvolal. Vedeli sme, ze sa dava take nieco podpisovat, ale nikto nam to nenavrhol,myslim pana zo stavebneho, ani starosta... A k tomu suhlasu...sused nedava suhlas, on sa len vyjadruje k stavbe a je na stavebnom urade, ci jeho "pripomienky" zoberie na vedomie alebo nie. Ked mate stavbu, ktora po ziadnych strankach "neohrozuje" suseda, tak stavebny urad nerobi problem. Ak sa mylim, tak ma opravte, ale aspon u nas to tak bolo.
Odpovedať
Profilova fotka
skorpionka: no.. pokial viem, u nas kazdy sused musel podpisat suhlas so stavbou.. takze to treba..... niekomu moze vadit nepr. vysoka stavba = velky tien alebo okna do jeho dvora otocene a pod....
Odpovedať
nam a vsetkym nasim susedom prislo oznamenie o zacati stavebneho konania a susedia dostali moznost ist na stavebny urad a vyjadrit sa k nasej stavbe, mali na to 7 dni....takisto idu stavat teraz nasi susedia a tiez nam prislo to iste...-
Odpovedať
tak to bude asi vsade inak, treba sa asi opytat priamo na stavebnom urade
Odpovedať
Na stavebnom úrade nám povedali, že pokiaľ nemáme okná do strán, číže so susedmi by sme si videli do okien, tak netreba žiadne súhlasy alebo vyjadrenia k žiadosti o stav.povolenie prikladať. Ale zaujímame sa o tieto vyjadrenie susedov k stavbe z toho dôvodu, že jednému susedovi o dva pozemky ďalej začal robiť problémy jeho sused. Tak nám poradil, že si máme radšej dopredu vypýtať súhlas od susedov, ako čakať 1 mesiac na ich prípadne záporné vyjadrenie, takto sme vlastne ako keby chránení, že nás nikto nenapadne. Našla som na internete vzor vyjadrenia, ak niekomu pomôže budem rada: http://www.pernek.sk/download/vyjadre...
Odpovedať
Nam vsetky papiere vybavoval projektant, dal nam tlaciva, s ktorymi sme potom isli k susedom, aby ich podpisali, aby sa nemuselo cakat, kym ich susedia dostanu postou a aby sa to nenatahovalo. Na druhy den sme podpisane papiere odniesli spolu s celou kopou na stav. urad, a o par dni sme mali stav. povolenie. Ale zial nepamatam sa ako tie tlaciva vyzerali, ale boli dost jednoducho napisane, nieco v tom zmysle, ze sa dotycny (meno, adresa) vzdavaju prava na odvolanie, ci podanie namietky alebo take nieco.
Odpovedať
@macka381 Neviem, ako to myslíš. Pred vydaním stavebného povolenia nepotrebuješ vyjadrenia susedov, oni budú pozvaní na stavebné konanie. Ak nevznesú námietku alebo neprídu, pokladá sa to za súhlas. Aspon u ná s to tak bolo. Potom po vydaní stavebného povolenia má každý sused 30 dní, aby sa proti tomu mohol odvolať. Zo stavebného úradu ti dajú taký papier, že sa sused vzdáva práva na odvolanie. Ak to to podpíšu, stavebné povolenie je právoplatné ( ináč by bolo právoplatné až po tých 30 dňoch, ak by sa nik neodvolal ).
Odpovedať
Patricia ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď :-) Konečne mi to niekto poriadne vysvetlil 8-)
Odpovedať
my sme mali taky problem, ze na jednom susediacom pozemku je cca 10 majitelov a 7-mim sa nepodarilo dorucit oznamenie. Preto sme museli cakat dlhooooooooo koli vyveskam a cakaniam na odpovede.
Odpovedať
My to práve tiež riešime cez doručovanie osobné, a aby som nebola škodná, vypýtala som hned tlačivá proti odvolaniu a mám teraz pokoj a istotu .. už čakám len na finishové stavebné povolenie :-D :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Je to tak, ako pise patricia. Urychlit to vies tym, ze si susedov obehas s tym papierom o vzdani sa odvolnia a tym padom odpada cakanie 30 dni..
Odpovedať
Presne tak som to myslela ako to napisala Patricia ;-) ...nejedna sa o suhlas,ale o vyjadrenie.
Odpovedať
suhlasím ss Patriciou, presne tak to u nas fungovalo aj reale...
Odpovedať
Ahojte, vie mi niekto poradiť či potrebujeme vyjadrenie od susedov, keď nás od seba delí jedna celá parcela a z druhej strany nie je už nikto? Každý mi vraví inak :-( pjosím do ip :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Chod na stavebny urad a tam sa spytaj, ze oni potrebuju jeho pisomne vyjadrenie. My staviame v mestskej casti, dom mame od hranice pozemku 1 m , a sused 4 m. Ziaden jeho suhlas sme na to nepotrebovali.Pani na stavebnom urade sa vyjadrila, ze ak proti stavbe nema ziadne namietky stavebny urad, sused sa moze postavit aj na hlavu. Budu vsak oboznameni o stavebnom konani, na ktorom mozu vyjadrit namietky. Ak nepridu, to znamena, ze suhlasia so vsetkym. My sme im vsak pred konanim ukazali projekt domu aby boli oboznameni o stavbe. Nepacila sa im vzdalenost, ale kedze stavebny urad to odsuhlasil. povolenie bolo vydane.
Odpovedať
Ja mam zase inu otazku: Stavebny urad nam dovolil ist od suseda na 2metre. Dom budeme mat posunuty viac dozadu pozemku a tak nam sused dovolil ist k nemu na 1,5metra. Vravel ze nam to kludne podpise... Je aj na to nejake tlacivo? Ak sused dovoli tych 1,5m moze stav. urad namietat? vdaka
Odpovedať
@macka381 my sme sa na stavbenom urade dohodli, ze po vydani stavebneho povolenia ho sami dorucime susedom. na urade nam dali take dva predtlacene formulariky, na jednom susedia podpisali prevzatie a na druhom, ze sa vzdavaju odvolania.
Odpovedať
Diky Mandarinka1, asi to bude najepšie urobiť :-)
Odpovedať
My sme sa s nasimi susedmi stretli, ukazali nam projekt, povedali sme im co sa nam nepaci (okna otocene k nam do dvora, 70 cm od hranice pozemku). Prerobili si projekt poslali mailom ci to tak moze byt. Odpisala som im ze po uprave uz nic proti tomu nemam. S takto upravenym projektom isli vybavovat stavebne, na ktore nas pozvala obec/stavebny urad. Tam sme sa zucastnili a podpisali papiere, ze nemame namietky, mali sme moznost vyjadrit sa. Za par dni im prislo zo stavebneho uradu, ze suhlasi zo stavbou. Ale musia cakat 15 dni ci sa niekto zo susedov neodvola. Nechceli cakat 15 dni, tak nam dali popodpisovat papier, ze sa nebudeme odvolavat a zaniesli na Stavebny urad. Takto stavebne povolenie bolo pravoplatne hned po nasich podpisoch a nie az po 15-tich dnoch odkedy im bolo dorucene. A mohli zacat stavat/rekonstruovat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@macka381 mne si pomohla..Velke DAKUJEM..toto som presne hladala na tejto diskusii..potrebujeme stavebko koli financiam a čo najskor...diky diky
Odpovedať
@mandarinka1 @vankusik29 @mandarinka1 nevieš kde by som si mohla stiahnut to odovlanie? dakujem na stranke našho OU nič take na stiahnutie nie je..pozerala som aj na nete..vyjadrenie pre suhlas so stavbou mame od @macka381..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@katarinka2010 http://tinypic.com/r/14nfp6g/5 mne stacilo poslat nieco taketo, poslali mi to späť a bolo to o niečo rýchlejšie.
Odpovedať
@rezigo Dakujem to bolo ešte pred rokom..stavbko už davno mame a staviame. Dakujem za ochotu :)
Odpovedať
@santana takto isto to fungovalo aj u nás
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Tlacivo som nasiel pod "heslom" - Vyjadrenie vlastníka susednej nehnuteľnosti
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@vankusik29 ktorým susedom ste prosím ukazovali projekt - iba susediace pozemky vedľa seba alebo aj "cez zahradu"? chcem to skúsiť popredu aj ja - nie veľmi dopredu, aby príliš nerozmýšľali :D ale v deň keď podáme žiadosť o stavebné povolenie si vytlačím projekt... Ďakujeem
Odpovedať
Profilova fotka
@mitzekatze susedom nemusis nic ukazovat ak to mas v zmysle noriem a stavebneho zakona, urad ich bude informovat ahoj
Odpovedať
Profilova fotka
@ninaclaudius reagovala som na koment vyššie - keďže tak urýchlili konanie... štandardný postup poznám
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?