Súhlas na zriadenie vjazdu z miestnej komunikácie

Ahojte, nevie niekto ako je to so "súhlasom na zriadenie vjazdu z miestnej komunikácie" pre stavebné povolenie, ak idem stavať na pozemku kde je prístup z komunikácie ktorá je v spoluvlastníctve 77 vlastníkov, ktorí majú pozemky vedľa tejto komunikácie a mesto nie je majiteľom tejto komunikácie. Ako spôsob využitia pozemku je uvedené 22, teda pozemok, na ktorom je postavená inžinierska stavba - cestná, miestna a účelová komunikácia, lesná cesta, poľná cesta, chodník, nekryté parkovisko a ich súčasti. Zdá sa mi to totiž trochu čudné, aby som mestu platil 30€ za to, aby súhlasili s mojim vjazdom z komunikácie ktorá patrí čiastočne mne na môj pozemok a pritom im tam nič nepatrí. Na stavebnom úrade som sa pýtal a povedali najprv že treba, ale keď som povedal že cesta je naša, tak povedali že ešte to zistia, nech sa neskôr opýtam.
Odpovedať
@trubiroh rada poradím :) Podľa cestného zákona je obec - mesto príslušný cestný správny orgán, ktorý podľa CZ povoľuje vjazdy na susedné nehnuteľností z miestnej komunikácie... Pokiaľ je to účelová komunikácia, tak povolenie vjazdu nie je potrebné, nakoľko prísl. § 3b CZ povolenie vjazdu z ÚK neustanovuje... Záleží na tom ešte ako je cesta zapísaná v KN, či v C stave alebo E - pozemok, resp. pozemky, na ktorých je cesta ako stavba? Pokiaľ je účelová komunikácia na LV zapísaná v spoluvlastníctve FO a máte tam spoluvlastnícka podiel, tak nie je potrebný žiadny súhlas od mesta, keď nie je v majetkovej správe mesta.. Súhlas od mesta, ako dotknutého orgánu by bol potrebný v prípade, keby ÚK bola v majetkovej správe mesta.
Odpovedať
@trubiroh tu je prísl. § ods. 1 CZ § 3b Pripájanie pozemných komunikácií (1) O pripájaní pozemných komunikácií, zriaďovaní vjazdov z cesty alebo miestnej komunikácie na susedné nehnuteľnosti, o úpravách alebo zrušení pripojenia pozemných komunikácií a vjazdov z cesty alebo miestnej komunikácie na susedné nehnuteľnosti rozhoduje s ohľadom na ochranu dotknutej pozemnej komunikácie a na bezpečnosť premávky na nej príslušný cestný správny orgán.
Odpovedať
@janetbla Ďakujem ti za odpoveď , Je to napísané ako parcela registra "C" , druh pozemku je "zastavané plochy a nádvoria" a umiestnenie stavby "2" -pozemok je umiestnený mimo zastavaného územia obce.
Odpovedať
@trubiroh čiže v zmysle cestného zákona žiadne povolenie vjazdu z Mesta ako cestného správneho orgánu ani ako dotknutého orgánu a ani v zmysle správneho poriadku ako účastníka konania nie je potrebné.. Akurát Mesto..je prísl. špeciálny stavebný úrad pre účelové kom., tak neviem, či nebude potrebné ohlásiť vjazd ako drobnú stavbu v zmysle stavebného zákona.. Ale keď to na SÚ nespomenieš, tak možno nebudú pýtať, lebo veľa obcí - miest to nevyžaduje.
Odpovedať
@janetbla Vďaka za odpovede, ja im na SÚ tú drobnú stavbu určite nepripomeniem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?