Stihnem za týždeň vybaviť papiere pred začatím stavby?

ahojte,,ze preco takyto nazov,,,no vsetko po poriadku,,,zijem momentalne v zahranici a chcela by som ist asi na tyzden domov, vybavit si potrebne pariere pred zacatim stavby,,,pozemok mam a teraz co ,,nemam ani sajnu co a ako ,,, budem mat dost casu (tyzden ),aby som vybavila vsetky tie potrebne dokumenty? ,,lebo by som este do toho jedneho tyzdna ,chcela podat moj navrh projektantovy na plan a este by som bola rada ,keby ste vymenovali vsetko co je potrebne pred planmi budem vam vdacna za vsetky informacie,,, p.s. este ani nezaciname a uz sa tak stresujem ,,aco potom :-( =-)
Odpovedať
zjavne si to predstavujes dost jednoducho a skreslene..... realita budu trochu horsia a budes potrebovat na papiere aspon 2 mesiace
Odpovedať
myslim ze za tyzden moc toho nestihnes. teda ak stihnes za tyzden projekt budes dobra. myslim zadanie na vypracovanie. urcite ti to nenakresi nikto za tyzden. ak mas stavebny pozemok potrebujes projekt domu. potom zacnes vybavovat stavebne povolenie. to moze trvat dva mesiace ale aj viac ako rok :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nestihnes. Stavba domu je dlhy proces a takisto vsetky formality s tym spojene.
Odpovedať
@mariana10 Pokud chceš jen projednat s projektantem, jak si představuješ budoucí dům, co by tam mělo být, jak zhruba rozmístěno atd. , případně už máš ucelenější představu, tak proč ne. Zbývající vyběhávání může zařídit projektant, až po stavební povolení. A za týden ti i projektant předběžný návrh předloží. Nebo si nechat nejdříve udělat studii od architekta a teprve potom to zadat projektantovi. Konzultovat změny a zasílat návrhy můžete po netu..
Odpovedať
Ked vlastnis pozemok, urcite je zakresleny na katastralnej mape. Takze projektanta ak uz mas vybrateho zvladas aj mailom, cez skype. Moze sa sam ist pozriet na pozemok. Zavolaj na staveb.urad, ze si v zahranici,ci si mozes zaziadat o uzemnoplanovaciu informacii cez mail ci telefon, keby ti ju poslali mailom,parada,alebo popros niekoho /mozno aj toho architekta/ aby ju vyzdvihol,alebo nech poslu tvojim rodicom. Tvoje poziadavka - 2 detske izby, sauna, garaz................UPI, mapa z katastra /tu si pozrie architekt sam/ pozrie si aj real pozemok a moze rozmyslat, kreslit navrhy a posielat ti ich mailom.
Odpovedať
@mariana10 Co to znamena "papiere pred zacatim stavby"? Stavebne povolenie? Na to uz potrebujes projekt hotovy. Ci iba projekt? Ten sa predsa da riesit aj cez telefon a mailom. Myslim, ze by si mala zacat na stavebnom urade, vyziadat si zoznam papierov, co potrebujes na stavebne povolenie a podla toho ist. Niektore veci sa daju vybavit aj tak, ze tam nemusis ist osobne, ale to vsetko sa dozvies az ked to realne zacnes vybavovat. Projekt mozes popri tom doladovat a prekreslovat podla tvojich predstav. Znie to vsetko hrozivo, ale neboj sa, vsetko sa zvladne. Drzim palce!
Odpovedať
rezervujte si take 2 - 5 mesiacov a bude to vybavene.
Odpovedať
vybavovanie stavebného povolenia nám trvalo skoro rok, tak keď žiješ v zahraničí bolo by asi najlepšie, keby si zaplatíš niekoho kto ti to všetko vybaví. poznám viacero ľudí, čo nemali čas ani nervy na to behať po úradoch a a projektantmi. tak dali splnomocnenie inej osobe.
Odpovedať
Profilova fotka
urady maju na vsetko mesiac, potom aj stavebny urad ma mesiac na vydanie rozhodnutia, to je minimum 2 mesiace. Nam to trvalo pol roka. A co to nervov stalo. Najlepsie bolo ked sme volali s operatorkou v elektrarnach a ta nas poslala za panom Košíkom do uradu. Bola streda a on uraduje len v pondelok, tak sme sa tam v pondelok trepali zas a panko nam povedal, ze sme zbytocne prisli, lebo najprv treba projekt poslat do ba :-(
Odpovedať
@mariana10 od septembra 2011 mame projekt v konecnej hotovej verzii.... vo february 2012 sme zacali s vybavovaním uzemneho konania , a nasledne stavebneho povolenia .... 11 mesiacov vybavujeme " formality" . od uzemneho konania, az cez papiere potrebne k stav. povoleniu.. predtym este dalsieho pol roka sme spekulovali nad projektom a vybrali konecnu verziu, vysporiadali pozemok a tak.. vcerajsim dnom sme to uzatvoreli a uz len cakame na stavebne povolenie, ktore by nam malo do mesiaca prist. a to nebolo take vybavovanie, ze vsetko malo cas.. a len som cakala. realne som behala niekedy aj 4 krat do tyzdna po uradoch.. a posielali ma do jedneho k druhemu :-/
Odpovedať
Profilova fotka
@mariana10 vidim,ze si nebola na sk dlho ;-) za tyzden to asi nestihnes,ja som rychla ako vichor a my sme to vybavovali fuuuha, no neviem cca 3mes., a mozno aj dlhsie.Za vsetkym sa caka,urady maju na to rozne lehoty...a jedno nadvazuje na druhe...hmmmm
Odpovedať
Ale ved ona chce podat navrh projektantovi. Nevybavuje stavebne povolenie. Inak aj to sa da za tyzden zmaknut - poposielat ziadosti postou,nemusi nikam chodit,a v zahranici cakat - akurat niekoho splnomocnit na preberanie posty, to sa da dat ziadost na poste.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Budes potrebovat vyjadrenia a tam mujuuuuu casuuuuu :)
Odpovedať
diky vam vsetkym za urcite cenne prispevky,,,ale mozno ste ma niektori nepochopili,,a mozno ja som zle zadala otazku,,, za ten tyzden chcem stihnut len geodeziu a stihnut architekta aby som mu vysvetlila ,ze ako to vlastne chce, architektku mam uz vyhliadnutu a informovanu ,ze ked pridem ona mi plan urobi do 3 tyzdnov,,a nasledne planujem dat splnomocnenie svojmu dedkovi ,ktory by isiel podat o stavebne povolenie(na ktore sa caka asi 2 mes.) ale neviem ,ze ci potrebujem nieco viac ako len geodeziu,,,nejake ine papierovacky a pod. takze preto sa pytam ,ze ci sa da vybavit geo a plan za tyzden :-N =-)
Odpovedať
@atlaska presne tak ako pises,,, stavebne povolenie bude vybavovane but splnomocnenim niekoho ineho alebo o nejake obdobie pojdem zas na slov.,,zdlhay proces ,vobec som si to tak nepredstavovala ale najprv musi byt starost a tak radost 8-)
Odpovedať
@mariana10 urcite si zaziadaj o tu UPI,aby architekta vedela coho sa musi drzat, lebo sa moze stat ze cely projkt bude na nic a nepovolia ti dom postavit. Na poste vybav ten papierik na preberanie posty,plati 2 roky, ja ho pravidelne mam na manzela. LV mas urcite doma, to staci architekte na orientaciu pozemku, chod s nou na pozemok aby ho videla a vedela aj tvoje predstavy.
Odpovedať
@mariana10 ja som postupoval asi takto: frajerka je geodetka, takze geodeticke prace si robila sama.najprv sme boli par krat u projektanta s nasimi nacrtkami, a spolocne sme sa dopracovali k nejakemu podorysu, typu domu, tvaru a podobne. od prveho stretnutia po vypracovanie prvej studie, ubehli dva mesiace. my sme mali svoju predstavu, ale projektant sa mi niektore veci snazil vyhovorit, nakolko ma prax a viacero skusenosti v obore ako my laici, a to, co mne pripadalo uzasne, v skutocnosti mohlo byt zbytocne. tento proces trva dlhsie, netreba sa ponahlat. za ten tvoj prvy tyzden by som si spisal svoje poziadavky a predlozil ich projektantke a potom komunikoval cez telefon a mail. A tu plnu moc pre tvojho dedka, aby mohol nasledne komunikovat za teba. Ked som mal studiu hotovu, zaniesol som to na mestsky urad, aby sme dostali zavezne stanovisko k stavbe (je tam dolezita ulicna ciara, typ pozedaovanej architektury domu - niekde nepovolia stavat co chces, ale tak, aby to ladilo do okolitej zastavby). na stavebnom urade mi povedali co vsetko budu pozadovat. na mestskom urade trvali na tom, ze stavebne konanie musi byt v dvoch stupnoch (uzemne - stavebne) ak sa ti bude dat, ziadaj to zlucit, islo by to aj u mna, ale asi u ineho uradnika :( Usetri ti to cas aj peniaze. naslene som rozposlal tuto studiu na vsetky dotknute organy (elektrarne, vodarne a kanalizacie, plynari, pamiatkovy urad, zivotne prostredie, obvodny pozemkovy urad, pripadne sprava povodia, ak nejaky je, a u mna ja zeleznica ) vybavit tieto povolenia k nadchadzajucej stavbe trvalo cez 3 mesiace. Pocas tejto doby projektant vypracovaval PD, ktora sa aj tak trosku menila. Keby som mal zlucene stavebne a uzemne konanie, bolo by mi vydane stavebne povolenie. Moje osobne skusenosi: vacsina uradov sice pozna mail, ale aj tak pozaduje este original postou. aby na tom mali razitko a mali co zalozit. Lehota na vyjadrenie je obvykle 30 dni. Vacsinou som vyjadrenia dostaval na konci terminu. Pokial nemas konexie, nic neurychlis. Ked som s tym zacinal minuly rok, myslel som ze do zimy mam aj zaklady, no trosku som sa prepocital :)
Odpovedať
@pleski cize najprv geodet ,,a tak projektant,potom stavebny urad-povolenie,,a to dalsie ,,vdaka za info 8-)
Odpovedať
@mariana10 nie, pokial mas pozemok na vlastne meno, na liste vlastnictva, tak zameriavat netreba, my sme to robili kvoli geometrickemu planu na oddelenie pozemku, lebo to nebolo este nase. na osadenie stavby na pozemok postaci snimka z katastra
Odpovedať
@pleski ,no pozemok je ma moje meno ,,,ale na urade mi aj tak povedali ,ze mam ist na geodeziu,,,a zas moja teta to robila myslim ,ze len podla toho ,,,a ja teraz neviem ako sa ktomu postavit,,,len nemam vela casu,,, no ale aj tak musi raz byt ,,takze to bude prvotna vybavovacka,, ale da sa ,bez toho podat navrh na plan domu?
Odpovedať
@mariana10 ja stale neviem aky navrh domu chces kam podavat? pozemok je na tvoj meno, takze mas od neho LV na 100%. Nemas nic len pozemok,chces dom od architekta nie katalogac. Takze ako som pisala, 1. zober LV, a chod na SU-tam bud budes musiet podat pisomnu ziadost o UPI na tvoj pozemok /napis si ju doma/alebo postaci ustne a rovno ti ju daju do ruk-mavaju to nafotene 2. zober katastralnu mapu /alebo si vytlac z katasterportal.sk/, architektu, papierik so zoznamom aky chces dom, tu UPI a chodte pozret pozemok 3. sadnite niekam na kavu a kecajte,kecajte,kecajte - aby vedela CO chces, ake mas zvyky - sportujes, chces saunu, satnik, 2-3 wecka, pozerat sa na zahradu z kuchyne, z obyvacky, spojenu obyvackokuchynu, kolko detskych izieb, hostovsku izbu s kupelnou,bez kupelne, garaz, techn.miestnost, krb, sposob vykurovania, velke okna,male okna.......................
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?