Stavebný dozor po kupe hrubej stavby

Profilova fotka
Ahojte, prosím vás ako je to so stavebným dozorom, keď človek kúpi hrubu stavbu a ide to dokončovať? musí mať stavebný dozor aj na to?
Odpovedať
Profilova fotka
@w_ee_wee po kúpe požiadate SÚ o zmenu stavby, kde zmeníte investora. Na SÚ Vám povedia, čo ešte musíte dodržať. Ale tým, že nebudete mať dodávateľskú firmui, potrebujete SD
Odpovedať
@w_ee_wee osoba vykonávajúca stavebný dozor bola účastníkom stavebného konania a vzťahuje sa jej činnosť na stavbu. Aj keď zmenou vlastníckych vzťahov k stavbe došlo k zmene stavebníkov, SD môže vykonávať túto činnosť naďalej pokiaľ nedôjde k zmene SD. Na SÚ potom okrem zmeny stavebníkov oznámite aj zmenu stavebného dozora - musí byť nové prehlásenie SD, že bude vykonávať takúto činnosť. Zároveň pôv. SD oznámite, že došlo k zmene SD na stavbe a od kedy, aby bolo jednoznačné odkedy preberá na stavbe zodpovednosť nový SD. K oznámeniu o zmene stavebníka doložíte na SÚ LV, na ktorom ste uvedení ako noví vlastníci a k zmene SD doložíte nové písomné prehlásenie SD s kópiou dokladu o vzdelaní, resp. kópiu autorizačného osvedčenia vydané SKSI (SD s pečiatkou).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?