Stavebné povolenie - vyjadrenie SPP stavba s plynom

Ahojte, riesim teraz stavebne povolenie v novovzniknutej lokalite. Pani z uradu pozaduje zmluvu s SPP na podanie stavebnho povolenia, lenze plynarne mi zmluvu nedaju pokial nebude vysporiadany majetok medzi SPP a developerom. Tym padom sa neda podat ziadost o stavebne povolenie. SPP vydavaju vyjadrenia ale k neplynarenskej stavbe len ze tade im neprechadzaju ziadne siete a povedali mi ze to mi staci v pohode. Lenze pani na urade to nestaci. Nestretli ste sa tym uz niekto ? Budem musiet pockat az kym realne budu siete pod SPP alebo da sa to dako vyriesit ? Ostatne veci uz mam vsetko len tento plyn mi chyba... Dakujem
Odpovedať
@topolskym aky typ vykurovania mas uvedeny v projekte? ak kurenie plynom, tak tam tu zmluvu potrebujes, ak iny typ, tak od plynarni staci vyjadrenie...takze mozno by cesta bola taka, ze zmena typu kurenia v projekte (namiesto plynoveho kotla udat trebars tepelne cerpadlo)..neviem ale, co vsetko by to obnasalo zmenit to v projekte...
Odpovedať
Ano plyn to mi bolo tiez tak povedane ze upravit projekt.. . Len zmena projektu + dalsie peniaze navyse.
Odpovedať
@topolskym tak pokial by si ostal pri tom plyne, tak musis zaplatit 157 eur pripojovaci poplatok a do dvoch rokov musis zriadit pripojku...myslis, ze zmena projektu bude stat viac?
Odpovedať
@marek_norway ano viem ze to treba zaplatit. len momentalne to zaplatim a zmluvu zamietnu pretoze nevlastnia tie siete este to ej ten problem ze mi nechcu dat zmluvu vobec..
Odpovedať
@topolskym poinformuj sa kolko by stala zmena projektu a kym postavis tak sa to mozno vyriesi a uvidis ci zase prejdes na plyn alebo ostanes pri tepelnom cerpadle...
Odpovedať
@topolskym ,napis ze budes kurit peletkami ,ci uhlim a potom to zmenis ,to sa tak bezne robi , peni na urade je hlipa a moc dolezita ,povedz ze jej to odkazujem ja..
Odpovedať
@topolskym nemozes zaplatit poplatok za pripojenie ak ta nepripoja ,poplatok sa plati az ked vedia ze ta pripoja ,to je nejakych 170 eur , za vyjadrenie k projektu je nejakych 20 eur ,bud su vsetci pomateni ,alebo si to zle pochopil,je poplatok za pripojenie a ked nemaju vysporiadany plynovod ,nemozu ta pripojit , neviem co tu je nepochopitelne.
Odpovedať
@daralbajda zle si to pochopil ty, pise, ze s nim nemozu uzatvorit zmluvu, pretoze este nemaju vysporiadany plynovod..tz., ze od neho nechcu ani ten pripojovaci poplatok...no na stavebnom urade pokial ma v projekte vykurovanie plynom, co on aj ma, tak tu zmluvu k stavebnemu povoleniu potrebuje, inak mu povolenie nevydaju...takze musi zmenit projekt a to nieje, ze "napisem, ze budem kurit peletkami"
Odpovedať
@marek_norway ano presne tak ako pises to je cize ak chcem stavat potrebujem upravu projektu alebo cakat na plynarne..
Odpovedať
Profilova fotka
@topolskym Ja pred 2 rokmi som mal projekt na čistú elektrinu a takisto SU odo mňa požadoval vyjadrenie (prísľub, súhlasné stanovisko) SSE, že so mnou uzavrú zmluvu na dodávku elektriny v zmysle projektu a uvažovaného odberu. Ani niečo takéto Ti SPP nie je schopný (ochotný) vydať....? Mne to na SU stačilo - aj keď musím jedných dychom povedať, že 1/ ja som sa pripájal na už existujúcu prípojku a 2/ po predchádzajúcich skúsenostiach s predošlými domami som si tentoraz dohodol s mojim stavebným dozorom, že SP vybehá on. A on sa teda nedal len tak odniekiaľ vyhodiť. Vedel, čo skutočne treba a čo je len buzerácia... Ale on si to mohol dovoliť, stavebný zákon mal v malíčku... A všade niekoho poznal... ;-)
Odpovedať
@leonardom Pripojku mam uz vybudovanu a je tam na pozemku len to este nieje prepisane na SPP. Cize ciste papierovacky ...
Odpovedať
@topolskym predsa existuje ešte aj inštitút zvaný zmluva o budúcej zmluve, pre developéra a hlavne pre SPP možno trochu neštandartne, ale skús sa s nimi baviť v tejto rovine, lebo je viacmenej isté, že plynovod prejde do ich vlastníctva ...k vydaniu SP by SÚ takáto zmluva mala postačovať..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@janetbla skusal som SPP ale tí mi nato povedali ze nemozu niest ziadne zavazky k plynovodu, ktory je vo vystavbe a nieje vysporiadany. Cize mi nevedia dat ziadne stanovisko ani zmluvu predbeznu nic...
Odpovedať
@topolskym tak potom ostáva už iba zmeniť v PD spôsob vykurovania, ako už písali niektorí alebo tlačiť na developéra, aby odovzdal rozvodný plynovod SPP.. alebo začať stavať stavbu bez SP, aj pod hrozbou pokuty a 3 násobku správneho poplatku za vydanie dodatočného SP..
Odpovedať
@topolskym ešte sa chcem opýtať, či hlavné plynovodné potrubie a prípojky k stavebnému pozemku, ktorého stavebníkom bol developer je skolaudované? Developer je stavebník - vlastník stavby plynovodného rozvodného potrubia, na ktorý budete napojení, to znamená, že súhlas - zmluvu mate mať od neho (je aj účastníkom stavebného konania). SPP sa Vám vyjadrí k neplynárenskej stavbe ako dotknutý orgán v stav. konaní. Do kolaudácie RD dúfam, že majetkovopávne vzťahy k stavbe medzi developerom - stavebníkom a SPP - budúcim vlastníkom a prevádzkovateľom bude ukončené.
Odpovedať
@janetbla kolaudacia nieje este ukoncena len prebieha. cize staci ked pziadam developera o suhlas o napojeni plynu a bude to ok ? alebo musi to byt najskor skolaudovane
Odpovedať
@topolskym nemusí to byť skolaudované, však ty ideš stavať nie kolaudovať RD..a ešte sa opýtam plyn. prípojka na stav. pozemok bola súčasťou stavby hl. plynovodu?
Odpovedať
@janetbla regulacna stanica z vysokeho tlaku na stredny (VTL na STL) to je skolaudovane. zvysok plynove potrubia + pripojky domove bolo na jednom povoleni.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
zdravím, Riešim rovnaký problém, Developer vybudoval siete, všetko je skolaudované avšak SPP-D ešte nemá plynovu sieť pod svojou správou. Žiadost o pripojenie mi teda zamietli. Projekt mám vyhotovený že budeme mať kurenie na plyn. Na stavebnom úrade mi povedala že potrebuje vyjadrenie od SPP-D, nedá sa to doložiť dodatočne. Je nejaké reišenie v takejto situácii? Ďakujem
Odpovedať
Zdravim, treba si prerobit projekt na iny zdroj vykurovania - ci uz tepelne cerpadlo alebo elektricky kotol. Inak to stavebny urad neschvali pokial nieje skolaudovany plyn v lokalite. Pri kolaudacii potom staci len dat poznamku resp odchylku od projektu ze zmena typu vykurovania na plyn a dolozit dokumentaciu s plynom. Ja som takto skolaudoval bez zbytocnych komplikacii a stacilo to ale treba sa pytat na urade kazdy urad to moze brat inak.. ale bez zmenenej dokumentacie na cerpadlo sa povolenia nedockate no.
Odpovedať
Tak poslal som žiadost na neplynovu budovu, ale projekt som nemenil. Do poznámky som napisal, aká je situácia a poslali suhlasné stanovisko. Takže pracuju tam aj rozumní ľudia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?