Stavebne povolenie - vyjadrenia spoločností po zmene čísla parcely

Ahojte, neviem ci som spravne postavil nadpis diskusie, no vec sa má takto. Plánujeme s bratom výstavbu dvoch rodinnych domov na tej istej parcele s tým, že aktuálne sme na nej vedený ako spoluvlastníci (každý ma polovicu). Aktuálne vybavujeme výjadrenia od elektrární, plynární a ďalších spoločností, ktoré potrebujeme k stavebnému povoleniu. Moja otázka znie, budú tieto platné aj po zmene parcely na reálne dve polovice, teda brat aj ja budeme mať už presne vymedzené hranice pozemkov a povedzme parcelné cisla C8199/1 a C8199/2 ? Ide o to, či má zmýsel vôbec tieto povelenia vybavovať, keď na papieroch bude vedené len celá parcela ako C8199. Vďaka za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@feriicko vyjadrenia sa týkajú parcely v čase výstavby, po SP a rozdelení parcely už vyjadrenia nebudete potrebovať.
Odpovedať
@feriicko pokiaľ nedošlo k zmene návrhu umiestnenia stavby, ktorej sa vyjadrenie vo veci pripojenia stavby týka, tak zmena parc. č. pozemku, na ktorom má byť umiestnená stavba, nemá vplyv na vyjadrenie od správcov IS.. V stavebnom konaní správcovia inž. sietí (IS) budú dotknutými orgánmi, ktorých SÚ upovedomení o začatí konania, v ktorom bude uvedené č. parc. podľa právneho stavu v KN. Osobne odporúčam SP vybavovať na pôv. parc. č.. Rozdelenie pozemku na polovice s novými parc. č. zrealizovať až po uskutočnení stavby a to jedným G - geometrickým plánom na rozdelenie parc. a na porealizačné zamernaie stavby, v ktorom bude rozdelenie pozemku a zároveň aj zameranie stavby k vydaniu kolaudačného rozh. V kolaudačnom rozh. už budú uvedené nové parc. č. na pozemky a samostratné na zastavanú plochu RD.
Odpovedať
@janetbla no problem je v tom, ze pre ziskanie hypoteky musia byt domy na samostatnych parcelach. Aby ich banka mohla zalozit a financovat ich stavbu. Aspon tak nam bolo povedane.
Odpovedať
@feriicko tak keď majú byť 2 domy, tak je to tak, z tvojej otázky to nebolo zrejme, že majú byť 2 stavby RD. Nemôžu byť 2 RD na jednom pozemku..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?