Stavebne povolenie: rozdiel medzi svojpomocne a dodavatelsky

Ak sa vyda SP, ze stavba sa uskutocni dodavatelsky, moze sa uskutocnit zivnostnikom alebo svojpomocne?
Odpovedať
Mňa by zaujímala opačná situácia. SP nám vydali s uvedením svojpomoci a stavebného dozoru(nielen pečiatkového), ale nakoniec to ideme dať firme. Trošku sme z tej svojpomoci vytriezveli😁 ale predpokladám, že bude stačiť v našom prípade oznámenie na SU, ktorá firma. Ak chcete stavať svojpomocne, SU bude určite chcieť potvrdenie od stavebného dozoru.
Odpovedať
@exponent Záleží od toho, či je to jednoduchá stavba, alebo nie. Ak je to jednoduchá (jedno podlažie), tak môžete aj svojpomocne. Ak to nie je jednoduchá stavba, treba dodávateľsky. Treba si vyhľadať staršie témy, bolo to tu diskutované najmenej 10 krát. @siska1313 Ani oznamovať nemusíte. Stačí, ak ku kolaudácii predložíte kópiu zmluvy so stavebnou firmou a odovzdávací protokol. Aspoň u mňa tak stačilo. Teda okrem iných dokladov potrebných ku kolaudácii.
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem😉
Odpovedať
@chrobak7 Jedna sa o jednoduchu stavbu: jedno podlazie a obytne podkrovie. Chcem sie overit toto: ak dam dom postavit firme, tak je to ok, lebo aj v stavebnom mam, ze stavba bude uskutocnena dodavatelsky. Ak to dam postavit zivnostnikovi bez DPH, tak budem mat pri kolaudacii problemy, lebo predlozim faktury bez DPH? Takze nemözem stavat so zivnostnikmi, ktori nie su platici DPH? Co obsahuje presne definicia "svojpomocne" a co "dodavatelsky", co sa tyka dani?
Odpovedať
@exponent dph a pripadne ine dane s tym nemaju vobec nic spolocne, stavebny urad si od teba nebude pytat dodavatelske faktury...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?