Stavebné povolenie pre bunker?

Dobrý deň, chcem sa spýtať či je možné udeliť stavebné povolenie na (ja som to nazval) bunker ktorý sused začal stavať po celej dĺžke svojho oplotenia (viď foto). Stavba je momentálne pozastavená nakoľko sa jedná o čiernu stavbu a rieši sa dodatočné vydanie stavebného povolenia. 1) Vyhláška č. 532/2002 Z.z. popisuje v §6 Odstupy stavieb na 2m od hraníc pozemkov avšak na stavebnom úrade mi príslušný stavebný technik povedal že tento paragraf sa vzťahuje len na obytné domy a nie na "prístrešky" (prístrešok po ukončení bude zakrývať plochu 127m2) Je toto jeho tvrdenie správne alebo je to len jeho uhol pohľadu na danú stavbu. 2) Vo vyhláške č. 532/2002 Z.z v §2 (2) je zapísané "Požiadavky v prvej a druhej časti sa vzťahujú na všetky druhy stavieb, ak nie je v tretej časti ustanovené inak" V 3-tej časti nie je ustanovené inak ale hlavne je tu výraz: všetky druhy stavieb a nie obytné domy a pod. Ako teda mám rozumieť stavebnému zákonu? Za účelom dodatočného udelenie stavebného povolenia bol odovzdaný dokument z názvom "Projekt jednoduchej stavby" Logicky som teda predpokladal že §6 je nepriestreľný a stavba musí byť odstránená. Plot je na hranici pozemku zo susedovej strany, vyzerá to že 2cm je aj u mňa z jeho nedbalosti, plot slúži ako nosná konštrukcia kde z druhej strany sú oporné piliere o ktoré sa opiera ukončenie strechy. Ďalšie piliere majú betónový základ. Plánovaný prístrešok má byť ešte raz tak dlhý a vysoký pri dome na prekrytie terasy (na foto zatiaľ nedostavané). Ďakujem za akúkoľvek relevantnú radu.
Odpovedať
Tak toto je podla mna riadna bezohladnost, dufam, ze ma nieco podobne nepostretne. Drzim Ti palce, ale neviem Ti poradit, to bude iba akoze pristresok? Ako bude dazdova voda? Rina? Kde? Na Tvojom pozemku?
Odpovedať
sila! Aspoň ti niečo povedal, že niečo také plánuje a ako?
Odpovedať
presene to by som minimalne namietala ze ako zabezpeci sused aby ti netiekla voda a sneh na pozemok...drzala by som sa toho ze to je stavba- chod si na urad nahliadnut do toho projektu a namietaj ze ide o stavbu,nie pristresok
Odpovedať
kanister benzinu a zapalka to vyriesia celkom rychlo :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?