Stavebné povolenie po zmene územného plánu

Dobry den.Ziadali sme o zmenu uzemneho planu obec,ta nam vyhovela,poslanci odsuhlasili,prislo nam aj rozhodnutie.Chceme vybavit stavebne povolenie len je potrebne cakat pokial sa uzemny plan obce nezakresli do mapy alebo da sa to vybavit aj skor?Ako a kde postupovat?Neda sa to dodatocne zakreslit?Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Najrýchlejšiu a presnú odpoveď dostaneš na stavebnom úrade.
Odpovedať
Profilova fotka
na stavebne povolenie ale potrebujes kopec dalsich veci, pokial podas ziadost tak si ich mozes obehat.
Odpovedať
Dakujem ale dnes nam na obci povedali ze budeme musiet cakat a to nie 1mesiac ani 2 a mozno ani pol rok na zakreslenie uzemneho planu na zaklade ktoreho nam to bude potrebne k STAVEBNEMU POVOLENIU. :-| Musi to byt zakreslene neda sa to dodatocne zakreslit?
Odpovedať
@dzony1 ked vam povedali, ze budete musiet cakat, tak budete musiet cakat. Asi sa to potom neda dodatocne zakreslit!
Odpovedať
Profilova fotka
@dzony1 inac zaujimave. my sme stavali na svojom pozemku a v uzemnom plane nebol na nasom pozemku predpoklad, ze tam bude vystavba a stavebne povolenie sme dostali. Uzemny plan sa nespomenul ani raz pri vybavovani stavebneho povolenia. Kazdopadne sa opytaj na stavebnom urade, co Ti povedia.
Odpovedať
Profilova fotka
Nedá sa to dodatočne zakresliť, územný plán s vašou parcelou ako parcelou vhodnou na stavbu RD musí byť platný, inak by bola stavba v rozpore s územným plánom a stavali by ste na čierno.
Odpovedať
Profilova fotka
@baluinka nestrašte ho, treba ísť na SÚ nie MS
Odpovedať
@jan45 prepacte trosku nerozumiem skratkam☺
Odpovedať
@dorwin Zaujmave asi potom zalezi od starostu alebo od prislusneho stavebneho uradu.Alebo sa Mylim?😨
Odpovedať
Profilova fotka
@dzony1 stavebný úrad, modrá strecha
Odpovedať
@dzony1 to je tak akurát pol roka na to, aby ti projektant vypracoval projekt na rod. dom, prípojky sietí vrátane všetkých vyjadrení stanovísk k projektovej dokumentácii... Medzitým prebehne schvaľovací proces prostredníctvom odborne spôsobilej osoby na zmenu územného plánu, ktorý sa dá do pol roka stihnúť. Súlad navrhovaného umiestnenia stavby skúma stavebný úrad až po podaní žiadosti o stavebné povolenie, ku ktorej musíš doložiť okrem proj. dok. RD aj stanoviská a vyjadrenia dotknutých orgánov a správcov sietí, na ktoré bude stavba RD pripojená..
Odpovedať
Profilova fotka
to sme sa dopracovali, územné plány spracované s výhľadom na 20 rokov a pár rokov po schválení sa stavia niekde inde, tak na čo boli tie materiály? K rodinnému domu vyjadrovačky ako k elektrárni a riešenie odpadovej vody z dojárne pre 2500 kráv v obci bez kanalizácie na dvoch riadkoch.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?