Stavebne povolenie Nitra - potvrdenie k existencii sietí

Ahojte, vybavujem stavebné povolenie v Nitre a trochu mám chaos vo vyjadreniach k bodu č. 8 "Žiadosti o stavebné povolenie" k potvrdeniam o existencii podzemných a nadzemných sietí. Trochu to tam majú neaktualné, Slovenský produktovod podľa internetu zanikol v r. 1998. Vy čo ste vybavovali v Nitre, tak čo ste potrebovali vybaviť? Máme ZSE-Distibúciu, Eustream-nástupník Slovtransgaz, Slovak Telekom, Zapadoslov.vodárenskú spoločnosť, Distribúcia SPP, NASES a Orange. Transpetrol zatiaľ neposlal odpoveď. Podľa pani čo nám dávala info v infokiosku na prízemí treba vodárne, Telekom, Orange, plynárne a ZSE. Vy čo ste vybavovali neviete či niečo ešte nie je treba? napr. poskytovatelia internetu, Satro a pod. Pozemok je v katastrálnom území párovské Háje, časť Lukov Dvor.
Odpovedať
@trubiroh požiadaš správcom vedení o vyjadrenie k projektovej dokumentácii.. pred vypracovaní PD si zväčša projektant získava od správcov existenciu vedení, ktoré sú, alebo by mohli byť dotknuté stavbou..Ich trasy zakreslí potom do situácie stavby.. Požiadaj elektronicky od: - SPP podľa pokynov a tlačiva http://www.spp-distribucia.sk/sk_onli... - T-com https://www.telekom.sk/vyjadrenia/lay... - ZEZ a ZSE určia aj bod pripojenia el, prípojky - nového odberného miesta pri novostavbe https://www.zsdis.sk/Uvod/Developeri/... tu nájdeš ďalšie žiadosti ZSE https://www.zse.sk/sk/Uvod/Pomoc-a-po... - ZsVS k novej prípojke https://www.zsvs.sk/zakaznici/zriadit... a ostatné tlačivá po vydaní stavebného povolenia pred samotným pripojením https://www.zsvs.sk/upload/files/OZ_0... - Transpetrol http://www.transpetrol.sk/wp-content/... Od tých, čo nemajú tlačiva online, tak požiadaš v sídle firiem o identifikáciu spolu so situáciou stavby.
Odpovedať
@janetbla Áno, od týchto už máme: ZSE-Distibúcia, Eustream-nástupník Slovtransgaz, Slovak Telekom, Zapadoslov.vodárenská spoločnosť, Distribúcia SPP, NASES a Orange. Transpetrol zatiaľ neposlal odpoveď, ale my sme im poslali žiadosť. Ja len že či tam nie je nejaká záludnosť, napr. ST. a.s RCSI neviem čo je, niekto spomínal aj Satro že môžu pýtať, no neviem kto všetko má sa k tomu vyjadriť, popritom vedenie tam má len ZSE-Distribúcia a Západoslov. vodárne. Tí ostatní len parazitujú na tom a pýtajú za každé vyjadrenie peniaze. Napr. známy sa čudoval že od hasičov nemusíme pýtať stanovisko, no nám tá pani na stavebnom to ani nehovorila a ani nezakrúžkovala na tlačive. Dúfam že pri podaní žiadosti to nebudú pýtať.
Odpovedať
@trubiroh dotknutými orgánmi v stavebnom konaní sú správcovia exist. vedení, ktoré budú dotknuté stavbou.. Na SÚ predsa orientačne vedia aké vedenia sa nachádzajú v obvode stavby, ale napr.aj plánované, pokiaľ bolo na nich vydané územné rozh. Ukáž na SÚ toto §§ znenie, čo má urobiť SÚ, ktoré túto povinnosť prenášajú na stavebníkov, ktorí za vyj. od správcov sietí, na ktoré sa nenapájajú, musia platiť. Stavebnú úrady majú postupovať...podľa § 61 ods. 6 SZ, ktorý znie: (6) Stavebný úrad upovedomí dotknuté orgány vždy jednotlivo. Tieto orgány sú povinné oznámiť svoje stanovisko v rovnakej lehote, v ktorej môžu uplatniť svoje námietky účastníci konania. Ak niektorý z orgánov štátnej správy potrebuje na riadne posúdenie dlhší čas, predĺži stavebný úrad na jeho žiadosť lehotu pred jej uplynutím. Ak dotknutý orgán v určenej alebo predĺženej lehote neoznámi svoje stanovisko k povoľovanej stavbe, má sa za to, že so stavbou z hľadiska ním sledovaných záujmov súhlasí. Podľa § 62 ods. 3 SZ, ktorý znie: (3) Stavebný úrad ZABEZPEČÍ stanoviská dotknutých orgánov, ich vzájomný súlad a posúdi vyjadrenie účastníkov konania a ich námietky. Podľa potreby SÚ zašle oznámenie na Slovenské telekomunikácie a.s. Košice, RCSI, Poľská 4, Košice /miestne a diaľkové vedenia/ Hasiči sa k jednoduchým stavbám nevyjadrujú. Proj. dok. k žiadosti o SP musí obsahovať aj časť - projekt požiarnej ochrany, ktorý vypracuje projektant - odborne spôsobila osoba na požiarnu ochranu..
Odpovedať
@janetbla Ten projekt požiarnej ochrany máme, no zajtra zavolam na stavebný úrad či mi ešte niečo chýba, aby som zbytočne nečakal na nejaké vyjadrenie k sieti, ktoré ani nebudem potrebovať. Ja len že či tu nie je niekto z Nitry, kto požiadal o stavebné povolenie v nedávnej minulosti, či si nepamätá, čo ešte môžu požadovať na stavebnom úrade.
Odpovedať
@trubiroh ja som vybavovala v máji, pre lokalitu Janíkovce, dal si tam všetko čo aj my sme dávali, nič viac nepýtali, ani Satro, hasičov už vôbec nie a od nás nechceli ani transpetrol... len povolenia na používanie komunikácie, stačil dokonca len Slovak telekom, zsv, zse, spp, a všetky úrady čo si písal
Odpovedať
@zojaja Diky pekne za info, tak potom by som mal mať všetko, tie ostatné ako komín, životné prostredie, žumpa, pamiatkový úrad mám, aj prípojky mám odsúhlasené(elektrinu už mám zapojenú a vodu odsúhlasili). Pomaly môžem podať žiadosť. To koľko úradov sa k tomu vyjadruje je neuveriteľné, už som čakal kedy niekto povie že aj kuriérske služby sa musia vyjadriť a slovenská pošta :-)
Odpovedať
@trubiroh ;-) za málo... no je to veselé! žiadosť podaj čo najskôr, a keby dačo tak ti zavolajú, ale podľa toho čo si písal máš všetko! držím palce a mohol by si mi napísať do IP meno tej čo ťa má na starosti? a nezabudni ich stále otravovať a pýtať sa v akom je to štádiu, aspoň raz za týždeň tam behnúť, a keď sa posielali oznámenia o začatí stav. konania, tak som to všetkým susedom dala podpísať osobne - nosila som so sebou aj projekt - bolo to nie len rýchlejšie ale aspoň sme sa porozprávali a vedeli na čom sú a tým pádom som aj ja vedela že nebudú robiť problémy a nebude sa predlžovať lehota! :-)
Odpovedať
@zojaja Susedom sme to už hovorili v lete že plánujeme tam stavať, považovali sme to za slušnosť, aby sa to dozvedeli od nás nie od stavebného úradu.
Odpovedať
no, okolo nás ešte nikto, tak sme trošku hľadali, ale našli, a teraz dúfame, že sa nerozhodnú postaviť nejaký poschoďák :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?