Stavebné povolenie na starý dom s prístavbou

Ahojte priateľia. Chcem sa opýtať, prerábame starý rodinný dom a k tomu chceme urobiť prístavbu. Samozrejme na prístavbu potrebujeme stavebné povolenie na ktorom sa už pracuje. A snáď za pár dní ho už budeme aj mať. Ale moja otázka je že keď už budem mať toto stavebné povolenie čo potom ďalej treba vybaviť? Viem že inžinierske siete, ale na tomto dome už inžinierske siete sú, keďže je to starý dom v ktorom sa dá fungovať. Tak aký bude ďalší postup o čo ja budem žiadať v podstate? Neviem či sa správne pýtam. Ďakujem za každú odpoveď, ktorá mi pomôže.
Odpovedať
@aladin92 ale asi aj tak budete potrebovat stanoviska od elektrikarov-kedze sa moze zmenit kapacita hlavneho istica kvoli dostavbe a tiez elektromer uz musi byt volne pristupny z verejnej komunikacie-teda na plote, tiez plynari-tak isto sa musia vyjadrit aj ked tam plyn nikde nie je, napojenie na cestu a dopravny inspektorat-ved opat budete musiet vozit material na pristavbu, vodari taktiez-pravdepodobne v pristavbe pribudne nieco z tzb, ak tam chcete novy komin do pristavby- tak suhlas s malym zdrojom znecistenia, telekom taktiez potrebujete stanovisko-ze pri kopani nepretnene nejaky kabel,... Takze asi ako pri novostavbe
Odpovedať
@aladin92 za pár dní budete mať stavebné povolenie alebo projekt pre stavebné povolenie? To je rozdiel. Po vydaní stavebného povolenia, musíte počkať na jeho právoplatnosť. Následne môžete stavbu realizovať v sulade s podmienkami stavebného povolenia a schválenu projektovou dokumentáciou. Napr. oznámiť na SU zaciatok prác, viesť stavebný denník a pod.
Odpovedať
@aladin92 ahoj neviem či som správne pochopila ale ak sa už na stavebnom povolení pracuje tak všetky veci ohľadom papierovačiek by si mal mať vybavené a doložené nie? Nemyslel si len projekt j stavebnému povoleniu? My sme komplet rekonštruovali starý dom a robili k nemu prístavbu. K stavebnému sme vlastne potrebovali len vyjadrenie zo životného prostredia nič iné. Potom sme riešili elektrikárov lebo kábel išiel vzduchom a mali sme povinnosť že musí ísť pod zemou a tak isto nový elektromer prístupný zvonku musel byť. To isté aj vodári keďže sa prekladali hodiny lebo SÚ nariadil povinnosť spraviť vodomernu šachtu prístupnú zvonka.
Odpovedať
@halnas pardon myslel som projekt. Zle som sa vyjadril.
Odpovedať
@luckapav myslel som projekt od architekta a potom teda tie vybavovačky okolo toho. zle som to napísal. ďakujem pekne za odpoveď. Presne takto to budeme mať aj my, akurát že nebudeme prekladať hodiny. Takže dobre vedieť že tam je ešte to životné prostredie riešiť. A tú elektriku taktiež.
Odpovedať
@aladin92 možno ani to životné prostredie, to uvidíš, my sme to museli mať kvôli tomu že sme tu budovali žumpu,bol tu len trativod a dávali sme krb. Ak by si potreboval ešte nejaké rady kľudne napíš správu
Odpovedať
@aladin92 opýtaj sa na stavebnom úrade, ktoré dotknuté orgány a správcovia sietí sa k projektu majú vyjadriť, takto je to veštenie z gule, každý stavebný úrad má svoj postup a každý projekt sa rieši individuálne, nie je jednotný postup
Odpovedať
@aladin92 v tom prípade to záleží od lokality a konkrétneho projektu. Ideálne pre Vás, ak sa nevyznáte, je ísť na stavebný úrad a s nimi to prekonzultovať, určia Vám okruh dotknutých orgánov, ktoré požiadate o vyjadrenie. Možnosti je mnoho, tiež záleží od druhu stavby či ide o jednoduchú stavbu, pridávate krb a nový komín, umiestňujete prístavbu na pozemok s označením záhrada? ... atď.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?