Stavebné povolenie na prestavbu umakartovej kúpeľne

Chcela by som poprosiť o radu. Je potrebné stavebné povolenie na prestavbu bytového jadra - umakartovej kúpelne? Nemám s takýmito vecami žiadne skúsenosti. Ďakujem za pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj zoe, potrebuje sa stavebne povolenie.. my uz to mame za sebou a taktiez sme prerabali bytove jadro (umakartovu kupelnu)..
Odpovedať
no mam pocit, ze to staci iba oznamit ... my sme sice prerabali pred 4,5 rokmi a stacilo to oznamenie, nie povolenie... vedla nas idu akurat susedia prerabat jadro, tak ak to treba, velmi by ma to zaujimalo...
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna tiež stačí len ohlásiť správcovi :-| ak neburaš nosné priečky samozrejme :-p
Odpovedať
Stavebne povolenie nepotrebujes ale ohlasku stavebnych prac. Tu si mozes vybavit na prislusnom mestskom respektive obecnom urade. Ak si z mesta tak vacsina miest ma uvedeny formular na ohlasenie stavebnych prac ako tlacivo na webovej stranke. To vypis a priloz povodny a navrhovany stav plus suhlas spravcu domu respektivne spolocenstva vlastnikov bytov.
Odpovedať
My sme to vybavovali pred mesiacom.Museli sme to ohlásiť na bytovom družstve,kde sme samozrejme zaplatili poplatok 4 eurá.S týmto potvrdením sme museli ísť na miestny stavebný úrad nahlásiť rekonštrukciu byt.jadra.Potrebovali sme tam aj nákres po rekonštrukcii.Tam sme neplatili nič a cca o týždeň nám prišlo schválenie a povolenie.Platí to 2 roky.My začíname koncom tohto mesiaca.
Odpovedať
Profilova fotka
My tiež prave prerabame umakartovú kúpeľnu a pýtali sme sa susedov, ktorý to už majú za sebou a trebalo ísť na mestský úrad to oznámiť, tam sme vyplnili tlačivo, zaplatili 16,5 eur a este priložili list vlastníctva a statický posudok, ktorý nas stal 40 eur. Byt je v osobnom vlastníctve. Na bytový podnik sme neoznamovali, teraz to čítam prvykrat, tak dufam, ze sme niečo neprešvihli
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte, ako je to aktualne, ak chcem vymenit umakartove jadro za murovane? Dispoziciu ponechame.
Odpovedať
Profilova fotka
@riana12 Stačí oznámiť správcovi - nezabudni dať oznam na vchodové dvere pre susedov :-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?