Stavebné povolenie na dvojpodlažný dom

Ahojte. Dnes som bola na stavebnom úrade a povedali mi, že keďže chceme stavať a máme projekt na 2podlažnú budovu, treba to spraviť v dvoch konaniach, keďže pani na úrade bola veľmi "milá" a dala mi len papier na návrh na vydanie rozhodnutia o umiestnení stavby a k tomu komentár "všetko tam máte napísané", tak teraz neviem čo s tým. Vedeli by ste mi niekto poradiť?
Odpovedať
musite splnit vsetky poziadavky ktore su tam vypisane t.j. vyjadrenia od spravcov sieti cize t com. spp. energetika, vodary dostanete vyjadrenia s ktorimi pojdete na stavebny urad kde sa zahaji konanie. musite mat list vlkastnictva katstralnu mapu a projekt domu s osadenim na pozemok.
Odpovedať
@kikafilipko my sme tiez stavame 2 podlaznu stavbu (respektive 3 lebo mame aj pivnicu) no nam slucili tieto 2 konania (uzemne + stavebne)
Odpovedať
@mrdos takže ak to dobre chápem, tak musím ísť na spp, na elektrárne, vodárne.... a tam si mám pýtať vyjadrenie k územnému konaniu + stavebnému povoleniu. A keď to budem mať, mám to odovzdať na úrade a potom už je na nich či mi to schvália? Alebo najprv budem musieť dostať vyjadrenia od spp, plynárov.. na územné konanie a keď to schvália, znova to budem musieť obehať kvôli stavebnému povoleniu?
Odpovedať
@marrad ako to, že Vám to zlúčili? Ja som sa pýtala či by sa to nedalo v jednom a povedala mi, že to sa tak nerobí.
Odpovedať
Profilova fotka
@kikafilipko stavebný zákon delí stavby na jednoduché, a stavby. Rodinný dom poschodový do 300m2 je stavba, dvojpodlažný dom s podkrovím je jednoduchá stavba, tam sa územné konanie a stav. povolenie môže zlúčiť. K žiadosti o stavebné povolenie budete potrebovať stavebný dozor s okrúhlou pečiatkou,ten by mal vedieť všetko, čo potrebujete zariadiť.
Odpovedať
Profilova fotka
čo ja viem, tak musíte mať projekty k územnému konaniu a potom projekty k stavebnému konaniu. V územnom konaní sa zakreslia všetky inžinierské siete a k stavebnému konaniu komplet architektúra aj s profesistami. Nie je to také jednoduché, ako to vyzerá.
Odpovedať
@kikafilipko tie vyjadrenia postacuje jedenkrat vybavit. najprv sa vyberte s projektom domu a osadenim , listom vlast katastralou mapou - ku T com, elektrikarom, vodarom, pamiatkovy urad, urad životneho prostredia, to trva zhruba 3 tyzdne kým to vydaju s tymito vyjadreniami sa vyberte na stavebny urad kde sa zacne konanie ( pri nasom boli susedia ci nemaju namietky na stavbu ) ak nie tak vam vydajutak by vam mali vydat doklad ( v nasom pripade o zluceni uzemneho a stvebneho konania) u vas sa to asi bude lisit - neviem preco. a stym dokladom sme sli na pozemkovy urad kde do tyzdna vydali tiez doklad o prebehnutom konani to sme zaniesli na stavebny urad spolu s osvedcenim od stavebneho dozoru . tam to konci . mi tiez cakame 2 - 3 tyzdne kym vydaju stabene povolenie. stoji to pekny peniaz na poplatkoch a aj na nervoch. prajem vela stastia. ;-)
Odpovedať
@kikafilipko ja neviem ale v tom liste citovali paragrafy podla ktorych to zlucili....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Presne tento problém riešime tentokrát!!! Presne navlas to isté. No tak my sme to vyriešili celkovou úpravou projektu, kde sme mali jedno nadzemné podlažie a podkrovie... Panička na úrade, takisto veľmi "milá" len pekne sklopila ušká. :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?