Stavebne povolenie k zacatej terase

Ahojte,k domu sme zacali pristavovat terasu mame zaklady no nemame este povolenie.chceme ho vybavit,co nas caka?mozu nam dat aj pokutu?aku?
Odpovedať
a naco ti je povolenie na terasu vlastne? Este povedz, ze ju chces dat zapisat do katastra nasledne
Odpovedať
Musim lebo nasledne chcem brat hypoteku a budem rucit domom
Odpovedať
Profilova fotka
projekt, ak je to rozostavaná stavba žiadosť na zmenu rozostavanej stavby, súhlas obce(mesta), vyňatie z pôdneho fondu, vyjadrenia dotknutých orgánov a inštitúcií, rovnako ako na začiatku stavby. Nepodceňovať, videl som terasu 2,5x10 vo vilovej švrti, išiel cez roh verejný vodovod, prišlo sa na to náhodou, resp, pri vyjadrovačkách.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je poda vynata, da sa i ohlasit ako spevnena plocha. Geodet to zameral, mame to i v LV
Odpovedať
@jankazb mozes mi k tomu viac napisat? A potom na tej spevnenej ploche mozem stavat?
Odpovedať
@lucinka731 A čo to má spoločné s ručením s domom ? :D :D U známych sa nadstavovali druhé poschodie na rodinnom dome bez stavebného povolenia :) Následne naňho prenášali hypotéku z bytu. Aj keď druhé poschodie bolo komplet postavené, malo okná, schodisko, steny, omietky, elektroinštalácie a dokonca už aj malovky a podlahy, tak nebol problém :) Znalec povedal iba, že to vrchné poschodie je "na čierno" tak zaráta hodnotu iba prízemia :) A tak aj bolo a tak sa aj hypotéka preniesla ...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 znalec by ma dostat po paprciach :). To nie je len o tom, ze nezapocita poschodie, ale celkovo taka stavba straca na hodnote.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucinka731 co napisat? Nas pripad. Vynaty pozemok pod terasu bol vopred, terasu sme urobili zo zamkovej dlazby. Geodet to zameral,zakreslil. Isla som na nu vybavit povolenie drobnej stavby, mila pani na urade povedala ze naco byrokraciu,ze to da ako spevnenu plochu. Je to asi aj o pristupe uradnikov. Ved zajdi na urad a popytaj sa na moznosti a budes mat najpresnejsiu info.
Odpovedať
@jankazb no len ta nasa bude prilepena k dome a bude mat betonovy zaklad lebo je vo vyske 1m. Bola som na urade myslela som ze nam staci oznamenie pani ma sprdla ze potrebujem povolenie. Strasna bola. Preto sa bojim pokuty teraz ked to chceme zlegalizovat. Zaklady uz mame
Odpovedať
@lubk0 cudny znalec. Znamym sa to takto nedalo museli dodatocne si dat vsetko zapisat co mali na cierno
Odpovedať
Profilova fotka
@lucinka731 no drobna stavba to je, ked je to nieco samostatne, ked je to spojene zo stavbou treba stavebne, zial je to tak v zakone. Najhorsie je, ze takto dopadnu len poctivci. Tym co sa na to vyprdli, spravili a neriesli na to nikto nepride. Iba ak ho nabonzuje nervozny sused :)
Odpovedať
@majkoj Hej, veď ja nehovorím, že na to dostali super posudok :) Možno to bolo aj ponížené, to už ťažko odhadnúť, každopádne na výšku hypo, ktorú tam z bytu prenášali to bohato stačilo :) @lucinka731 Hej, znalec od znalca :) Ja vôbec sa čudujem, ako oni fungujú ... Známy mal hypo zobranú na otca, 1 rok dozadu si ju prehadzoval na seba, mal v byte znalca a prosil ho o čo najväčší znalecký posudok. Po neviem ako škemraní im dal znalecký posudok na 50 tis. Eur a že viac fakt nemôže, lebo by ho aj tak vraj neuznali ... Úver sa bral v SLSP ... Teraz o rok ten istý byt predával ale mal cenu na inzeráte 55 tis. Eur, chalan čo ho kúpil si tam zavolal vlastného odhadcu a znalecký mu vyšiel na 58 tis. Eur !!! O 8 tis. Eur viac, za 1 rok. V byte za ten čas pribudla klimatizácia :D To je všetko :D Čo je ešte lepšie, tá istá SLSP znalecký v pohode uznala ... Proste sú znalci a znalci ... U niektorého sa dá, u niektorého nie ... Nič to však nemení na tom, že keď potrebuješ takého, čo to urobí podľa teba, vždy sa niekto nájde :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?