Stavebné povolenie k domu kde chceme aj podnikať

Profilova fotka
Chceme stavať rod. dom a pozemok máme v centre obce kde by sa dalo aj podnikať, neviete nám poradiť ako je to potom so stavebným povolením a ako máme riešiť inžinierske siete v miestnosti , kde chceme podnikať (išlo by buď o kaderníctvo, alebo obchod). Musíme už pri stavebnom povolení udávať že túto miestnosť budeme využívať k podnikaniu?
Odpovedať
@pallinko podľa mňa by si mal uviesť,že to bude polyfunkčný dom.Voda,elektrika,kúrenie by mali mať podružné hodiny,lebo iná sadzba je na podnikanie a iná domácnosť.Niekde chcú samostatné hodiny?!lebo ako by si preukazoval náklady?treba sa radšej ísť dopredu opýtať,moja dcéra má kaderko,preto už teraz treba vedieť dopredu čo to bude,lebo pri kaderku musíš mať v miestnosti ventilátor,samozrejme teplú vodu,odpad a samostatné WC pre zamestnancov,sprchu a samostatné WCa j pre zákazníčky,možno sa čosi zmenilo treba sa ísť spýtať na hygienu.
Odpovedať
@pallinko netreba. nic inak riesit. Len pi poziadaj o dve odberne miesta na elektrarnach eventualne vodarne (plyn sa ti neoplati-) ( ako keby boli 2 byty v jednom dome) a podla toho urob rozvody- aby si si vedel uplatnit naklady v podnikani Po kolaudacii poziadas miestny urad o zmenu ucelu stavby na dany priestor v ktorom chces podnikat a je to vyriesene.. Kurenie bude rozdelit tazko ak nemas 2 kotle...riesil by som to elektrickym kurenim
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 tak nad sprchou som neuvažoval:) to je mi novinka, ale dalo sa čakať že to nebude lachké, ďakujem za info
Odpovedať
Profilova fotka
@montreal kúrenie bude v dome na jeden kotol, určite by som neriešil na elektriku. Išlo len o meracie miesta na elektriku pri podnikání.
Odpovedať
Radšej si otvor kaderníctvo bude to na zaciatok podnikania asi lepsie riešenie a nižšie vstupne náklady ako hned obchod. Vsetci chcú vyzerať perfektne tak o zákazníkov nebudeš mat núdzu. Drzim palce.
Odpovedať
@pallinko a v tejto dobe už ani nevedia čo by chceli,veru nebude to ľahké preto píšem radšej na hygienu sa rovno opýtať,lebo potom prerábať no.....
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 no veru s tým sprchovým kútom by to bolo komplikované:)to chcem pre manželku nech má zábavku
Odpovedať
dobrý den, ja sa chcem spýtať, ideme stavať dom, ktorý bude celý určený na podnikanie, je nutné vybavovať niečo inak ako pri stavbe domu na bývanie? dakujem. @montreal
Odpovedať
@michalpd1977 stale sa da objekt preklasifikovat na podnikatelsky. N ie je to ziadna vacsia byrokracia ako ked chcete preklasifikovat len jjeho cast. Sam som robil aj jedno aj druhe...bez problemov. Dom som staval ako na byvanie a neskor ako som pisal vyssie som poziadal o zmenu ucelu stavby celej ci casti. Jedine co musi vyhovat napr hygiene, hluk ak je v zastavanej casti a hlavne...treba suhlas susedov na podnikanie.. Urcite neurobite chybu ak sa teraz opytate susedov ci s vasou podnikatelskou cinnostou budu suhlasit a na urade ci na danu cinnost musite v objekte splnit nejake podmienky ) napr ak chete mat rentgen musite mat steny z olova napr..)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?