Stavebné povolenie bez vybratej stavebnej firmy

Ahojte Chcel by som sa opýtať ako to je zo stavebný povolením, ak by sme chceli riešiť podanie na stavebnom úrade ale ešte nemáme vybratú dodávateľskú firmu. Stým , že by sme chceli súbežne zadať projekt na stavebné povolenie ktoré by už prebiehalo a počas tohto priebehu hľadať stavebnú firmu. Teda nechcem postupovať tak, že najprv nájdem firmu a až potom budem zadávať žiadosť o stavebné povolenie. Je možné nejakým dodatkom potom zapísať (doplniť stavebnú firmu) k stavebnému povolenie? Je možné nejakým spôsobom podať žiadosť o stavebné povolenie ak ešte nemám vybratú stavebnú firmu? Ďakujem Ľubo
Odpovedať
@topsprezent1 do žiadosti uvediete, že stavbu budete uskutočňovať dodávateľským spôsobom. SÚ Vám do stavebného povolenia uvedie podmienku, že do 15 dní odo dňa, kedy budete mať vybratú firmu, túto nahlásite na SÚ. Zhotoviteľ stavby nie je účastníkom konania ani dotknutým orgánom v stavebnom konaní.
Odpovedať
@janetbla ďakujem a následné nahlásenie vybranej firmy prebieha cez konkrétne tlačivo alebo stačí mail či je to individuálne a záleží od SÚ?
Odpovedať
@topsprezent1 to už je vecou prísl. SÚ, ale hádam aj emailom by postačovalo
Odpovedať
@topsprezent1 ešte som zabudla napísať, že SÚ následne preverí, čí zhotoviteľ stavby je oprávnený uskutočňovať stavbu podľa toho, či sa jedna o jednoduchú stavbu, alebo nejakú väčšiu nad 300 m2 zast. plochy. Niektoré firmy majú v predmete činnosti na uskutočňovanie len drobné a jednoduché stavby.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?