Stavebné povolenie bez LV

Profilova fotka
ahojte,mam jednu otazocku na skusenejsich...idem kupovat pozemok ...mame nachystanu zmluvu o buducej zmluve lenze hacik je v tom ze realne budem moct odkupit a vpisat pozemok na kataster az v marci (poziadavka terajsej majtelky) cize pravoplatny vlastnik budem az v marci..chcem sa spytat ci sa da nejak osetrit resp.polozit zmluva aby som si este pred marcom mohol zacat vybavovat SP a ine papierovacky kedze este nebudem realny vlastnik na LV dakujem za odpovede a pomoc
Odpovedať
Moj nazor je ze to nie je mozne vo svojom mene. Moze to zacat riesit kvazi aktualna majitelka s tym ze ti da splnomocnenie, vsetko obehas ty a bude to na jej meno a ked kupis pozemok prevediete aj prava a povinnosti vyplyvajuce zo stavebneho povolenia na teba.
Odpovedať
Možné to je, ale museli by ste medzi sebou uzatvoriť napr. nájomnú zmluvu (s čím zase niektoré stavebné úrady majú problém). @dgerzo Váš názor nie je správny.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za rady, ale nestačiloby nejaké overené písomne vyjadrenie že mi povoľuje konať ,,papierovačky,, resp nejaké vecne bremeno ? Hľadám najjednoduchšie riešenie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matejzatko a co tak sa opytat na prislusnom SU?? tu ti moze hocikto poradit hocico
Odpovedať
Profilova fotka
@matejzatko Ahoj. my máme uzatvorenú nájomnú zmluvu. Síce sa všade na úradoch čudovali, ale všetko máme schválené, podpísané a staviame. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zvalik ďakujem za info , aj právnik mi odporučil ísť touto cestou :-)
Odpovedať
@matejzatko stavebník k stavebnému pozemku musí pri žiadosti o stavebné povolenie preukázať vlastnícke, alebo iné právo k pozemku.. Iné právo k pozemku sa preukazuje zmluvou uzatvorenou s vlastníkom pozemku, ktorý je uvedený na LV.. Môže to byť aj zmluva o budúcej kúpno predajnej zmluve.. Nájomná zmluva a jej podmienky neprechádza na právnych nástupcov.
Odpovedať
@janetbla ale on nechce podavat ziadost o stavebne povolenie, ale vybavovat suhlasy. Ja som mal vybaveny suhlas od ZSE, vodarni, plynarni a pozemok este na LV nebol moj... Stacila kupna zmluva. Rovnako projekt pre stavebne povolenie bol hotovy a este som nemal LV.. Otazka je, preco to teta chce predat az v marci... Ked si to chces vybavovat vopred, mal by si mat 101% istotu, ze ti to preda. Inak su to len vyhodene peniaze. Aj ked ti podpise najom. V marci zrusi teta najomnu zmluvu, mas suhlasy, ale pozemok nie... @matejzatko
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?