Stavebne povolenie a vyjadrenie dodavatela elektriny

Zdravim Vas. Riesim SP, vodarne a SPP jednoduchy postup. Ocakaval som rovnako jednoduchy aj pri ZSE, na ktore ma odporucili zo stavebného uradu. Na moje prekvapenie mi vsak na zákazníckej linke ZSE bolo oznamene, ze najskôr musim podat ziadost na Zapadoslovensku distribucnu. Vysypalo sa na mna mnozstvo informacii co vsetko treba a ze to treba poslat, alebo priniest priamo do BA. Na moju otazku, ci cele Slovensko posiela ziadosti do Ba mi bolo povedane, ze hej. Neviem ci ma spravne pochopili, hovoril som celkom zrozumitelne, ze potrebujem stanovisko k SP. Ako ste riesili vy stanovisko od ZSE, SSE, VSE? Novostavba bungalovu v ramci novej ulice, kde su dovedene siete na pozemky. Hodiny tam nie su. To co je za hlupost, riesit to vsetko cez Distribucnu, cakat 30 dni, plait a potom zas riesit cely kolotoc so ZSE????
Odpovedať
Profilova fotka
@wilder01 ano takto to funguje. musis im poslat projekt, situaciu na pozemku a myslim plan IS a k tomu sa vyjadria ci suhlasia alebo nie. a cez distribuciu sa to riesi preto lebo kable su ich. ak budes sa pripajat k nim. a aj preto aby vedeli ci im nahodou neplanujes krizovat s tvojim domov miesto kadial idu ich kable.
Odpovedať
ja som to riešil pred mesiacom vo VSD a išiel som na pobočku do prešova so žiadosťou o pripojenie a katastrálnou mapkou s označenim môjho pozemku, do tyždna mi prišlo vyjadrenie kde sa môžem zapojiť, zakopal som rozvodnu skrynu vytiahol kabel do 3 metrov na stlp zapojil hlavny istič vybavil reviznu spravu a s revíznou spravou som išiel na elektrarne kde som už podpisal zmluvu o pripojeni do 5 dni ta potom zapoja
Odpovedať
Ziadna tarcha na pozemok, nic pod nim nejde, nova lokalita, nova ulica. Ratal som max 30 dni na ZSE, takto mozem ratat 60. Robime pre ludi v praxi.
Odpovedať
u mna všetko od prvej žiadosti o pripojenie po zapojenie elektromera trvalo asi mesiac
Odpovedať
Profilova fotka
vyjadrenie od ZSE k stavebnemu konaniu nie je potrebne. Ale od ZSD uz ano.
Odpovedať
Vdaka za info. Tak na stavebnom urade by si mali zmenit infodokumenty, co davaju ludom.
Odpovedať
@wilder01 Ako už vyššie napísali, stanovisko nedáva ZSE, či VSE alebo SSE, ale Západoslovenská distribučná, ktorá sídli na Čulenovej ulici. Zákaznícke centrum tam zrušili, tak sa žiadosti posielajú poštou, alebo sa môžu odovzdať v podateľni. Tento prevádzkovateľ siete (na rozdiel napr. od BVS alebo SPP Distribúcia) nemá vzor tlačiva. Treba si napísať list so žiadosťou o stanovisko k SP. Zároveň so stanovisko zašlú aj zmluvu o pripojení do siete, ktorú treba podpísať a zaplatiť poplatok 209 EUR. Stanovisko posielajú do mesiaca.
Odpovedať
Trhova ekonomika a ustretovy pristup k zákazníkom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?