Stavebné povolenie a územné rozhodnutie

Chcel by som sa opýtať, ked spájam stavebne konanie s uzemným rozhodnutím aku žiadost treba podat
Odpovedať
Spajat to moze pokial viem iba stavebny urad, ten rozhodne, ci je mozne uzemne a stavebne konanie spojit do jedneho. Podavat by sa ale malo v takom pripade tlacivo so ziadostou o stavebne povolenie.
Odpovedať
@1imothep schvaluje to stavebny urad a musis mat aj suhlas mesta/obce na spojenie konani
Odpovedať
No dnes som bol na stavebnom úrade a som zhrozený z toho ich jednania a postoja. Povedali mi, že mi treba podať tlačivo Ziadost o vydanie stavebneho povolenia na vystavbu rodinneho domu a teraz pozor mám na to tlačivo rukou niekde dopísať že žiadam aj o územné konanie. Proste také tlačivo neexistuje, ale hlavná vec že takéto spoločné konanie je možné.
Odpovedať
@1imothep moja skusenost: pokial je situacia jasna, pozemok je jasne v uzemnom plane obce, v intravilane, tak neexistuje ziadna prekazka, preco by sa nemohli tieto dve konania spojit, teda okrem jesitnosti daneho uradnika. je dobre najskor zajst za starostom obce, resp. na mestsky urad a obe ti da potvrdenie , ze na parcele XY suhalsia s vystavbou samostnane stojaceho rod. domu....blb bla... s tymto a so ziadostou o spojenie konani( ja som mala len velmi jednoduchy vzor stiahnuty niekde z netu) a s tym tlacivom ktore si vyzdvihnes na stav. urade Ziadost o uzemne konaie ( tam su hlavne tie razitka od SPP,. SEE, slovak tlekom,...atd...) plus, zoznam susediacich parciel a ich vlastnici, cisla LV a ich adresy .. tak s tymto som sla na stav. urad, kde ma mila pani poslala do kelu, ze sa nic spajat nebude - ale to je nas pripad, bola tam mala nezrovnalost s hranicou intra/extra villana----uz sa na tom tearz pracuje. ked ti da pani potrvrdenie o spojeni konani, s nim uz mozes ist na pozemkovy fond zaplatit drahemu statu za vynatie zo svojej vlastnej parcely:))) teraz cez tieto shity prechadzame osobne, tak preto to nahodou viem)
Odpovedať
Profilova fotka
nam povedali ze nam to spoja, ale zatial mame len uzemne rozhodnutie teda ziadost a 18. 3 mame stretnutie ak nikto nic tak to bude vybavene a dnes som sa pytala do kedy by mohlo byt stavebne tak ze cca. do mesiaca co by bola spica, tak sa necham prekvapit... a vyjadrenie od SSE, SPP, pozemkovy fond, t-com .... uz som i 2 projekty odovzdala, suhlas autorizovanej osoby ze bude stavebny dozor robit ale kazdy uradnik je iny, my staviame na dedine tak mozno je to trosku jednoduchsie ale mame vela susediaccih pozemkov, ale co sme sa informovali skor u susedov tak nikto nemal nic proti tak hadam to pojde hladko
Odpovedať
No toto je možné iba na základe nášho jednoznačného stavebného zákona je to na výsmech lebo aj po naštudovaní staveného zákona som sa o tom nič nedozvedel proste asi zákon zasa stavia do pozície Boha stavebný úrad ktorý rozhoduje na základe modrých očí alebo v horšom prípade obsahu peňaženky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ja mám z toho guláš tak čo to treba vlastne podať ? Máte niekto to tlačivo ? Ďakujem
Odpovedať
@shadow39 chod na obecny urad a tam ti daju tlacivo aj vysvetlia
Odpovedať
Mne dnes povedali, že pokiaľ mám dom jednopodlažný, tak sa konanie o stav. povolenie a územné rozhodnutie zlúči. Ak by som mal 2 obytné podlažia, tak to musí ísť osobitne.
Odpovedať
@shadow39 nám starosta vydal vrámci stavebného zlúčenie konaní ktoré vzápätí od nás žiadali na pozemkovom a lesnom úrade...
Odpovedať
@thodosy ja mam dve a musim to osobite riesit
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, nam zrejme nezlucia uzemne so stavbenym pretoze vraj nas dom nebude jednoducha stavba. Zaujimalo by ma, za aku dobu vam vydali uzemne rozhodnutie odo dna, kedy ste odovzdali vsetky potrebne papiere? ako dlho im to trvalo? je na to aj nejaka zakonna lehota? dakujem pekne za odpovede
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?