Stavebné povolenie a stavebník

Dobrý deň, chcela by som sa informovať, či je lepšie, aby na stavebnom povolení boli zapísaní obaja alebo stačí len jeden stavebník S priateľom budeme mať svadbu o pól roka, ale stavebné povolenie chce začať vybavovať už teraz, kôli tomu, aby sme mohli začať stavať už na jar. Pozemok je však jeho.
Odpovedať
Ak budeš chcieť byť na stavebnom povolení aj ty musí ti priateľ predat/darovať časť pozemku . My sme to tiez absolvovali . Darovacou zmluvou 1/4 mi priateľ daroval. Ak nebudeš vlastníckou na stavebné povolenie ta nezapisu. Hypo na dom budeme mať brat spolu a tak som aj musela byť ... a tiez aj chcela kedze tam budú aj moje peniaze :) . Spísanie darovacej zmluvy a zapísanie na katastertiez nejaky čas trva takze ak tam mas byť zapisana tak hor sa do vybavovania. A ešte ak chcete na jar stavať tak na vybavovanie SP je najvyšší čas.
Odpovedať
Skúsim to ešte nejako poriešiť. Ďakujem za info 😊😉
Odpovedať
@ikina30 nie je nutné prepisovať pozemky, na projekte aj na žiadosti o stavebné povolenie môžete byť uvedený obaja.
Odpovedať
Stavebne povolenie nie je dolezite, dolezite je co bude na LV az sa stavba skolauduje. TO rieste iba ak by to pozadovala banka, ale urcite si to vyjasnite s partnerom.
Odpovedať
Profilova fotka
@ikina30 myslim ze staci aj najomna zmluva aby ste mohli byt na stavebnom povoleni obaja...my to budeme riesit tak
Odpovedať
@spiderhst @ikina30 kamarát v ZA mal na projekte aj na žiadosti seba aj priateľku a aj napriek tomu mu vydali stavebné povolenie len na neho kedze na LV bol on. A nam to povedali v banke aj na su v HC ze aby sme boli na lv obaja . Tak neviem . Na projekt vás projektant v pohode napíše aj do žiadosti si môže clovek napísať co chce ale závisí na SU . Možno niekde to v pohode daju. Ja hovorím vlastnu skúsenosť :)
Odpovedať
@ikina30 ak budete brat hypotéku spolu treba sa informovať v banke ci musíte byť vlastnickou aj vy alebo stačí nájomná zmluva ako píše leni 182, prípadne som počula vraj aj nejaky papier spisany s priateľom ze vám povoľuje stavať na pozemku . A to isté na SU sa treba informovať :) . Nám to vsak nestačilo. Chceli na SÚ aj v banke aby sme boli na LV obaja .
Odpovedať
Čo sa týka úveru, pokiaľ je pozemok písan len na neho, v tom prípade si berie úver len on. Keď však vyženieme chalupu pod strechu, úver prefinancujeme a založíme stavbu, tam sa už budeme podieľať obaja.😊 Máme problém, že nemáme čo zaližiť, s toho dôvodu budeme riešiť situáciu takto. Na LV budeme písaní obaja, avšak chcem, aby sme obaja boli písaní aj na stavebnom povolení ako stavebníci. Tam však vzniká problém, keďže nie som majiteľ pozemku.
Odpovedať
@ikina30 my sme tiež ručili len pozemkom na začiatku. hypo sme brali ale hneď na celu výstavbu- na tranže. banke sme dali znalecky na pozemok a projektovú dokumentáciu k domčeku aby si stanovili budúcu hodnotu domu s pozemkom . na základe toho nám povedali akú max. sumu nám vedia poskytnuť . prvá tranža bola suma za pozemok a momentalne riesime zavkladovanie už rozostavanej stavby na základe čoho nám banka poskytne dalsiu tranžu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?