Stavebné povolenie a povodie Hornádu a Bodvy

Prosím poradte. Idem stavat RD na pozemku popred ktorý tecie jarok ktorý nie je zapísaný v katastri. Ale nakoľko existuje tak stavebný úrad žiada aby som zabezpečil vyjadrenie od povodia Hornádu a Bodvy k stavbe. Povodie samozrejme má v nejakých 1000 ročných mapách ten potok vedený. Na povodí mi povedali, že tento jarok sa bude regulovať, kedy nevedia, ale v nasledujúcich rokoch určite nie, ale niekedy že vraj bude. Takže chcú aby som 7 m od brehu koryta nič nepostavil dokonca ani plot. Ďalej jestvujúci vstup na pozemok ktorý je cez jarok urobený mi označili ako prekážku vo vodnom toku a chcú aby som dokladoval, že je dimenzovaný na preietok 100 ročnej vody lebo inak mi bude odstránený. Dá sa s tým niečo robiť? Ako mi môžu dať odstrániť vstup na pozemok keď už raz je tam.
Odpovedať
Profilova fotka
@1imothep ak jarok nie je zapísaný v katastri, ako sa dostal niekto k údaju o majiteľovi(správcovi)? Neznámy vlastník je niekto o kom neviete, ale je. To, že mostík stojí a je postavený načierno, neznamená, že tam môže byť. Nedívajte sa na vec len ako svoju potrebu, ale aj ako dopad na okolie. Vstup tam mohol byť odjakživa, ale ako brod, ktorý nebol prekážkou prívalovej vody. Plot na svojom pozemku postaviť môžete, a ochranné pásmo si môžu dať ako ťarchu.Máte pozemok zameraný? to Vám viac povie aké máte možnosti.
Odpovedať
Áno o tom mostíku dobre to beriem je potrebné ho legalizovať a dať mu nejakú tú právnu formu ale nie je mi jasné ohľadom toho, že v katastri nič nie je zapísané a zrazu sa niekto vynorí a povie to je moje a budeš robiť tak ako ja poviem. To mi pripadá ako keby že sme ešte stále v socializme. Povodie si vyberie nejakú mapu ktorá je fakt 1000 ročná a nepresná a nárokuje si niečo čo vlastne neexistuje veď to nie je v katastri. Dokonca mi povedali že tečie cez môj pozemok čo tiež nie je pravda.
Odpovedať
pozemok mám zameraný geodetom a jarok tečie pored pozemok asi 30 cm od mojej hranice a 30 cm od cesty
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?