Stavebne povolenie a neznami vlastnici

zdravim, ako sa na stavebnom urade pri posudzovani ziadosti o stavebne povolenie postupuje ak su majitelia susednych parciel neznami vlastnici resp. su to nevysporiadane pozemky. My mame nas pozemok na ktorom chceme stavat vysporiadany, vlastnime ho spolu s manzelkou. okolo nas je 13 parciel a vlastnici su kadejaki. alebo co sa stane ked si nepreberu postu (znami vlastnici) ? moze nam to skomplikovat vydanie stavebneho povolenia? vsetko ostatne projekt, siete... by sme mali mat v suchu.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie.Je to v sprave SPF a ti vydaju suhlas. Tiez sme tak mali, takze pohoda. Idealny stav :) Nehrozi tam ziadny novy sused/stavba.
Odpovedať
@bungydom27 My sme mali niečo podobné. Susedný pozemok 8 vlastníkov. Som zháňal ich adresy. Keby ich nezoženiem panička na úrade povedala že sa to robí verejným vyhlásením. Vyvesí sa to niekde na nástenku alebo kde to, a na všetko sú tam lehoty. Musí to tam visieť 15 dní, potom ďalších 15 dní musí visieť rozhodnutie a tak ďalej. Narátala mi to ale na 6 týždňov že by sa predĺžilo stavebné konanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@bungydom27 Presne tak , ak je ochota na úrade vyvesí sa verejná vyhláška a hotovo. AK JE OCHOTA NA ÚRADE !!!
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav a ak nie je tak to tiež musia tak urobiť
Odpovedať
verejna vyhlaska, cize casovo narocnejsie
Odpovedať
tak ok, to by nemuselo byt take zle... a co ked si niekto neprevezme postu? alebo je odstahovany a ma inu adresu, alebo uz zomrel? je potrebny suhlas kazdeho jedneho, alebo staci ked sa to odosle a ked sa urcitu dobu nikto neozve s neakou vyhradou sa to schvali.?
Odpovedať
@bungydom27 úrad oslovuje zainteresované strany aby v prípade potreby vyjadrili svoje námietky, ak tak niekto neurobí nikto ich do toho nútiť nemôže, ale zasa za nimi nikto ani čakať nebude ak to nespravia v zákonom stanovených lehotách. takže dont worry.
Odpovedať
pomozem vybavit stavebne povolenie
Odpovedať
Profilova fotka
my sme to mali tiez, su 2 moznosti - budu to robít verejnou vyhlaskou čo vybavovanie predlzi, nakolko sa da verejna vyhlaska ta musí byt vyvesena určitý čas - my sme to potrebovali urýchlit takze sme tých neznamych vypatrali (zistili najblizsich pribuzných) ktorí nam podpísali "Vyjadrenie vlastníka susediaceho pozemku " - ze nemaju namietky k stavbe a po konaní sme ich obehli znova kde nam podpísali papier ze sa vzdvajú prava odvolat (takze sme usetrili zase 15 dni) ak vas netlačí čas nechajte to na verejnu vyhlasku (či sa bude konat rozhoduje stav. urad) a mate to bez starosti a komplikacii lebo nie je jednoduche vysvetlovat ludom ze " ich pradedo tam ma podiel a vy chceme vedla stavia" ludia to nechapu, zrazu su nakoni ze vlastnia stavebný pozemok a nechcu podpisat tie pre nich bezvyznamne papiere lebo oni tam idu stavat...
Odpovedať
No cas nas az tak netlaci, tak to asi nechame na tu vyhlasku. Uplne staci ak budeme mat pravoplatne stavebne povolenie koncom marca, ked uz ide ta " zima ". Ziadost o s.p. si chceme podat zajtra. Vsetky potrebne prilohy by sme mali mat az na elektrarne ( to by malo byt do vianoc). tak sa to hadam stihne... co myslite???
Odpovedať
Profilova fotka
@bungydom27 zavisí to od toho či ste v extravilane alebo intravilane, či ma obec uzemný plán a pod.... my sme mali tu tazsiu kombinaciu - extravilan, bez uzemneho planu, nevysporiadane susedne pozemky (ale všetkých sme prosili čím skor, čím skor a tak sme v aprili kupili pozemok, 30.7. sme mali stavbené a dnes čakame na osadenie okien v hrubej stavbe ) :) - papierovanie trvalo presne 3 mesiace ale úradnik nam vysiel v ustretí a nečakali sme dlho po uzemnom na stavebne (vlastne ani nebolo uz konanie ale islo to ohlasením) vybavovali sme aj vynatie na pozemkovom odobre kde sme tiez nečakali 30 dni čo je maximum ale iba tyzden - to bolo 2x - taký kataster urobí po znamosti 1 den skor ako je zakonny termín...
Odpovedať
Tak uvidime... Dnes 10.12.2014 podana ziadost o s.p. aj so vsetkym co k tomu patri. ( okrem SSE, to bude dufam do vianoc ). Ostava len cakat..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
tak aby som to uzavrel- nebolo to až také zlé...2.2.2015 bolo stavebné konanie a dva dni nato vystavené stavebné povolenie. ešte počkať 15 dní na pravoplatnost...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?