Stavba rekreačnej chaty

ahoj, chceli by sme si postaviť rekreačnú chatu v extraviláne na našom pozemku. Chata by mala mať do 100m2, a bola by postavená z obytných kontajnerov. (zateplená, omietnutá) na betónových paneloch, čiže bez základov. Treba na takúto chatu stavebné povolenie? ak áno je k chate potrebná prístupová cesta? Prístup je, ale k nášmu pozemku vedie súkromná cesta.
Odpovedať
@timuska55 Sama posud: Stavba je stavebná konštrukcia postavená stavebnými prácami zo stavebných výrobkov, ktorá je pevne spojená so zemou alebo ktorej osadenie vyžaduje úpravu podkladu. Pevným spojením so zemou sa rozumie a) spojenie pevným základom, b) upevnenie strojnými súčiastkami alebo zvarom o pevný základ v zemi alebo o inú stavbu, c) ukotvenie pilótami alebo lanami s kotvou v zemi alebo na inej stavbe, d) pripojenie na siete a zariadenia technického vybavenia územia, e) umiestnenie pod zemou. Podla stavebneho zakona teda staci, aby bola stavba napojena na siete a tym padom sa povazuje za pevne spojenu so zemou a tym padom treba cele stavebne konanie. Odporucam skocit na obecny urad a zistit, ci vam tam vobec povolia stavat, nie je extravilan ako extravilan. A na stavebny urad nasledne, nech poradia ostatne. Jedina "stavba", co nic take nepotrebuje, je mobilny dom (s prizmurenim oboch oci, ak by sa neupravoval podklad).
Odpovedať
Presne tak, radsej to mat v poriadku a mas pokoj, mozno bude stacit ohlasenie, ale nemyslim si. Drzim palce.
Odpovedať
Obec nám to povolila, s tým problém nie je, ale pre istotu ešte skočíme na stavebný úrad a informujeme sa bližšie. Ďakujem za radu :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
možem stavat chatu na pozemku bez elektriny ?studnu a zumpu si urobim sam ,pozemok je v extravilane ,najbližsia rozvodna je asi 2 KM dostanem nanu stavebne povolenie podla sučasnej legislativy?
Odpovedať
Profilova fotka
dostanes , zaleží od definície učelu stavby
Odpovedať
mal by to byť dreveny zrub na prizemi s obcerstvenim pre turistov a na poschodi chcem byvat A prosim vas ake su druhy toho učelu?stavba je na okraji narodneho parku slovensky raj,kedze tam neni elektrika a v priebehu 2 alebo 3 rokov ani nebude co mam uviest ako učel aby to prešlo ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?